Hazelnootpasta

Hazelnootpasta

Ben je ook zo gek op hazelnootpasta? Wij hebben het ultieme recept voor je! Zelf hazelnootpasta maken is niet alleen leuk om te doen, maar ook nog eens veel lekkerder dan eentje uit de supermarkt. Zo kun je op deze manier je eigen Nutella maken.

 

Hazelnootpasta maken

Het mooie in deze is dat de keukenmachine eigenlijk het meeste werk doet. De hazelnootpasta heeft iets meer structuur en crunch door de gemalen hazelnoten. Groot voordeel van een eigen variant is dat er ook veel minder suiker in zit. Kun je er zonder schuldgevoel eindeloos van eten! 😉 Wil je de hazelnootpasta verwerken in een recept? Maak er dan eens een lekkere flensjestaart mee.

Hazelnootpasta

De nieuwste recepten in je inbox?

Ja dat wil ik!

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ingrediënten voor 1 pot

  • 150 gr blanke hazelnoten
  • 100 gr pure chocola
  • 50 ml zonnebloemolie
  • 25 gr cacao
  • 25 gr honing
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan. Ze hoeven niet per se bruin te worden, het gaat er vooral om dat door het roosteren er extra smaken vrijkomen.

  2. Maal de hazelnoten vervolgens fijn in een keukenmachine. Je kan ze zo fijnmalen als je zelf wilt.

  3. Voeg vervolgens de zonnebloemolie, de cacao en de honing bij de hazelnoten. Mix het nog eens door elkaar.

  4. Smelt de chocolade in de magnetron of au bain-marie. Dit doe je door een kom boven een pan kokend water te zetten. Hierbij mag de bodem van de kom het water niet raken. Laat het vervolgens iets afkoelen.

  5. Voeg de gesmolten chocola bij de rest en meng het geheel nog even door elkaar.

  6. Giet de hazelnootpasta in een schone pot. Je kan de pot buiten de koelkast zeker één week bewaren.

Zelf hazelnootpasta maken

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

3.9 (76 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download het gratis ebook vol herfstrecepten
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in