fbpx
Menu

Weekendbites: Blueberry pancakes à la Ihop

Wat mij betreft zijn deze blueberry pancakes de ideale start van het weekend. Het liefst eet ik iedere dag pannenkoeken bij het ontbijt. Maar dat gaat helaas niet, ik moet toch een beetje aan de lijn denken. Maar in het weekend mag het, vind ik! Wie wel eens in Amerika op vakantie is geweest is vast wel bekend met de Ihop. Hier scoor je de lekkerste ‘american pancakes’. Je hebt er tientallen soorten op de kaart staan, dus de keuzestress is flink aanwezig. Vervolgens krijg je een bord met een grote stapel pancakes, geserveerd met slagroom oh yes, waar je rustig met z’n tweeën van kan eten. De porties in Amerika zijn toch altijd groter dan wij gewend zijn. Helaas hebben we geen Ihop in Nederland, dus maken we deze lekkere blueberry pancakes gewoon zelf. En het voordeel is dat je zelf kan bepalen hoe groot je portie wordt.

We serveren de blueberry pancakes met een lekkere compote en mascarpone (in plaats van slagroom). Het is in ieder geval een feestelijke start van de dag. Ben jij wel eens bij de Ihop geweest? En hoe eet jij je pannenkoeken het liefst? Laat het achter in de comments, dat vind ik leuk!

Blueberry pancakesBlueberry pancakes

Ingrediënten voor 10 st.
160 gr bloem
2 tl bakpoeder
Snuf zout
1 el poedersuiker
360 ml karnemelk
1 ei
25 gr gesmolten roomboter
100 gr  blauwe bessen
Slagroom of mascarpone

Blauwe bessen compote
200 gr blauwe bessen (diepvries)
1 el suiker
2 tl maizena

Zo maak je het
Meng in een kom de bloem, bakpoeder, zout en poedersuiker.

Meng in een andere kom de karnemelk, het ei en de gesmolten roomboter.

Meng de droge ingrediënten door de natte ingrediënten. Voeg de blauwe bessen toe aan het beslag.

Verhit een klontje boter in een koekenpan en bak hierin de pancakes goudbruin.

Doe de blauwe bessen samen met de suiker en een beetje water in een steelpannetje. Voeg de maizena en nog een scheutje water toe. Laat dit langzaam pruttelen op zacht vuur.

Als de compote zacht is geworden, is het klaar.

Serveer de blueberry pancakes met de compote en een toef slagroom of mascarpone.

Blueberry pancakesBlueberry pancakesBlueberry pancakes

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook  of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN  als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Download nu onze app in de Google Play Store of de Apple store.

Mijn 3e kookboek FEEL GOOD FOOD ligt nu in de (digitale) boekhandel  Boordevol lichte en makkelijke recepten. Bestellen kan hier.

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Annika maakt alle foodfoto’s en verzorgt de styling. Maar eigenlijk is ze gewoon de rechterhand van Pauline. Ze denkt mee, werkt aan grote projecten, beheert de website en app en is in alles betrokken. Annika is dol op mooie plekken, houdt van reizen, lekker eten en hippe koffietentjes.

8 reacties

  • Anoniem
    16 maart 2019 om 10:07

    Pfff wat een reacties. Zou mooi zijn als iemand zou zeggen wat ze ervan vonden ipv een reactie te geven obv wat "ik" lekker vind. Dat is toch niet interessant. Altijd maar ik, ik, ik. Er wordt niet voor niks een recept gedeeld, zodat dit geprobeerd kan worden. Begin zelf een blog ofzo

  • SG
    21 januari 2018 om 20:28

    LOVE IHOP with a passion. Ik ga deze zeker maken met wilde. bosbessen, maar zeker ook met chocolate chips and cherry compote

  • Irene
    12 januari 2018 om 23:33

    Klinkt heerlijk! Om de pancakes extra “fluffy” te maken scheid ik het eigeel van het eiwit en klop ik het eiwit op, wat ik daarna als laatste door het beslag heen roer. Echt heerlijk als je luchtige pancakes wilt!

  • Angelique
    12 januari 2018 om 17:22

    Uit Schotland: pancake naturel met streaky bacon en maple syrup. Mjam

  • Mirte
    12 januari 2018 om 15:57

    Ziet er heerlijk uit, heb al tijden zin in pancakes, maar heel veel recepten gebruiken opgeklopt eiwit en dat vind ik als ik honger heb te veel gedoe. Deze zet ik op mijn lijstje voor het weekend! Is dit trouwens het Broste servies? Ben ook nog op zoek en dit is ontzettend mooI!

  • Malou | Blonde Blossom
    12 januari 2018 om 11:44

    Hmmmm wat zien deze er goed uit zeg! Ik ben gek op bananenpannenkoekjes met Griekse yoghurt en frambozen, maar ik heb eigenlijk nog nooit zulke American Styled pancakes gemaakt. En met die blueberries ziet dat er zo lekker uit! Ook lekker dat je mascarpone gebruikt. Malou x

  • Alie
    12 januari 2018 om 11:39

    Mmmm lekker en wat weer een mooie foto's !

  • Wilma de Leeuw-Zoetekouw
    12 januari 2018 om 08:51

    Ik maak het liefst jouw pannenkoeken met appel uit jouw boek maar neem dan banaan ipv appel. Doe er dan ook wel eens blauwe bessen over.

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.