Oliebollen wentelteefjes

Oliebollen wentelteefjes

Oliebollen over na Oud en Nieuw? Gooi ze vooral niet weg! Met dit recept maak je er in een handomdraai iets nieuws van: oliebollen wentelteefjes. Denk aan de klassieke wentelteefjes, maar dan met dat heerlijk kruidige en zoete van een oliebol. Perfect voor een luxe ontbijt of een relaxte brunch.

Zo maak je deze oliebollen wentelteefjes

Het maken van deze oliebollen wentelteefjes is simpel: je hebt alleen oliebollen, melk en ei nodig (en een beetje vanillesuiker en kaneel voor de smaak). En vergeet die extra kaneelsuiker en een klontje roomboter voor de finishing touch niet!

Door ze als wentelteefjes te bakken, krijgen je ‘oude’ bollen een nieuwe, spannende twist. Het eimengsel maakt ze extra smeuïg – en dat zoete, krokante randje aan de buitenkant is pure verwennerij! Of je nu alleen bent, met je gezin of gasten hebt: dit is een gegarandeerde hit.

Oliebollen wentelteefjes
Oliebollen wentelteefjes
Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

De nieuwste recepten in je inbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 4 st. oliebollen
  • 200 ml melk
  • 1 ei
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 tl kaneel

Lekker met

  • Kaneelsuiker
  • Roomboter
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Snijd de oliebollen in plakjes.

  2. Kluts de melk, het ei, de vanillesuiker en de kaneel met een garde door elkaar.

  3. Verhit een klontje roomboter in een koekenpan. Haal de plakken oliebol door het eimengsel. Bak ze rondom bruin in de boter.

  4. Bestrooi met een beetje kaneelsuiker (meng daarvoor 2 el suiker + 1 tl kaneel). Serveer met een klontje roomboter.

Variatietips

  • Luxe topping: Serveer de wentelteefjes met een bolletje vanille-ijs en een drizzle van karamelsaus. Perfect toetje!
  • Frisse twist: Voeg wat geraspte citroenschil toe aan het eimengsel voor een beetje frisheid.
  • Extra krokant: Wil je meer crunch? Meng wat fijngehakte noten, zoals pecannoten, door de kaneelsuiker.
Wentelteefjes oliebollen

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

5.0 (2 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.