Hartige bladerdeegflappen met pompoen
Je bent vast wel bekend met appelflappen? Het makkelijkste bladerdeeggebakje dat er bestaat. Maar wist je dat je hier ook heel gemakkelijk een hartige variant van kan maken. Vul je bladerdeeghapjes bijvoorbeeld eens met kaas, met gehakt of groente zoals we hier gedaan hebben. Pompoen, salie en geitenkaas zijn een echte 3 eenheid, lekker in een dekentje van bladerdeeg.
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja, dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ingrediënten voor 8 st.
- 8 plakjes bladerdeeg
- 200 gr pompoen
- 1 rode ui
- 80 gr zachte geitenkaas
- 1 ei
- 15 gr zwart sesamzaad
- 5 takjes salie
- Peper en zout
- Olijfolie
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Snijd 200 gr pompoen in kleine blokjes (of gebruik kant-en-klare). Snijd een rode ui in halve ringen.
Leg dit op een bakplaat en besprenkel met olijfolie, peper en zout. Voeg wat takjes salie toe. Rooster 20 minuten op 200 graden Celsius (electrisch).
Laat de bladerdeegplakjes ontdooien. Klop het eitje los en bestrijk de randen van de plakjes bladerdeeg met het ei.
Verdeel een beetje van het pompoen- uimengsel over het bladerdeeg. Brokkel er wat geitenkaas overheen en plak het bladerdeeg dicht in de vorm van een driehoek. Druk de randjes aan met een vork.
Bestrijk de bladerdeegflappen met ei en bestrooi ze met zwart sesamsaad.
Bak de hartige bladerdeegflappen in 20 minuten goudbruin in de oven op 220 graden Celsius (electrisch).
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in