
Courgettesoep met pesto
Vroeger aten wij iedere zaterdag soep met vers stokbrood van de bakker. Deze traditie houden we er graag in, bijna ieder weekend doen we een soep met brood diner. Het is lekker, makkelijk en gezond. Deze courgettesoep met pesto is zo heerlijk simpel en toch net even anders door de toevoeging van pesto. Het is gewoon een kwestie van courgette aanbakken met wat ui en knoflook, bouillon toevoegen, laten garen en pureren. In 15 minuten ben je klaar. Dan gaat er er nog een beetje room is, want wij houden wel van romige soep en natuurlijk de pesto. Houd je meer van broccoli? Dan is dit soep recept een aanrader.



Culinaire post ontvangen?
Wil je de nieuwste recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief bomvol met lekkere & makkelijke recepten. Al ruim 40.000 mensen gingen je voor.
Dat wil ik!Ingrediënten voor 4 personen
- 2 courgettes
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 ltr (kippen)bouillon
- 100 ml room
- 100 gr pesto
- Peper en zout
- Olijfolie
Zo maak je het
Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn. Fruit dit aan in iet olijfolie.
Snijd de courgettes in stukken en bak deze kort mee.
Voeg de bouillon toe en laat de courgettesoep zo’n 10 minuten koken. Pureer glad met een staafmixer.
Voeg de room toe en 3 el pesto. Roer door. Breng de soep op smaak met peper en zout.
Garneer de soep met de overgebleven pesto en eventueel wat verse basilicum.


Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan