Pappardelle met stoofvlees

Pappardelle met stoofvlees

Voor dit pasta stoofvlees recept gebruiken we pappardelle, maar je kunt natuurlijk iedere pasta gebruiken die je nog hebt liggen. In de winter zijn wij wel te porren voor heerlijk stoofvlees. Het belangrijkste ingrediënt voor goed klaargemaakt stoofvlees is toch wel het vlees. In dit geval hebben wij gekozen voor sukade lappen. Deze kun je namelijk in zijn geheel stoven (dan krijg je draadjesvlees), maar wij kozen deze keer om het in grove stukken te snijden. Sukade heeft net wat langer nodig dan riblappen, maar dan houdt je wel een zijdezacht stoofvlees over. Wil je meer tips voor het maken van stoofvlees, lees dan eens dit artikel dat wij eerder schreven.

Italiaans stoofvlees

Bij een Italiaanse pasta kies je natuurlijk ook voor een Italiaanse saus. Wij maakten een saus op basis van tomaat, knoflook en ui met daarbij Italiaanse kruiden zoals rozemarijn en oregano. Het vlees staat bijna 3 uur te sudderen, dus je kunt je wel voorstellen dat een heerlijke rijke saus ontstaat met superveel smaak. En dat terwijl je maar 10 minuten werk hebt aan het maken van de stoofpot, daarna doet de pan het werk. Maak je het recept voor het hele gezin? Vervang dan de rode wijn door bouillon, echt family proof want wij weten inmiddels dat het hele gezin hiervan zal smullen. We hebben trouwens nog veel meer familie recepten, bekijk die ook maar eens.

Pappardelle met stoofvlees
Pappardelle met stoofvlees

Schrijf je in & win!

December staat in het teken van geven. De hele maand geven wij de leukste, lekkerste en mooiste prijzen weg in onze nieuwsbrief. Van een hotelovernachting tot een parel van een pan, een Airfryer en meer! Je maakt automatisch kans als je je (gratis!) abonneert. Doe je mee?

Ik wil kans maken

Ingrediënten voor 4 pers.

  • 300 gr pappardelle
  • 1 kg sukadelappen
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 500 gr tomaten
  • 1 grote wortel
  • 250 gr kastanjechampignons
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 200 ml rode wijn* (of bouillon)
  • 200 ml runderbouillon
  • 30 gr Parmezaan
  • 1 el bloem
  • 1 blaadje laurier
  • Takje rozemarijn
  • Takje tijm
  • 2 tl oregano
  • peper en zout
  • olijfolie

Zo maak je het

  1. Voor het stoofvlees breng je de sukade op smaak met peper en zout en bestrooi je het met bloem.

  2. Bak het vlees aan in een grote stoofpan in wat olijfolie en zorg dat het bruin kleurt. Haal het vlees uit de pan.

  3. Pel en snipper de ui, hak de knoflook fijn, snijd de wortel in blokjes en de kastanjechampignons in plakjes. Voeg extra olie toe aan. de pan en bak de groenten rondom aan.

  4. Voeg de tomatenpuree toe en bak dit mee.

  5. Doe het vlees terug in de pan. Voeg nu ook de rode wijn en de bouillon toe. Snijd de tomaten in parten en voeg deze bij het vlees. Voeg de tijm, rozemarijn, oregano en laurier toe en roer het even door elkaar.

  6. Laat het Italiaanse stoofvlees ruim 2,5 uur zachtjes stoven op een laag vuur. Eerst met de deksel op een kier en het laatste half uur met de deksel ervan af, zodat de saus kan inkoken.

  7. Kook de pappardelle zoals op de verpakking vermeld staat in ruim water met zout.

  8. Garneer de pappardelle met stoofvlees met Parmezaanse kaas. Je kan het stoofvlees prima de avond van tevoren maken en je kan het ook goed invriezen.

    *Koken voor het hele gezin? Vervang dan de rode wijn voor extra bouillon.

Pappardelle met stoofvlees
Pappardelle met stoofvlees

Tags

Familie recepten Pasta recepten Champignons Rundvlees Tomaat Italiaanse recepten Notenvrije recepten Kerst Vlees recepten Herfst recepten Winter recepten Hoofdgerecht

Wat vind jij van dit recept?

3.4 (126 stemmen)

16 januari 2019


Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in