Menu
American-pancakes-2-2.jpg

Basisrcecept voor American Pancakes

Met dit basisrecept voor American pancakes bak je vanaf nu de lekkerste Amerikaanse pannenkoeken die er zijn. We vonden het wel weer tijd voor een fijn basisrecept op de blog. We merken dat jullie dit leuk vinden om te lezen en te proberen, dus we zullen nu met regelmaat een basisrecept delen. En vandaag is het basisrecept voor American pancakes aan de beurt. Van die heerlijke, fluffy, dikke pannenkoeken. Totaal anders dan de Hollandse platte, dunne pannenkoek, maar zeker niet minder lekker.

Door het bakpoeder gaat het beslag rijzen en krijg je dus van die lekkere, fluffy pancakes.

American pancakes vs. de Hollandse pannenkoek

Wat is nou het verschil tussen American pancakes en de Hollandse versie? In de ingrediënten zie je niet heel veel verschillen. Maar dat kleine beetje bakpoeder, dat doet het ‘em. Door het bakpoeder gaat het beslag rijzen en krijg je dus van die lekkere, fluffy pancakes. Dat is het enige verschil. Je kunt eventueel ook karnemelk gebruiken in plaats van melk. Je kunt de american pancakes serveren met wat maple syrup, maar je kan natuurlijk ook lekker rood fruit toevoegen. Of nutella en banaan. Net wat jij lekker vindt. Sla dit recept voor American pancakes op in je favorieten, zodat je het altijd bij de hand hebt.

10 st.

Ingrediënten voor 10 st.

 • 150 gr bloem
 • 200 ml melk (of karnemelk)
 • 1 ei
 • 25 gr gesmolten roomboter
 • 2 tl bakpoeder
 • Snuf zout

Zo maak je het

 1. Doe de bloem met het zout en het bakpoeder in een kom. Roer even door elkaar.

 2. Voeg het ei toe en meng kort. Voeg nu al roerend met een garde de melk toe.

 3. Meng de gesmolten roomboter door het beslag.

 4. Verhit wat boter of een bakspray in een koekenpan. Verdeel 3 lepels van het beslag over de pan. Indien er belletjes op de bovenkant ontstaan kan je de American pancakes omdraaien. Bak de andere kant nog even kort.

 5. Serveer de American pancakes met een klontje boter en maple syrup.

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan