Patatas bravas van zoete aardappel

Patatas bravas van zoete aardappel

Lekker recept voor patatas bravas maar dan van zoete aardappel. Iedereen die wel eens in Spanje is geweest, kent waarschijnlijk wel de beroemde patatas bravas. De (meestal) gefrituurde aardappeltjes met een lekker pittig sausje erbij. Ze zijn op bijna iedere tapaskaart wel te vinden. Wij zijn dol op patatas bravas en het leek ons leuk om dit zelf een keer te maken. Alleen geven we er een leuke twist aan, we maken ze namelijk van zoete aardappel, in plaats van gewone aardappel. En dat is een aanrader hoor! De zoete aardappel smaakt supergoed in combinatie met het sausje. Wij serveren er een lekkere romesco dip bij. Zin in nog meer lekkere tapas recepten? Kijk hier dan even.

Patatas bravas van zoete aardappel

Bestel nu!

Lekker makkelijk! Is het antwoord op de vraag: wat eten we vandaag? Met heel veel inspiratie voor het avondeten. Het boek bevat meer dan 100 simpele en snelle recepten voor elke dag. Recepten met max. 10 ingrediënten die je gewoon in de supermarkt kan kopen.

Bekijk hier

Ingrediënten voor 4 personen

  • 4 zoete aardappelen (of gewone)
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 tl gerookt paprikapoeder
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Lekker met

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius (hetelucht).

  2. Snijd de zoete aardappelen in blokjes. Ik laat de schil er nog op, maar je kunt ze eventueel ook schillen. Hak de knoflook fijn. Meng de knoflook in een kommetje met wat olijfolie, peper en zout en het gerookte paprikapoeder. Besprenkel de aardappeltjes met de olie en hussel ze door elkaar.

  3. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel de zoete aardappel over de bakplaat. Bak de patatas bravas in 30 minuten gaar. Serveer met de romesco saus en garneer eventueel met wat peterselie.

Patatas bravas van zoete aardappel

Tags

Eenpansgerechten Familie recepten Makkelijke recepten Tapas recepten Zoete aardappel Spaanse recepten Glutenvrije recepten Notenvrije recepten Koningsdag Vegetarische recepten Herfst recepten Lente recepten Winter recepten Zomer recepten Bijgerecht Borrelhapjes

Wat vind jij van dit recept?

5.0 (1 stemmen)

1 april 2017


Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in