Courgettesoep
Dit courgettesoep recept is heerlijk simpel en toch net even anders door de toevoeging van pesto. Het is gewoon een kwestie van courgette aanbakken met wat ui en knoflook, bouillon toevoegen, laten garen en pureren. In 15 minuten ben je klaar. Dan gaat er er nog een beetje room is, want wij houden wel van romige soep en natuurlijk de pesto.
Courgettesoep maken
Courgettesoep maken is supersimpel. Met een handvol ingrediënten en 15 minuten van je tijd zet je een heerlijke verse courgettesoep op tafel. Hou je het graag simpel? Laat dan de pesto achterwege. Het is ook lekker om stukjes zalm toe te voegen. Liever wat anders? Probeer dan ook eens ons recept voor broccolisoep.
De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ja, dat wil ik!Ingrediënten voor 4 personen
- 2 courgettes
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 ltr (kippen)bouillon
- 100 ml room
- 100 gr pesto
- Peper en zout
- Olijfolie
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn. Fruit dit aan in iet olijfolie.
Snijd de courgettes in stukken en bak deze kort mee.
Voeg de bouillon toe en laat de courgettesoep zo’n 10 minuten koken. Pureer glad met een staafmixer.
Voeg de room toe en 3 el pesto. Roer door. Breng de soep op smaak met peper en zout.
Garneer de soep met de overgebleven pesto en eventueel wat verse basilicum.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Maak een GRATIS account aan op Uit Paulines Keuken en geniet van vele extra’s:
- Sla je favoriete recepten op en organiseer ze op je persoonlijke borden;
- Voeg notitie’s toe aan je bewaarde recepten;
- Stel je eigen weekmenu’s samen, afgesteld op jouw smaak;
- Vul je profiel aan met persoonlijke gegevens om content te bekijken die speciaal voor jou is geselecteerd.