Menu
DSC_0068-1-710x380.jpg

DIY Nutella – Zelf hazelnootpasta maken

Ik eet eigenlijk nooit hazelnootpasta, toch vind ik zo’n grote pot Nutella er altijd waanzinnig lekker uit zien. Van die lekkere creamy hazelnootpasta met een volle chocolade smaak. In Amerika gebruiken ze Nutella heel vaak in recepten, cake met nutella, chocomelk van Nuttella en koekjes met hazelnootpasta.

Maar wist je dat je hazelnootpasta ook heel gemakkelijk zelf kunt maken? Stiekem is deze DIY Nutella nog veel lekkerder. Het heeft iets meer structuur en crunch door de gemalen hazelnoten. Je kan het natuurlijk zo grof malen als je zelf wilt.

hazelnootpasta

Ingrediënten voor 1 pot
150 gr hazelnoten
25 gr cacao
25 gr honing
100 gr pure chocola
50 ml zonnebloem olie

Zo maak je het
Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan. Ze hoeven niet bruin te worden, door het roosteren komen er extra smaken vrij.

zelf nutella maken

Maal de noten glad in een keukenmachine. Je kan dit net zo fijn malen als je zelf wilt. Ik heb het redelijk fijn gemalen, dus zeker 5 minuten gemalen.

Verwarm de honing in een bakje in de magnetron.

hazelnootpasta

Voeg dit en de cacao en de zonnebloem olie bij de hazelnoten. Mix het nog eens door elkaar.

Smelt de chocolade in de magnetron. Doe dit steeds per 10 seconden, roer de chocola dan even door en verwarm het opnieuw. Chocola verbrandt snel, doe dit daarom voorzichtig.

Voeg de gesmolten chocola bij de noten en meng het geheel nog even door elkaar.

hazelnootpasta

Giet de hazelnootpasta in een schone pot.

Je kan het buiten de koelkast bewaren.

hazelnootpasta

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan