Menu

Homemade fruitcompote met muesli

Of dit echt een recept is? Dat weet ik niet maar voor een ontbijtje wil je vooral niet iets te ingewikkelds, ik tenminste niet. Dit ontbijtje kun je lekker van te voren maken en de homemade fruitcompote kun je natuurlijk ook op je boterham smeren of op een plak cake! Of als toetje met vers fruit serveren. Het is heel gemakkelijk te maken, maar het kost je wel even tijd om de bevroren bramen tot jam te koken. Ik gebruik in dit recept geen suiker maar ahornsiroop. Dat geeft een lekker karamelachtige smaak en aan de fruitcompote voeg ik ook nog een beetje kaneel toe, zo wordt ‘ie net een beetje lekkerder vind ik. Maak je deze compote van ander fruit dan zou ik de kaneel weglaten, het is vooral lekker bij bramen en blauwe bessen.

Getoaste havermout

Om dit ontbijtje of toetje heel gemakkelijk nog iets extra’s te geven kun je de havermout toasten. Er gebeurd een beetje hetzelfde als dat je noten in een droge koekenpan roostert en een goudbruin kleurtje geeft. Ook de havermout toast je in een droge koekenpan. Blijf er goed bij, want het kan opeens heel snel gaan en voordat je het weet moet je opnieuw beginnen. De geroosterde havermout smaakt een beetje nootachtig en is daardoor echt lekker over een beetje yoghurt, kwark of fruitcompote.

4 personen

Ingrediënten voor 4 personen

  • 250 gr diepvries bramen
  • 50 gr blauwe bessen (garnering)
  • 50 gr verse bramen (garnering )
  • 400 gr kwark
  • 200 gr muesli
  • 4 el havermout
  • 2 el ahornsiroop (maple syrup)
  • 1 tl kaneel
  • 1 takjes tijm (of citroentijm)

Zo maak je het

  1. Doe de diepvriesbramen samen met de ahornsiroop en de kaneel in een steelpannetje en laat de bramen op laag vuur in ongeveer 10 minuten tot een compote koken.

  2. Doe de havermout in een droge koekenpan en toast tot het mooi goudbruin ziet. Haal uit de pan en zet even apart.

  3. Verdeel de kwark over de schaaltjes, schep de muesli en de bramencompote er bij. Garneer met de bessen en verse bramen en bestrooi met de getoaste havermout. Wanneer je een extra verrassende twist wilt geven aan dit ontbijtje bestrooi je de schaaltjes met wat verse (citroen)tijm blaadjes. De fruitcompote die je overhoudt kan je tot 3 dagen in de koelkast bewaren.

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Marianne is foodstylist en fotograaf. Naast een enorme passie voor het fotograferen van eten is ze ook gek op koken. Het liefste zou ze wekelijks etentjes geven. Van een tiptop gestylde tafel met in de keuken opgemaakte bordjes tot een tafel vol schalen antipasti.