Lemon curd zelf maken

Lemon curd zelf maken

Zelf lemon curd maken is zo leuk om te doen. En vooral heel lekker. Fruitcurd is iets Engels wat vaak gegeten wordt tijdens de High Tea met scones. Maar je kan het ook in taarten verwerken, door de yoghurt doen of over je ijsje verdelen. Het is lekker fris van smaak en hoewel er prima kant en klare alternatieven zijn, gaat er niets boven zelfgemaakte lemoncurd. Je kunt deze curd ook van andere soorten fruit maken, bijvoorbeeld passievruchten, sinaasappel of zelfs frambozen. Ik heb het zelf nog niet geprobeerd maar dat ik ga zeker nog eens doen.

Lemon curd zelf maken
Pauline nieuwsbrief

Culinaire post ontvangen?

Wil je de nieuwste recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief bomvol met lekkere & makkelijke recepten. Al ruim 40.000 mensen gingen je voor.

Dat wil ik!

Ingrediënten voor 1 potje

  • 2 eieren
  • 2 citroenen (liefst bio)
  • 200 gr suiker
  • 115 gr roomboter

Zo maak je het

  1. Was de citroenen en rasp de schil. Pers de citroenen daarna uit.

  2. Verwarm de suiker en de boter au bain marie. Dit doe je door een kom op een pan met licht kokend water te plaatsen. De kom mag het water niet raken. Voeg het citroensap en de citroenschil toe en meng door elkaar.

  3. Klop de eieren apart in een kom en voeg deze bij het citroen mengsel. Blijf nu voortdurend roeren totdat het mengsel ingedikt is. Als je stop met roeren, kunnen de eieren gaan stollen.

  4. De lemon curd is klaar als het ongeveer de dikte van yoghurt heeft (soms duurt dit wel 10 minuten). Doe de lemon curd in een gesterilliseerd pot en bewaar het in de koelkast.

Lemon curd zelf maken

Wat vind jij van dit recept?

3.4 (102 stemmen)

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

Tags

Saus, dressing, dips

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in