
Lemon curd zelf maken
Zelf lemon curd maken is zo leuk om te doen. En vooral heel lekker. Fruitcurd is iets Engels wat vaak gegeten wordt tijdens de High Tea met scones. Maar je kan het ook in taarten verwerken, door de yoghurt doen of over je ijsje verdelen. Het is lekker fris van smaak en hoewel er prima kant en klare alternatieven zijn, gaat er niets boven zelfgemaakte lemoncurd. Je kunt deze curd ook van andere soorten fruit maken, bijvoorbeeld passievruchten, sinaasappel of zelfs frambozen. Ik heb het zelf nog niet geprobeerd maar dat ik ga zeker nog eens doen.


Culinaire post ontvangen?
Wil je de nieuwste recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief bomvol met lekkere & makkelijke recepten. Al ruim 40.000 mensen gingen je voor.
Dat wil ik!Ingrediënten voor 1 potje
- 2 eieren
- 2 citroenen (liefst bio)
- 200 gr suiker
- 115 gr roomboter
Zo maak je het
Was de citroenen en rasp de schil. Pers de citroenen daarna uit.
Verwarm de suiker en de boter au bain marie. Dit doe je door een kom op een pan met licht kokend water te plaatsen. De kom mag het water niet raken. Voeg het citroensap en de citroenschil toe en meng door elkaar.
Klop de eieren apart in een kom en voeg deze bij het citroen mengsel. Blijf nu voortdurend roeren totdat het mengsel ingedikt is. Als je stop met roeren, kunnen de eieren gaan stollen.
De lemon curd is klaar als het ongeveer de dikte van yoghurt heeft (soms duurt dit wel 10 minuten). Doe de lemon curd in een gesterilliseerd pot en bewaar het in de koelkast.

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan