Blueberry pancakes à la Ihop
Wat ons betreft zijn deze blueberry pancakes de ideale start van het weekend. Het liefst eten we iedere dag pannenkoeken bij het ontbijt. We serveren de blueberry pancakes met een lekkere blauwe bessen compote en mascarpone (in plaats van slagroom). Het is in ieder geval een feestelijke start van de dag.
Ihop pancakes
Wie wel eens in Amerika op vakantie is geweest is vast wel bekend met de Ihop. Hier scoor je de lekkerste ‘american pancakes‘. Je hebt tientallen soorten op de kaart staan, dus de keuzestress is flink aanwezig. Vervolgens krijg je een bord met een grote stapel pancakes, geserveerd met slagroom oh yes, waar je rustig met z’n tweeën van kan eten. De porties in Amerika zijn toch altijd groter dan wij gewend zijn. Helaas hebben we geen Ihop in Nederland, dus maken we deze lekkere blueberry pancakes gewoon zelf. En het voordeel is dat je zelf kan bepalen hoe groot je portie wordt.
De nieuwste recepten in je inbox?
De nieuwste recepten in je inbox?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.
Ingrediënten voor 10 st.
- 160 gr bloem
- 360 ml karnemelk
- 1 ei
- 25 gr gesmolten roomboter
- 25 gr blauwe bessen
- 2 tl bakpoeder
- 1 el poedersuiker
- Snuf zout
- Boter om in te bakken
Blauwe bessen compote
- 200 gr blauwe bessen (diepvries)
- 1 el suiker
- 2 tl maizena
- 1 el water
Lekker met
- Slagroom of
- Mascarpone
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Meng in een kom de bloem, bakpoeder, zout en poedersuiker.
Meng in een andere kom de karnemelk, het ei en de gesmolten roomboter.
Mix de droge ingrediënten door de natte ingrediënten. Voeg de blauwe bessen toe aan het beslag.
Verhit een klontje boter in een koekenpan en bak hierin de pancakes goudbruin.
Doe de blauwe bessen samen met de suiker en een beetje water in een steelpannetje. Voeg de maizena en nog een scheutje water toe. Laat dit langzaam pruttelen op zacht vuur. Als de compote zacht is geworden, is het klaar.
Serveer de blueberry pancakes met de compote en een toef slagroom of mascarpone.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in