fbpx
Menu

Pappardelle met stoofvlees

Dit recept voor pappardelle met stoofvlees was zo goed gelukt, dat ik het met trots met jullie deel. In de winter ben ik wel te porren voor stoofvlees. Mits het wel goed klaargemaakt is. In mijn vorige blog heb ik veel algemene tips gedeeld. Maar het belangrijkste ingrediënt is toch wel het vlees (en een beetje liefde en geduld). In dit geval heb ik sukade gebruikt. Deze kan je in zijn geheel stoven (dan krijg je het bekende draadjesvlees) of zoals ik gedaan heb in grove stukken snijden. Sukade heeft net iets langer nodig dan riblappen, maar wat je dan overhoudt is zijdezacht stoofvlees in een heerlijke saus.

Op zijn Italiaans
In dit geval maak ik een saus op basis van tomaat, knoflook en ui en daarbij gaan Italiaanse kruiden zoals rozemarijn en oregano. Doordat het vlees bijna 3 uur op het vuur staat, krijg je een heerlijke rijke saus. Zoveel smaak! Echt een family proof recept, want ik denk dat het hele gezin hier van zal smullen. Vervang dan wel even de rode wijn door bouillon. En dat terwijl het zo makkelijk is. Want het moet inderdaad ruim 2 uur stoven, maar het klaarmaken van de stoofpot is nog geen 10 minuten werk. Dat is gewoon een kwestie van ingrediënten snijden, aanbakken en dingen bij elkaar gooien. De pan doet daarna zijn werk.

Met pasta
Ik vond het lekker om dit stoofvlees met pappardelle te serveren. Maar je kan iedere pasta gebruiken die je nog hebt liggen. En weet je wat ook lekker is, brood dippen in de saus. Ciabatta bijvoorbeeld. Is dit recept voor pappardelle met stoofvlees een blijvertje? Sla het dan op in je persoonlijke account. Dan kan je het makkelijk terugvinden.


pappardelle met stoofvlees Italiaans stoofvlees

Ingrediënten voor 4 personen
300 gr pappardelle
1 kilo sukadelappen
2 uien
2 teentjes knoflook
500 gr tomaten
1 grote wortel
250 gr kastanjechampignons
1 klein blikje tomatenpuree
200 ml rode wijn*
200 ml runderbouillon
30 gr Parmezaan
1 el bloem
1 blaadje laurier
Takje rozemarijn
Takje tijm
2 tl oregano
Peper en zout
Olijfolie

Zo maak je het
Breng de sukade op smaak met peper en zout en bestrooi het met bloem.

Bak het vlees aan in een grote stoofpan in wat olijfolie en zorg dat het bruin kleurt. Haal het vlees uit de pan.

Pel en snipper de ui, hak de knoflook fijn, snijd de wortel in blokjes en de kastanjechampignons in plakjes. Voeg extra olie toe aan. de pan en bak de groenten rondom aan.

Voeg de tomatenpuree toe en bak dit mee.

Doe het vlees terug in de pan. Voeg nu ook de rode wijn en de bouillon toe. Snijd de tomaten in parten en voeg deze bij het vlees. Voeg de tijm, rozemarijn, oregano en laurier toe en roer het even door elkaar.

Laat het Italiaanse stoofvlees ruim 2,5 uur zachtjes stoven op een laag vuur. Eerst met de deksel op een kier en het laatste half uur met de deksel ervan af, zodat de saus kan inkoken.

Kook de pappardelle zoals op de verpakking vermeld staat in ruim water met zout.

Garneer de pappardelle met stoofvlees met Parmezaanse kaas.

Je kan het stoofvlees prima de avond van tevoren maken en je kan het ook goed invriezen.

*Koken voor het hele gezin? Vervang dan de rode wijn voor extra bouillon.

sukadelappen bereiden pappardelle met stoofvlees

Laat het mij vooral weten via Instagram of Facebook met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN  als je dit recept voor papperdelle met stoofvlees gemaakt hebt. Vind ik superleuk! 

Word MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

32 reacties

  • Dianab86
    17 februari 2019 om 18:00

    Hi, mijn saus blijft dun ondanks dat de deksel er al meer dan een half uur af is. Wat gaat er mis?

    Beantwoorden
  • Sneepies Sneep
    11 februari 2019 om 21:01

    Echt heerlijk! Gisteren alvast gemaakt, vandaag gegeten met 9 personen... Van jong tot oud zitten smullen! Vooral de combinatie van rundvlees en de kruiden.... deze staat zaterdag weer op het menu ;)

    Beantwoorden
  • Liesbeth Bennink
    11 februari 2019 om 21:01

    Gemaakt...vlees heeftt iets langer opgestaan hier. Gewoon omdat ik het dan lekkerder vind. Het was zalig. Gisteren het restje opgemaakt..en nu was het nog lekkerder!

    Beantwoorden
  • Nicole
    3 februari 2019 om 16:48

    Ontzettend lekker, erg smaakvol. Dit ga ik vaker maken!

    Beantwoorden
  • Annika
    4 februari 2019 om 09:19

    Wat goed om te horen!

    Beantwoorden
  • Judith
    2 februari 2019 om 15:47

    Wat een heerlijk recept. Zelfs de critici, lees man en kinderen waren lovend!

    Beantwoorden
  • Marleen_Slot
    30 januari 2019 om 16:52

    Staat nu op het vuur te pruttelen, stiekem al wat geproefd. Heerlijk!!

    Beantwoorden
  • Danielle
    29 januari 2019 om 19:29

    Superlekker!!! Vandaag gemaakt, goedgekeurd door man en kids👍🏻

    Beantwoorden
  • Annika
    30 januari 2019 om 08:45

    Wat leuk om te horen!

    Beantwoorden
  • Maaike
    29 januari 2019 om 19:02

    Heb het gisteren gemaakt en vandaag gegeten, het was heerlijk!! Mijn dochter van bijna 3 heeft er ook van zitten smullen, zeker voor herhaling vatbaar!

    Beantwoorden
  • Annika
    30 januari 2019 om 08:45

    Ah wat goed om te horen!

    Beantwoorden
  • Jenneke
    29 januari 2019 om 14:23

    Wat een heerlijk recept! We hebben er van genoten. Echt een aanrader!

    Beantwoorden
  • Annika
    30 januari 2019 om 08:44

    Goed om te horen!

    Beantwoorden
  • Marjo
    23 januari 2019 om 01:14

    Kan ik het vlees, riblap of sucade ook vervangen door vlees met minder vet. Bv bieflapjes?

    Beantwoorden
  • Annika
    23 januari 2019 om 09:14

    Dat kan, maar wij raden aan om juist iets vetter vlees te gebruiken voor stoof. Anders wordt het namelijk snel te droog.

    Beantwoorden
  • Judy Frijling
    22 januari 2019 om 18:15

    Heerlijk, ga dit gerecht morgen maken :-)

    Beantwoorden
  • Ezuid77
    22 januari 2019 om 12:19

    Heerlijk lijkt me! Bouillon blokjes of pot bouillon??

    Beantwoorden
  • mij
    18 januari 2019 om 17:51

    Vanwege de kinderen zou ik de rode wijn graag willen vervangen. Maar waarmee?

    Beantwoorden
  • Pauline
    21 januari 2019 om 15:27

    Gewoon door wat extra bouillon

    Beantwoorden
  • Britt
    17 januari 2019 om 11:11

    Hoi Pauline, kan ik ipv bloem ook maizena gebruiken denk je? Of een andere glutenvrije variant? Hoop het😋😋😋

    Beantwoorden
  • Pauline
    21 januari 2019 om 15:30

    Yes dat kan wel.

    Beantwoorden
  • Marieke
    17 januari 2019 om 09:51

    Waarom de wijn vervangen? De alcohol is er toch al lang uitgekookt?

    Beantwoorden
  • Pauline
    21 januari 2019 om 15:31

    Dat is niet helemaal waar, er blijft altijd wat achter.

    Beantwoorden
  • marijke
    17 januari 2019 om 09:28

    ik heb het stoofvlees opstaan. Het ruikt heerlijk in de keuken. Een van mijn lievelingsrecepten. Kan niet wachten om het op te eten.

    Beantwoorden
  • Myrna van der Molen
    16 januari 2019 om 17:34

    Wat zou er in de plaats van champignons kunnen? Die kan il niet eten. Paprika overigens ook niet...

    Beantwoorden
  • Pauline
    21 januari 2019 om 15:32

    Courgette kan ook goed, of wortel, of uien

    Beantwoorden
  • Mariella
    16 januari 2019 om 10:00

    Kan ik dit recept ook zo aanhouden met bereiding slowcooker?

    Beantwoorden
  • Pauline
    21 januari 2019 om 15:33

    Yes dat kan zeker.

    Beantwoorden
  • Ibrahim Cirak
    22 januari 2019 om 20:11

    Met de pan is het 2,5 uur stoven. Wat adviseer je met de slowcooker? Lage temp en dan 8 uur. Hoe krijg je de saus van de slowcooker uiteindelijk ingedikt? Moet er wat maizena door op het eind?

    Beantwoorden
  • Annika
    23 januari 2019 om 09:14

    Wij hebben helaas geen ervaring met een slowcooker, ik kan je dus niet helpen hiermee.

    Beantwoorden
  • Ellen
    16 januari 2019 om 09:54

    Heerlijk! Dit gerecht is een van mijn favorieten (ken al een soortgelijk recept). En wat helemaal een lekkere toevoeging is, is een gremolata erbij maken. Bosje peterselie fijnsnijden en een citroen raspen. Eventueel een beetje knoflook door. Maakt het lekker fris.

    Beantwoorden
  • Corien
    16 januari 2019 om 11:42

    Wat een goed idee! Ik mmak het al jaren volgens een vast recept maar dit is een mooie toevoeging op een druilerige dag als vandaag. Met citroen komt de zon toch in huis 😄

    Beantwoorden

Reactie plaatsen