Vegetarische filet americain
Deze vegetarische filet americain is zwanger proof! En natuurlijk heel geschikt voor de vegetariërs of voor mensen dier liever geen rauw vlees eten. De basis van de filet bestaat uit wortelen. Lekker gezond! Deze brengen we op smaak met tomatenpuree en lekkere smaakmakers, zoals mosterd. Het is trouwens helemaal niet moeilijk om te maken. Handig voor als je een feestje of borrel hebt en je niet te lang in de keuken wilt staan. Probeer ook eens een van onze andere vegetarische hapjes.
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja, dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ingrediënten voor 1 bakje
- 3 wortelen
- 1 sjalot
- 1 el tomatenpuree
- 1 el mayonaise
- 2 tl mosterd
- 2 tl vegan worchestershiresaus
- 1 tl paprikapoeder
- Sap van een halve citroen
- Peper en zout
- Olijfolie
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Snijd de wortelen in stukjes. Leg ze op een bakplaat en bestrooi met peper, zout en iets olijfolie. Rooster ze in 20 – 25 minuten gaar in de oven op 180 graden hetelucht. Laat afkoelen.
Pureer de wortelen met 1 el tomatenpuree, 1 el mayonaise, 2 tl mosterd, 2 tl worchestershiresaus, 1 tl paprikapoeder en het sap van een halve citroen glad in een keukenmachine.
Snipper een sjalotje fijn en meng dit door de spread. Breng de vegetarische filet americain op smaak met peper en zout.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in