Menu
DSC_0069-710x380.jpg

Franse uientaart met fetakaas

Dit recept voor Franse uientaart komt uit het boek De Free Range Cook van Annabel Langbein. Haar boek staat vol met recepten die geïnspireerd zijn op haar reizen over de hele wereld. Als je rode uien carameliseert krijgen ze een heerlijke zoete smaak en dat is goddelijk in combinatie met fetakaas.

Ik maak recepten eigenlijk nooit vaker dan 1 keer, maar ik weet zeker dat ik deze Franse uientaart nog wel een keer ga maken. Je kan ook wat extra uienchutney maken en een deel bewaren in de koelkast, dat is lekker op een boterham met kaas of geitenkaas.

Ingrediënten voor 8 personen
Deeg
250 gr bloem
1 tl zout
1 tl bakpoeder
220 gr koude boter in blokjes
4 el ijskoud water

Vulling
6 rode uien
375 ml water
75 gr bruine suiker
75 ml balsamico azijn
2 el olie
150 gr fetakaas
2 tl verse tijm
Peper en zeezout

franse uientaart

Zo maak je het
Maak eerst de chutney, je zou deze ook al een paar dagen van te voren kunnen maken.

Pel de de uien en snij ze in dunne parten. Doe de uien met de suiker, azijn, de olie en het water in een pan en breng het aan de kook.

Zet het vuur lager en het geheel onder af en toe roeren, gedurende 45 minuten zachtjes pruttelen, totdat alle vocht verdampt is.

Roer het tussentijds door om aanbranden te voorkomen. De uien zijn klaar als ze boterzacht zijn.

Breng de uien op smaak met peper en zout. Laat de chutney wat afkoelen.
Maak in de tussentijd het deeg. Kneed alle ingrediënten behalve het water kort in een keukenmachine, of met de hand, totdat er een kruimelig geheel ontstaat.

Voeg dan het water toe meng het tot een soepel deeg.

Rol het deeg uit op een lap bakpapier, tot een grootte van ongeveer 35 cm.

Laat het deeg minimaal 10 minuten rusten in de koelkast.

Verdeel de afgekoelde uienchutney over het midden van het deeg, maar laat rondom een rand van 4 cm vrij.

Verkruimel de feta over de uien en garneer het met tijm.

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Vouw de deegrand naar binnen, zodat de vulling voor een deel bedekt is.

Bak de taart 15 minuten en verlaag dan de temperatuur naar 180 graden.

Bak de taart vervolgens ins 35 minuten af.

uientaart

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan