indiase dahl

Indiase Dahl met linzen

Dit is een lekker recept voor Indiase Dahl. Dahl is een hele dikke linzensoep. Je zou het zelfs als een curry met rijst kunnen eten. Maar wij eten het dus in de vorm van soep. Lekker met zelfgemaakte naan erbij. Dit is een recept uit de veggiebox van HelloFresh. In het originele recept gaat ook nog knolselderij, maar wij hebben enkel zoete aardappel gebruikt. Wat je dan krijgt is een heerlijk gezonde en vullende maaltijdsoep. Ga jij dit Dahl recept zelf maken?

zoete aardappel
indiase dahl

Ingrediënten voor 4 personen
160 gr groene linzen
1,2 ltr groentebouillon
700 gr zoete aardappel
4 tomaten
2 uien
1 rode peper
4 tl curry kruiden (bijv. Garam Massala)
2 naanbroden (recept)
4 el (plantaardige) yoghurt
Handje koriander
Peper en zout
Olijfolie

Zo maak je het
Pel en snipper de uien en hak de rode peper (zonder zaadjes) fijn. Fruit dit aan in iets olijfolie.

Voeg de curry kruiden en de groene linzen toe en bak dit kort mee. Door verhitting krijgen de specerijen extra smaak.

Voeg nu de bouillon toe en zet een deksel op de pan. Laat de linzen in ongeveer 25 minuten gaar koken. Je zou in plaats van groene linzen ook rode linzen kunnen gebruiken. Deze koken van zichzelf meer stuk en zijn ideaal voor soepen.

Schil de zoete aardappel en snijd deze in kleine blokjes. Snijd de tomaten in partjes. Voeg de groente de laatste 15 minuten toe aan de linzen.

Bak in de tussentijd het naanbrood af in de oven. Je kunt ook zelf naanbrood maken volgens mijn recept.

Zodra alle groente gaar is, pureer je de dahl met een staafmixer. Pureer het niet te glad, want die groffe structuur hoort bij dahl. Vind je de soep te dik? Voeg dan wat extra water toe.

Breng de dahl verder op smaak met peper en zout.

Garneer de Indiase dahl met een lepel yoghurt en wat grof gehakte koriander.

Serveer met naanbrood. Of serveer het als curry met wat rijst.

indiase dahl
indiase dahl

Dit bericht is in samenwerking met HelloFresh, lees hier mijn disclaimer.

De nieuwste recepten in je inbox?

Ja, dat wil ik!

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

4.3 (13 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download het gratis ebook vol herfstrecepten
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in