
Noedelsoep met kip en groenten
Zin in een kommetje geluk? Maak dan deze noedelsoep met kip en groenten! Het is kruidig, warm en voedzaam en iedere hap geeft een feel good gevoel. De Aziatische noedelsoep is inmiddels niet meer weg te denken. In de grote steden, poppen de ramen tentjes als paddenstoelen uit de grond op. Maar thuis maken is minsten zo makkelijk.
Wat voor bouillon gebruik je in noedelsoep?
Het is niet ingewikkeld, je doet net alsof je een hele ingewikkelde bouillon maakt. Maar je gebruikt gewoon een fond uit een potje. Dat is vergelijkbaar met bouillon maar dan sterker van smaak. Het is eigenlijk een langer ingekookte bouillon. En precies wat je nodig hebt wanneer je eventjes niet zoveel tijd hebt.
Een echte noedelsoep, zoals ze dat in Japan maken, bestaat uit bouillon die zorgvuldig een flink aantal uur of zelfs dag heeft staan trekken. Dat is best leuk om een keer te maken, maar niet wanneer je snel een opkikker nodig hebt. Fond heb je dus nodig. Die doe je in de pan, laurierblaadje erbij, peperkorrels en steranijs. Dat laatste is sowieso een wondermiddel voor lekkere smaken.



De nieuwste recepten in je inbox?
De nieuwste recepten in je inbox?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.
Ingrediënten voor 4 personen
- 300 gr kipfilet
- 1 paksoi
- 250 gr taugé
- 2 rode uien
- 180 gr noedels
- 1 ltr kippenfond
- 2 blaadjes laurier
- 10 zwarte peperkorrels
- 2 st. steranijs
- Peper en zout
Lekker met
- Tuinkers
- Gekookte eitjes
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Doe in een pan de fond, laurierblaadjes, steranijs en peperkorrels. Breng zachtjes aan de kook, draai het vuur laag.
Voeg de kipfilets toe en pocheer ze in een minuut of 10 gaar. Haal ze dan uit de pan en trek ze met een vork uit elkaar. Je kan er ook voor kiezen om de kipfilets bruin te bakken in wat olijfolie, in reepjes te snijden en dan doorgaan naar de volgende stap.
Zeef de bouillon en giet terug in de pan. Voeg de noedels, reepjes kip en paksoi toe en laat de soep nog eens 10 minuten zachtjes koken. Voeg wanner de soep bijna klaar is de rode ui toe.
Verdeel over de kommen en garneer met de taugé en wat tuinkers en eventueel een gekookt eitje.


Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Recepten bewaren?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in