Cranberry creamcheese rolls

Cranberry broodjes met roomkaas

Ben je nog op zoek naar een lekker zoet recept voor de kerstdagen? Dan zijn deze cranberry broodjes met roomkaas misschien iets voor jou. Ik ben dol op cranberry’s en vind het echt een typische smaak voor de kerstdagen. In combinatie met de creamcheese is het superlekker. Dit maakt het lekker fris. Ik zou het absoluut geen straf vinden om deze cranberry creamcheese rolls bij het kerstontbijt op tafel te zien staan. Yum, ik kan me er nu al op verheugen. En dat terwijl ik dit artikel schrijf in augustus. Dus ik moet nog even geduld hebben. Ik vind het kerstontbijt één van de leukste maaltijden tijdens de feestdagen. Normaal gesproken ontbijt ik niet zo uitgebreid, maar tijdens de kerstdagen vind ik het leuk om uit te pakken.

Ik denk dat deze cranberry broodjes sowieso op tafel komen te staan. Misschien maak ik ook nog wel de versie met kaneel, de giant cinnamon roll. Ook superlekker! En wat dacht je van gingerbread pancakes of deze croissant broodpudding? Stuk voor stuk lekkere ontbijtrecepten voor het kerstontbijt,- of de brunch. Kijk vooral even op de site tussen alle lekkere ontbijtrecepten. Er staan al heel veel lekkere recepten online.

Cranberry creamcheese rollsCranberry broodjes

Ingrediënten voor 6 st. 
1 blik croissantdeeg (normaal formaat)
100 gr roomkaas
2 el poedersuiker
4 el cranberry compote (recept)

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius (hetelucht)

Rol het croissantdeeg uit en druk de randen aan. Je krijgt zo een lange, smalle lap deeg.

Meng de roomkaas met de poedersuiker en smeer dit uit over het deeg.

Verdeel de cranberry compote over de roomkaas. Zorg er voor dat je niet een te dikke laag aanbrengt. Rol het deeg weer op en laat het vervolgens een half uurtje opstijven in de vriezer.

Snijd het deeg in 6 gelijke plakjes.

Leg de cranberry broodjes op een bakplaat bekleed met bakpapier en bak ze in 15-20 minuten goudbruin. Dek de cranberry broodjes eventueel tussentijds af met aluminiumfolie, zodat ze niet te donker worden.

Cranberry creamcheese rollsCranberry creamcheese rollsCranberry creamcheese rollsCranberry broodjes

 

Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Wat vind jij van dit recept?

4.4 (5 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

More About Us

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!

Tags

High tea Brood en deeg Notenvrije recepten Kerst Moederdag Pasen Vaderdag Valentijn Bakrecepten Ontbijt

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in