Patatas bravas van zoete aardappel
Lekker recept voor patatas bravas maar dan van zoete aardappel. Iedereen die wel eens in Spanje is geweest, kent waarschijnlijk wel de beroemde patatas bravas. De (meestal) gefrituurde aardappeltjes met een lekker pittig sausje erbij. Ze zijn op bijna iedere tapaskaart wel te vinden. Wij zijn dol op patatas bravas en het leek ons leuk om dit zelf een keer te maken. Alleen geven we er een leuke twist aan, we maken ze namelijk van zoete aardappel, in plaats van gewone aardappel. En dat is een aanrader hoor! De zoete aardappel smaakt supergoed in combinatie met het sausje. Wij serveren er een lekkere romesco dip bij.
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja, dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ingrediënten voor 4 personen
- 4 zoete aardappelen (of gewone)
- 2 teentjes knoflook
- 1 tl gerookt paprikapoeder
- Peper en zout
- Olijfolie
Lekker met
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius (hetelucht).
Snijd de zoete aardappelen in blokjes. Ik laat de schil er nog op, maar je kunt ze eventueel ook schillen. Hak de knoflook fijn. Meng de knoflook in een kommetje met wat olijfolie, peper en zout en het gerookte paprikapoeder. Besprenkel de aardappeltjes met de olie en hussel ze door elkaar.
Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel de zoete aardappel over de bakplaat. Bak de patatas bravas in 30 minuten gaar. Serveer met de romesco saus en garneer eventueel met wat peterselie.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in