Noedelsoep met kip
Echt een soepje voor wanneer je een opkikker nodig hebt! Na een lange dag werken, een intensieve workout, natgeregend op de fiets of zomaar de perfecte soep voor op een altijd moeilijke maandag. Deze noedelsoep met kip geeft je gelijk een feelgood gevoel. Dat is ook wat ik zo heerlijk vind aan noedelsoep, dat hartverwarmende gevoel. En omdat er natuurlijk deegwaren, lees: noedels, in zitten. Het is net als pasta, je kunt me er voor wakker maken. Voor wanneer je op de groenten let: die zitten er ook in. Kortom pak je boodschappenlijstje maar, hij staat ook nog eens binnen 20 minuten op tafel!
En hoe het dan werkt? Niet zo lastig, je doet net alsof je een hele ingewikkelde bouillon maakt. Maar je gebruikt gewoon een fond uit een potje. Dat is zoiets als bouillon maar dan sterker van smaak. Het is eigenlijk een langer ingekookte bouillon. En precies wat je nodig hebt wanneer je eventjes niet zoveel tijd hebt.
Voor deze noedelsoep met kip doen we dus alsof. Een echte noedelsoep, zoals ze dat in Japan maken, bestaat uit bouillon die zorgvuldig een flink aantal uur of zelfs dag heeft staan trekken. Dat is best leuk om een keer te maken, maar niet wanneer je snel een opkikker nodig hebt. Fond heb je dus nodig. Die doe je in de pan, laurierblaadje erbij, peperkorrels en steranijs. Dat laatste is sowieso een wondermiddel voor lekkere smaken.
Na vijf minuten voeg je de noedels toe, gebraden stukjes kip en de groenten. En klaar is je noedelsoep met kip. Was dat het? Ja, eigenlijk wel. Wanneer je wilt kun je er nog een gekookt eitje bij doen, heb ik nu niet gedaan. Maar het kan prima! Beetje bestrooien met van die leuke tuinkers en smullen maar!
Ingrediënten voor 4 personen
500 ml kippenfond
2 laurierblaadjes
10 zwarte peperkorrels
2 steranijs
300 gr kippendijenfilet
Peper en zout
1 el boter
1 el olijfolie
180 gr noedels
1 paksoi, in kwarten
250 gr taugé
2 rode uien, in ringen
(wanneer je wilt kun je nog 2 eitjes koken)
Bakje tuinkers om te garneren
Zo maak je het
Dep de kippendijen droog met keukenpapier, bestrooi met zout en peper en bak in een koekenpan (met de olie en boter) om en om mooi goudbruin. Haal uit de pan. Laat iets afkoelen en snijd in reepjes.
Doe in een pan de fond, laurierblaadjes, steranijs en peperkorrels. Breng zachtjes aan de kook, draai het vuur laag en laat 5 minuten zachtjes doorkoken.
Voeg de noedels, reepjes kip en paksoi toe en laat de soep nog eens 10 minuten koken. Voeg wanner de soep bijna klaar is de rode ui toe.
Verdeel over de kommen en garneer met de taugé en wat tuinkers.
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in