Marokkaanse linzensoep

Marokkaanse linzensoep

Deze Marokkaanse linzensoep is het ultieme comfortfood. De soep vult lekker en heeft een heerlijke kruidige, warme smaak. En omdat er vast nog wel wat regenachtige dagen gaan komen in Nederland, leek het ons een goed idee om dit comfortfood soepje met jullie te delen. Heb jij wel eens Marokkaanse linzensoep gegeten? De basis van deze linzensoep is van tomaat. Dat maakt hem extra lekker. Door de kruidencombinatie van ras el hanout, kaneel en komijn krijgt deze linzensoep een Marokkaans tintje. Door de linzen en kikkererwten is de soep vullend en voedzaam. Hier kun je wel even op vooruit. Zin in een meer Aziatische linzensoep? Dan is dit recept een aanrader.

Marokkaanse linzensoep

Schrijf je in & win!

December staat in het teken van geven. De hele maand geven wij de leukste, lekkerste en mooiste prijzen weg in onze nieuwsbrief. Van een hotelovernachting tot een parel van een pan, een Airfryer en meer! Je maakt automatisch kans als je je (gratis!) abonneert. Doe je mee?

Ik wil kans maken

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 grote wortel
  • 2 stengels bleekselderij
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 400 gr tomatenblokjes (uit blik)
  • 1 Ltr (kippen)bouillon
  • 125 gr rode linzen
  • 265 gr kikkererwten (uit blik)
  • Sap van een halve citroen
  • 0,5 rode peper
  • 1 cm gember
  • 2 takjes verse peterselie
  • 2 tl ras el hanout
  • 1 tl komijn
  • 0,5 tl kaneel
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Lekker met

  • Pitabrood
  1. Pel en snipper de ui en hak de knoflook, chilipeper (zonder zaadjes) en gember fijn. Doe wat olijfolie in een grote pan en fruit hierin de ui, knoflook, chilipeper en gember aan.

  2. Snijd de bleekselderij en de wortel in kleine blokjes en bak dit mee. Voeg de ras el hanout, komijn en kaneel toe.

  3. Voeg vervolgens de bouillon, tomatenblokjes, linzen en kikkererwten toe. Roer door elkaar. Voeg het sap van een halve citroen toe. Roer het nogmaals door elkaar en laat het geheel 20 minuten zachtjes koken.

  4. Breng de Marokkaanse linzensoep op smaak met peper en zout. Garneer met een takje peterselie en serveer er een lekkere pitabroodjes bij.

     

Marokkaanse linzensoep

Tags

Eenpansgerechten Familie recepten Makkelijke recepten Snelle recepten Linzen Tomaat Midden Oosterse recepten Gezonde recepten Glutenvrije recepten Koolhydraatarme recepten Lactosevrije recepten Notenvrije recepten Slanke recepten Vegan recepten Vegetarische recepten Herfst recepten Lente recepten Winter recepten Zomer recepten Lunch Soepen

Wat vind jij van dit recept?

3.6 (83 stemmen)

14 april 2018


Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in