
Blueberry pancakes à la Ihop
Wat ons betreft zijn deze blueberry pancakes de ideale start van het weekend. Het liefst eten we iedere dag pannenkoeken bij het ontbijt. We serveren de blueberry pancakes met een lekkere blauwe bessen compote en mascarpone (in plaats van slagroom). Het is in ieder geval een feestelijke start van de dag.
Ihop pancakes
Wie wel eens in Amerika op vakantie is geweest is vast wel bekend met de Ihop. Hier scoor je de lekkerste ‘american pancakes‘. Je hebt tientallen soorten op de kaart staan, dus de keuzestress is flink aanwezig. Vervolgens krijg je een bord met een grote stapel pancakes, geserveerd met slagroom oh yes, waar je rustig met z’n tweeën van kan eten. De porties in Amerika zijn toch altijd groter dan wij gewend zijn. Helaas hebben we geen Ihop in Nederland, dus maken we deze lekkere blueberry pancakes gewoon zelf. En het voordeel is dat je zelf kan bepalen hoe groot je portie wordt.



De lekkerste gourmet recepten
Schrijf je in voor onze (ontzettend leuke) nieuwsbrief en ontvang ons (gratis!) e-book met de lekkerste gourmet-recepten + handige tips en tricks, sausjes & toetjes. Alles voor een onvergetelijke gourmet-avond.
We hebben de recepten en tips voor je op een rijtje gezet in een e-book. Perfect voor de feestdagen of andere gezellige avondjes met vrienden of familie.
ik wil het gratis e-bookIngrediënten voor 10 st.
- 160 gr bloem
- 360 ml karnemelk
- 1 ei
- 25 gr gesmolten roomboter
- 25 gr blauwe bessen
- 2 tl bakpoeder
- 1 el poedersuiker
- Snuf zout
- Boter om in te bakken
Blauwe bessen compote
- 200 gr blauwe bessen (diepvries)
- 1 el suiker
- 2 tl maizena
- 1 el water
Lekker met
- Slagroom of
- Mascarpone
Zo maak je het
Meng in een kom de bloem, bakpoeder, zout en poedersuiker.
Meng in een andere kom de karnemelk, het ei en de gesmolten roomboter.
Mix de droge ingrediënten door de natte ingrediënten. Voeg de blauwe bessen toe aan het beslag.
Verhit een klontje boter in een koekenpan en bak hierin de pancakes goudbruin.
Doe de blauwe bessen samen met de suiker en een beetje water in een steelpannetje. Voeg de maizena en nog een scheutje water toe. Laat dit langzaam pruttelen op zacht vuur. Als de compote zacht is geworden, is het klaar.
Serveer de blueberry pancakes met de compote en een toef slagroom of mascarpone.


Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan