Marokkaanse linzensoep

Marokkaanse linzensoep

Deze Marokkaanse linzensoep is het ultieme comfortfood. De soep vult lekker en heeft een heerlijke kruidige, warme smaak. En omdat er vast nog wel wat regenachtige dagen gaan komen in Nederland, leek het ons een goed idee om dit comfortfood soepje met jullie te delen. Heb jij wel eens Marokkaanse linzensoep gegeten? De basis van deze linzensoep is van tomaat. Dat maakt hem extra lekker. Door de kruidencombinatie van ras el hanout, kaneel en komijn krijgt deze linzensoep een Marokkaans tintje. Door de linzen en kikkererwten is de soep vullend en voedzaam. Hier kun je wel even op vooruit. Zin in een meer Aziatische linzensoep? Dan is dit recept een aanrader.

Marokkaanse linzensoep

De nieuwste recepten in je inbox?

Ja, dat wil ik!

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 grote wortel
  • 2 stengels bleekselderij
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 400 gr tomatenblokjes (uit blik)
  • 1 Ltr (kippen)bouillon
  • 125 gr rode linzen
  • 265 gr kikkererwten (uit blik)
  • Sap van een halve citroen
  • 0,5 rode peper
  • 1 cm gember
  • 2 takjes verse peterselie
  • 2 tl ras el hanout
  • 1 tl komijn
  • 0,5 tl kaneel
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Lekker met

  • Pitabrood
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

  1. Pel en snipper de ui en hak de knoflook, chilipeper (zonder zaadjes) en gember fijn. Doe wat olijfolie in een grote pan en fruit hierin de ui, knoflook, chilipeper en gember aan.

  2. Snijd de bleekselderij en de wortel in kleine blokjes en bak dit mee. Voeg de ras el hanout, komijn en kaneel toe.

  3. Voeg vervolgens de bouillon, tomatenblokjes, linzen en kikkererwten toe. Roer door elkaar. Voeg het sap van een halve citroen toe. Roer het nogmaals door elkaar en laat het geheel 20 minuten zachtjes koken.

  4. Breng de Marokkaanse linzensoep op smaak met peper en zout. Garneer met een takje peterselie en serveer er een lekkere pitabroodjes bij.

     

Marokkaanse linzensoep

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

4.0 (59 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download het gratis ebook vol herfstrecepten
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in