Menu
Citroen-meringue-cake-3-3.jpg

Meringue citroentaart

Van deze meringue citroentaart krijg ik een instant lentegevoel. Gelukkig hebben we de afgelopen dagen al volop van het zonnetje kunnen genieten. Schijnt het zonnetje niet? Dan haal je de zon in huis met deze heerlijke citroen meringue cake. De vulling is lekker fris door de toevoeging van lemoncurd. Yum! En dat is ook wel fijn, want meringue is natuurlijk best wel zoet. Deze combinatie van zoet en fris is perfect.  Ik zal wel eerlijk zijn, dit is niet de makkelijkste taart om te bakken. Maar als je gewoon rustig de tijd neemt, moet het goed komen. Het belangrijkste is, is dat het eiwitschuim goed stijf is. Je moet in principe de kom op de kop boven je hoofd kunnen houden, zonder dat het op je hoofd valt.

Deze citroen meringue cake is niet alleen heel lekker, hij ziet er ook spectaculair uit. Vind je ook niet? Hiermee maak je zeker indruk op een feestje. Wist je trouwens dat je tegenwoordig eiwit kan kopen in de supermarkt? Je kunt het onder andere bij de AH kopen van het merk Two Chicks. Superhandig! Dat maakt het net weer even wat makkelijker. Ik zal jullie verder niet langer in spanning houden, hier komt het recept.

meringue citroentaart

Ingrediënten voor 10 personen
Biscuit
4 eieren
120 gr suiker
100 gr bloem
20 gr maizena

Vulling
250 ml slagroom
250 gr mascarpone
50 gr suiker
100 gr Lemoncurd (recept)

Meringue
100 gr eiwit
50 gr poedersuiker
150 gr suiker
45 ml water

Materialen
Springvorm 20 cm
Gasbrander
Suikerthermometer

Zo maak je het
Begin met het maken van het biscuit. Zorg ervoor dat alle ingredienten op kamertemperatuur zijn. Verwarm de oven alvast voor op 160 graden.

Klop de eieren met de suiker gedurende 10 minuten met een mixer tot een romige massa.

Spatel de bloem en de maizena er voorzichtig doorheen.

Bekleed een springvorm met bakpapier en vet deze in met wat bakspray. Je kunt de randen iets verhogen, dan weet je zeker dat het beslag er niet uit loopt. Giet het biscuitbeslag in de vorm en bak het biscuit in ongeveer 45 minuten gaar. Het biscuit is gaar als een sateprikker er schoon en droog uitkomt.

Laat het biscuit afkoelen en snijd het in 3 gelijke delen.

Voor de vulling mix je de mascarpone met de slagroom en de suiker luchtig.

Neem een deel van het biscuit en smeer deze rijkelijk in met de lemoncurd. Verdeel hierover een laagje van de mascarponecrème. Leg het tweede deel er bovenop en herhaal deze stappen.

Sluit af met het derde deel van het biscuit. Smeer het biscuit langs de randen af met de rest van de vulling en zet hem in de koelkast.

Citroen meringue cake

De meringue maak ik volgens de Italiaanse methode. Met een suikersiroop. Die maak je door het water met de suiker te verwarmen tot 121 graden. Gebruik hiervoor een suikerthermometer.

Klop in de tussentijd de eiwitten met de poedersuiker tot half stijve pieken. Druppel nu beetje bij beetje de suikersiroop bij de eiwitten en klop net zolang totdat er een stevig eiwitschuim ontstaat.

Smeer de citroen meringue cake rijkelijk in met het eiwitschuim. Brand het met een suikerbrander goudbruin.

Citroen meringue cake

Serveer meteen of bewaar de taart tot gebruik in de koelkast.

Citroen meringue cake

Citroen meringue cake

Citroen meringue cake

 

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan