Marokkaanse linzensoep
Deze Marokkaanse linzensoep is het ultieme comfortfood. De soep vult lekker en heeft een heerlijke kruidige, warme smaak. En omdat er vast nog wel wat regenachtige dagen gaan komen in Nederland, leek het ons een goed idee om dit comfortfood soepje met jullie te delen. Heb jij wel eens Marokkaanse linzensoep gegeten? De basis van deze linzensoep is van tomaat. Dat maakt hem extra lekker. Door de kruidencombinatie van ras el hanout, kaneel en komijn krijgt deze linzensoep een Marokkaans tintje. Door de linzen en kikkererwten is de soep vullend en voedzaam. Hier kun je wel even op vooruit. Zin in een meer Aziatische linzensoep? Dan is dit recept een aanrader.
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ingrediënten voor 4 personen
- 1 grote wortel
- 2 stengels bleekselderij
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 400 gr tomatenblokjes (uit blik)
- 1 Ltr (kippen)bouillon
- 125 gr rode linzen
- 265 gr kikkererwten (uit blik)
- Sap van een halve citroen
- 0,5 rode peper
- 1 cm gember
- 2 takjes verse peterselie
- 2 tl ras el hanout
- 1 tl komijn
- 0,5 tl kaneel
- Peper en zout
- Olijfolie
Lekker met
- Pitabrood
Scherm aanhouden tijdens het koken
Pel en snipper de ui en hak de knoflook, chilipeper (zonder zaadjes) en gember fijn. Doe wat olijfolie in een grote pan en fruit hierin de ui, knoflook, chilipeper en gember aan.
Snijd de bleekselderij en de wortel in kleine blokjes en bak dit mee. Voeg de ras el hanout, komijn en kaneel toe.
Voeg vervolgens de bouillon, tomatenblokjes, linzen en kikkererwten toe. Roer door elkaar. Voeg het sap van een halve citroen toe. Roer het nogmaals door elkaar en laat het geheel 20 minuten zachtjes koken.
Breng de Marokkaanse linzensoep op smaak met peper en zout. Garneer met een takje peterselie en serveer er een lekkere pitabroodjes bij.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in