Hazelnootpasta

Hazelnootpasta

Ben je ook zo gek op hazelnootpasta? Wij hebben het ultieme recept voor je! Zelf hazelnootpasta maken is niet alleen leuk om te doen, maar ook nog eens veel lekkerder dan eentje uit de supermarkt. Zo kun je op deze manier je eigen Nutella maken.

 

Hazelnootpasta maken

Het mooie in deze is dat de keukenmachine eigenlijk het meeste werk doet. De hazelnootpasta heeft iets meer structuur en crunch door de gemalen hazelnoten. Groot voordeel van een eigen variant is dat er ook veel minder suiker in zit. Kun je er zonder schuldgevoel eindeloos van eten! 😉 Wil je de hazelnootpasta verwerken in een recept? Maak er dan eens een lekkere flensjestaart mee.

Hazelnootpasta

Schrijf je in & win!

December staat in het teken van geven. De hele maand geven wij de leukste, lekkerste en mooiste prijzen weg in onze nieuwsbrief. Van een hotelovernachting tot een parel van een pan, een Airfryer en meer! Je maakt automatisch kans als je je (gratis!) abonneert. Doe je mee?

Ik wil kans maken

Ingrediënten voor 1 pot

  • 150 gr blanke hazelnoten
  • 100 gr pure chocola
  • 50 ml zonnebloemolie
  • 25 gr cacao
  • 25 gr honing

Zo maak je het

  1. Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan. Ze hoeven niet per se bruin te worden, het gaat er vooral om dat door het roosteren er extra smaken vrijkomen.

  2. Maal de hazelnoten vervolgens fijn in een keukenmachine. Je kan ze zo fijnmalen als je zelf wilt.

  3. Voeg vervolgens de zonnebloemolie, de cacao en de honing bij de hazelnoten. Mix het nog eens door elkaar.

  4. Smelt de chocolade in de magnetron of au bain-marie. Dit doe je door een kom boven een pan kokend water te zetten. Hierbij mag de bodem van de kom het water niet raken. Laat het vervolgens iets afkoelen.

  5. Voeg de gesmolten chocola bij de rest en meng het geheel nog even door elkaar.

  6. Giet de hazelnootpasta in een schone pot. Je kan de pot buiten de koelkast zeker één week bewaren.

Hazelnootpasta

Tags

Basisrecepten Makkelijke recepten Snelle recepten Chocolade Glutenvrije recepten Herfst recepten Lente recepten Winter recepten Zomer recepten Lunch Ontbijt Saus, dressing, dips

Wat vind jij van dit recept?

3.3 (79 stemmen)

6 september 2013


Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in