Fruitcompote

Homemade fruitcompote met muesli

Of dit echt een recept is? Dat weet ik niet maar voor een ontbijtje wil je vooral niet iets te ingewikkelds, ik tenminste niet. Dit ontbijtje kun je lekker van te voren maken en de homemade fruitcompote kun je natuurlijk ook op je boterham smeren of op een plak cake! Of als toetje met vers fruit serveren. Het is heel gemakkelijk te maken, maar het kost je wel even tijd om de bevroren bramen tot jam te koken. Ik gebruik in dit recept geen suiker maar ahornsiroop. Dat geeft een lekker karamelachtige smaak en aan de fruitcompote voeg ik ook nog een beetje kaneel toe, zo wordt ‘ie net een beetje lekkerder vind ik. Maak je deze compote van ander fruit dan zou ik de kaneel weglaten, het is vooral lekker bij bramen en blauwe bessen.

Getoaste havermout

Om dit ontbijtje of toetje heel gemakkelijk nog iets extra’s te geven kun je de havermout toasten. Er gebeurd een beetje hetzelfde als dat je noten in een droge koekenpan roostert en een goudbruin kleurtje geeft. Ook de havermout toast je in een droge koekenpan. Blijf er goed bij, want het kan opeens heel snel gaan en voordat je het weet moet je opnieuw beginnen. De geroosterde havermout smaakt een beetje nootachtig en is daardoor echt lekker over een beetje yoghurt, kwark of fruitcompote.

Fruitcompote
Fruitcompote
Nieuwsbrief icoon

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Ingrediënten voor 4 personen

  • 250 gr diepvries bramen
  • 50 gr blauwe bessen (garnering)
  • 50 gr verse bramen (garnering )
  • 400 gr kwark
  • 200 gr muesli
  • 4 el havermout
  • 2 el ahornsiroop (maple syrup)
  • 1 tl kaneel
  • 1 takjes tijm (of citroentijm)
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Doe de diepvriesbramen samen met de ahornsiroop en de kaneel in een steelpannetje en laat de bramen op laag vuur in ongeveer 10 minuten tot een compote koken.

  2. Doe de havermout in een droge koekenpan en toast tot het mooi goudbruin ziet. Haal uit de pan en zet even apart.

  3. Verdeel de kwark over de schaaltjes, schep de muesli en de bramencompote er bij. Garneer met de bessen en verse bramen en bestrooi met de getoaste havermout. Wanneer je een extra verrassende twist wilt geven aan dit ontbijtje bestrooi je de schaaltjes met wat verse (citroen)tijm blaadjes. De fruitcompote die je overhoudt kan je tot 3 dagen in de koelkast bewaren.

Fruitcompote
Fruitcompote

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

0 (0 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Ook leuk:


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in