
Vegetarische filet americain
Deze vegetarische filet americain is zwanger proof! En natuurlijk heel geschikt voor de vegetariërs of voor mensen dier liever geen rauw vlees eten. De basis van de filet bestaat uit wortelen. Lekker gezond! Deze brengen we op smaak met tomatenpuree en lekkere smaakmakers, zoals mosterd. Het is trouwens helemaal niet moeilijk om te maken. Handig voor als je een feestje of borrel hebt en je niet te lang in de keuken wilt staan. Probeer ook eens een van onze andere vegetarische hapjes.

Culinaire post ontvangen?
Wil je de nieuwste recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief bomvol met lekkere & makkelijke recepten. Al ruim 40.000 mensen gingen je voor.
Dat wil ik!Ingrediënten voor 1 bakje
- 3 wortelen
- 1 sjalot
- 1 el tomatenpuree
- 1 el mayonaise
- 2 tl mosterd
- 2 tl vegan worchestershiresaus
- 1 tl paprikapoeder
- Sap van een halve citroen
- Peper en zout
- Olijfolie
Zo maak je het
Snijd de wortelen in stukjes. Leg ze op een bakplaat en bestrooi met peper, zout en iets olijfolie. Rooster ze in 20 – 25 minuten gaar in de oven op 180 graden hetelucht. Laat afkoelen.
Pureer de wortelen met 1 el tomatenpuree, 1 el mayonaise, 2 tl mosterd, 2 tl worchestershiresaus, 1 tl paprikapoeder en het sap van een halve citroen glad in een keukenmachine.
Snipper een sjalotje fijn en meng dit door de spread. Breng de vegetarische filet americain op smaak met peper en zout.

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan