
Indiase Dahl met linzen
Dit is een lekker recept voor Indiase Dahl. Dahl is een hele dikke linzensoep. Je zou het zelfs als een curry met rijst kunnen eten. Maar wij eten het dus in de vorm van soep. Lekker met zelfgemaakte naan erbij. Dit is een recept uit de veggiebox van HelloFresh. In het originele recept gaat ook nog knolselderij, maar wij hebben enkel zoete aardappel gebruikt. Wat je dan krijgt is een heerlijk gezonde en vullende maaltijdsoep. Ga jij dit Dahl recept zelf maken?


Ingrediënten voor 4 personen
160 gr groene linzen
1,2 ltr groentebouillon
700 gr zoete aardappel
4 tomaten
2 uien
1 rode peper
4 tl curry kruiden (bijv. Garam Massala)
2 naanbroden (recept)
4 el (plantaardige) yoghurt
Handje koriander
Peper en zout
Olijfolie
Zo maak je het
Pel en snipper de uien en hak de rode peper (zonder zaadjes) fijn. Fruit dit aan in iets olijfolie.
Voeg de curry kruiden en de groene linzen toe en bak dit kort mee. Door verhitting krijgen de specerijen extra smaak.
Voeg nu de bouillon toe en zet een deksel op de pan. Laat de linzen in ongeveer 25 minuten gaar koken. Je zou in plaats van groene linzen ook rode linzen kunnen gebruiken. Deze koken van zichzelf meer stuk en zijn ideaal voor soepen.
Schil de zoete aardappel en snijd deze in kleine blokjes. Snijd de tomaten in partjes. Voeg de groente de laatste 15 minuten toe aan de linzen.
Bak in de tussentijd het naanbrood af in de oven. Je kunt ook zelf naanbrood maken volgens mijn recept.
Zodra alle groente gaar is, pureer je de dahl met een staafmixer. Pureer het niet te glad, want die groffe structuur hoort bij dahl. Vind je de soep te dik? Voeg dan wat extra water toe.
Breng de dahl verder op smaak met peper en zout.
Garneer de Indiase dahl met een lepel yoghurt en wat grof gehakte koriander.
Serveer met naanbrood. Of serveer het als curry met wat rijst.


Dit bericht is in samenwerking met HelloFresh, lees hier mijn disclaimer.

Culinaire post ontvangen?
Wil je de nieuwste recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief bomvol met lekkere & makkelijke recepten. Al ruim 40.000 mensen gingen je voor.
Dat wil ik!Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan