Custard cakes

Custard cakes

In een eerdere post liet ik zien dat het heel makkelijk is om zelf je gele room te maken! Gele room is ook uitermate geschikt om mee te bakken. Zo maakte ik al eens deze appeltaart met gele room en nu custard cakes. Het is het lekkerst als ze nog een beetje warm zijn, de zoete cake is heerlijk met de zachte warme custard. Maar ook koud kan ik ze niet weerstaan.

Ingredienten voor 12 stuks
1 portie gele room
150 gram roomboter
150 gram suiker
150 gram zelfrijzend bakmeel
3 eieren

In een eerdere post liet ik zien dat het heel makkelijk is om zelf je gele room te maken! Gele room is ook uitermate geschikt om mee te bakken. Zo maakte ik al eens deze appeltaart met gele room en nu custard cakes. Het is het lekkerst als ze nog een beetje warm zijn, de zoete cake is heerlijk met de zachte warme custard. Maar ook koud kan ik ze niet weerstaan. Ingredienten voor 12 stuks 1 portie gele room 150 gram roomboter 150 gram suiker 150 gram zelfrijzend bakmeel 3 eieren Bereidingswijze Maak de gele room zoals aangegeven in het recept. Verwarm de oven voor op 170 graden. Mix de boter met de suiker wit en romig. Mix 1 voor 1 de eieren door het beslag totdat deze volledig opgenomen zijn. Zeef het bakmeel en spatel dit door het beslag. Vul een muffinvorm voor 2/3 met het cakebeslag! Ik gebruik vaak een ijstang voor het maken van muffins! Leg een theelepel (een flinke) gele room in het midden van het cakebeslag. Het is niet erg als het een beetje uitloopt. Bak de cupcakes in 25 minuten af op 170 graden. Laat ze iets afkoelen en neem een flinke hap… of 3!

Bereidingswijze
Maak de gele room zoals aangegeven in het recept.

Verwarm de oven voor op 170 graden.

Mix de boter met de suiker wit en romig. Mix 1 voor 1 de eieren door het beslag totdat deze volledig opgenomen zijn.

Zeef het bakmeel en spatel dit door het beslag.

custard cakes

 

Vul een muffinvorm voor 2/3 met het cakebeslag! Ik gebruik vaak een ijstang voor het maken van muffins!

 

Leg een theelepel (een flinke) gele room in het midden van het cakebeslag. Het is niet erg als het een beetje uitloopt.

 

custard cakes

 

Bak de cupcakes in 25 minuten af op 170 graden.

Laat ze iets afkoelen en neem een flinke hap… of 3!

custard cakes

feest pauline en annika

We zijn genomineerd!

We zijn genomineerd voor website van het jaar 2023! Help jij ons deze mooie titel binnen te slepen? Stem op ons en maak kans op mooie prijzen.

Stemmen

Wat vind jij van dit recept?

3.5 (43 stemmen)

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!

Tags

Cake recepten Taart recepten Bakrecepten

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in