Blueberry pancakes

Weekendbites: Blueberry pancakes à la Ihop

Wat mij betreft zijn deze blueberry pancakes de ideale start van het weekend. Het liefst eet ik iedere dag pannenkoeken bij het ontbijt. Maar dat gaat helaas niet, ik moet toch een beetje aan de lijn denken. Maar in het weekend mag het, vind ik! Wie wel eens in Amerika op vakantie is geweest is vast wel bekend met de Ihop. Hier scoor je de lekkerste ‘american pancakes’. Je hebt er tientallen soorten op de kaart staan, dus de keuzestress is flink aanwezig. Vervolgens krijg je een bord met een grote stapel pancakes, geserveerd met slagroom oh yes, waar je rustig met z’n tweeën van kan eten. De porties in Amerika zijn toch altijd groter dan wij gewend zijn. Helaas hebben we geen Ihop in Nederland, dus maken we deze lekkere blueberry pancakes gewoon zelf. En het voordeel is dat je zelf kan bepalen hoe groot je portie wordt.

We serveren de blueberry pancakes met een lekkere compote en mascarpone (in plaats van slagroom). Het is in ieder geval een feestelijke start van de dag. Ben jij wel eens bij de Ihop geweest? En hoe eet jij je pannenkoeken het liefst? Laat het achter in de comments, dat vind ik leuk!

Blueberry pancakesBlueberry pancakes

Ingrediënten voor 10 st.
160 gr bloem
2 tl bakpoeder
Snuf zout
1 el poedersuiker
360 ml karnemelk
1 ei
25 gr gesmolten roomboter
100 gr  blauwe bessen
Slagroom of mascarpone

Blauwe bessen compote
200 gr blauwe bessen (diepvries)
1 el suiker
2 tl maizena

Zo maak je het
Meng in een kom de bloem, bakpoeder, zout en poedersuiker.

Meng in een andere kom de karnemelk, het ei en de gesmolten roomboter.

Meng de droge ingrediënten door de natte ingrediënten. Voeg de blauwe bessen toe aan het beslag.

Verhit een klontje boter in een koekenpan en bak hierin de pancakes goudbruin.

Doe de blauwe bessen samen met de suiker en een beetje water in een steelpannetje. Voeg de maizena en nog een scheutje water toe. Laat dit langzaam pruttelen op zacht vuur.

Als de compote zacht is geworden, is het klaar.

Serveer de blueberry pancakes met de compote en een toef slagroom of mascarpone.

Blueberry pancakesBlueberry pancakesBlueberry pancakes

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook  of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN  als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Download nu onze app in de Google Play Store of de Apple store.

Mijn 3e kookboek FEEL GOOD FOOD ligt nu in de (digitale) boekhandel  Boordevol lichte en makkelijke recepten. Bestellen kan hier.

Groninger mosterdsoep met spek
5x hartverwarmende warme drankjes
Bewaar
6 Comments
  • Irene

    12 januari 2018 at 23:33 Beantwoorden

    Klinkt heerlijk! Om de pancakes extra “fluffy” te maken scheid ik het eigeel van het eiwit en klop ik het eiwit op, wat ik daarna als laatste door het beslag heen roer. Echt heerlijk als je luchtige pancakes wilt!

  • Angelique

    12 januari 2018 at 17:22 Beantwoorden

    Uit Schotland: pancake naturel met streaky bacon en maple syrup. Mjam

  • Mirte

    12 januari 2018 at 15:57 Beantwoorden

    Ziet er heerlijk uit, heb al tijden zin in pancakes, maar heel veel recepten gebruiken opgeklopt eiwit en dat vind ik als ik honger heb te veel gedoe. Deze zet ik op mijn lijstje voor het weekend! Is dit trouwens het Broste servies? Ben ook nog op zoek en dit is ontzettend mooI!

  • Malou | Blonde Blossom

    12 januari 2018 at 11:44 Beantwoorden

    Hmmmm wat zien deze er goed uit zeg! Ik ben gek op bananenpannenkoekjes met Griekse yoghurt en frambozen, maar ik heb eigenlijk nog nooit zulke American Styled pancakes gemaakt. En met die blueberries ziet dat er zo lekker uit! Ook lekker dat je mascarpone gebruikt. Malou x

  • Alie

    12 januari 2018 at 11:39 Beantwoorden

    Mmmm lekker en wat weer een mooie foto’s !

  • Wilma de Leeuw-Zoetekouw

    12 januari 2018 at 08:51 Beantwoorden

    Ik maak het liefst jouw pannenkoeken met appel uit jouw boek maar neem dan banaan ipv appel. Doe er dan ook wel eens blauwe bessen over.

Plaats een reactie