Plaattaart met pompoen en geitenkaas

Plaattaart met pompoen en geitenkaas

Ik ben echt fan van deze plaattaart met pompoen. Het is een ideale snelle maaltijd en een ideale restjes verwerker. Want eigenlijk kan je bijna alles wat je in de koelkast vindt wel op je plaattaart gooien. Restjes groente, kaas, vlees, vis, sauzen zoals pesto, het kan allemaal! En het is supersnel klaar! Tenminste als je kant en klaar deeg gebruikt. En dat doe ik met liefde. Ik heb altijd bladerdeeg en hartig taartdeeg in de vriezer. Maar nog meer fan ben ik van die verse rollen deeg die je in de koeling van de supermarkt vindt. Fijn voor doordeweekse snelle maaltijden, maar ook voor feestjes. Dan snijd je de plaattaart gewoon in kleine stukjes en heb je een lekker hapje voor bij de borrel. Kijk hier voor nog meer lekkere plaattaart recepten.

Plaattaart met pompoen en geitenkaas
Plaattaart met pompoen en geitenkaas

Schrijf je in & win!

December staat in het teken van geven. De hele maand geven wij de leukste, lekkerste en mooiste prijzen weg in onze nieuwsbrief. Van een hotelovernachting tot een parel van een pan, een Airfryer en meer! Je maakt automatisch kans als je je (gratis!) abonneert. Doe je mee?

Ik wil kans maken

Ingrediënten voor 2 - 4 personen

  • 1 rol vers bladerdeeg
  • 500 gr lespompoen
  • 2 rode uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 50 gr rucola
  • 100 gr geitenkaas
  • 30 gr amandelen
  • 1 tl za'atar
  • 1 tl sumak
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden hetelucht.

  2. Schil de pompoen en snijd deze in kleine blokjes van ongeveer 2 x 2 cm.  Doe dit in een kom. Pel de rode uien en snijd deze in partjes. Voeg dit bij de pompoen. Hak de knoflook grof en meng dit samen met wat olijfolie, peper, zout, de sumak en de za’atar door de pompoen en uien. Kan je geen sumak en za’atar vinden gebruik dan oregano.

  3. Rol de lap bladerdeeg uit op een bakplaat bekleed met bakpapier. Verdeel de groente over het bladerdeeg. Verkruimel de geitenkaas over de plaattaart. Strooi ook de amandelen over de pompoentaart.

  4. Bak de plaattaart in ongeveer 15 tot 20 minuten goudbruin. Wordt de taart te donker, dek deze dan tussentijds af met wat aluminiumfolie.

  5. Breng de rucola op smaak met wat peper en zout en iets olijfolie. Verdeel de rucola over de plaattaart en snijd deze in stukken.

    Voor de lunch heb ik zelf voldoende aan een kwart plaattaart. Als avondeten zou ik er dan een salade of soepje bij serveren.

Plaattaart met pompoen en geitenkaas
Plaattaart met pompoen en geitenkaas

Tags

Eenpansgerechten Hartige taarten & quiche Makkelijke recepten Picknick Plaattaarten Snelle recepten Brood en deeg Geitenkaas Pompoen Hollandse recepten Midden Oosterse recepten Gezonde recepten Oven Vegetarische recepten Herfst recepten Lente recepten Winter recepten Zomer recepten Hoofdgerecht Lunch

Wat vind jij van dit recept?

3.2 (39 stemmen)

17 april 2018


Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in