custard cakes

Custard cakes

In een eerdere post liet ik zien dat het heel makkelijk is om zelf je gele room te maken! Gele room is ook uitermate geschikt om mee te bakken. Zo maakte ik al eens deze appeltaart met gele room en nu custard cakes. Het is het lekkerst als ze nog een beetje warm zijn, de zoete cake is heerlijk met de zachte warme custard. Maar ook koud kan ik ze niet weerstaan.

Ingredienten voor 12 stuks
1 portie gele room
150 gram roomboter
150 gram suiker
150 gram zelfrijzend bakmeel
3 eieren

In een eerdere post liet ik zien dat het heel makkelijk is om zelf je gele room te maken! Gele room is ook uitermate geschikt om mee te bakken. Zo maakte ik al eens deze appeltaart met gele room en nu custard cakes. Het is het lekkerst als ze nog een beetje warm zijn, de zoete cake is heerlijk met de zachte warme custard. Maar ook koud kan ik ze niet weerstaan. Ingredienten voor 12 stuks 1 portie gele room 150 gram roomboter 150 gram suiker 150 gram zelfrijzend bakmeel 3 eieren Bereidingswijze Maak de gele room zoals aangegeven in het recept. Verwarm de oven voor op 170 graden. Mix de boter met de suiker wit en romig. Mix 1 voor 1 de eieren door het beslag totdat deze volledig opgenomen zijn. Zeef het bakmeel en spatel dit door het beslag. Vul een muffinvorm voor 2/3 met het cakebeslag! Ik gebruik vaak een ijstang voor het maken van muffins! Leg een theelepel (een flinke) gele room in het midden van het cakebeslag. Het is niet erg als het een beetje uitloopt. Bak de cupcakes in 25 minuten af op 170 graden. Laat ze iets afkoelen en neem een flinke hap… of 3!

Bereidingswijze
Maak de gele room zoals aangegeven in het recept.

Verwarm de oven voor op 170 graden.

Mix de boter met de suiker wit en romig. Mix 1 voor 1 de eieren door het beslag totdat deze volledig opgenomen zijn.

Zeef het bakmeel en spatel dit door het beslag.

custard cakes

 

Vul een muffinvorm voor 2/3 met het cakebeslag! Ik gebruik vaak een ijstang voor het maken van muffins!

 

Leg een theelepel (een flinke) gele room in het midden van het cakebeslag. Het is niet erg als het een beetje uitloopt.

 

custard cakes

 

Bak de cupcakes in 25 minuten af op 170 graden.

Laat ze iets afkoelen en neem een flinke hap… of 3!

custard cakes

Nieuwsbrief icoon

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

3.6 (22 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Ook leuk:


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in