Kaneelsterren
Zien deze kaneelsterren er niet feestelijk uit? Superleuk voor de kerstdagen! En niet onbelangrijk, deze kaneelsterren smaken heerlijk. Houd je ook zo van winterse smaken, zoals kaneel, spijs, chocola, pumpkin spice en ga zo maar door? Deze kaneelsterren passen goed in dat rijtje. De koekjes kun je serveren bij de koffie of thee, maar je kan ze natuurlijk ook zo uit de trommel eten. Want het bewaren van deze koekjes kan heel goed, maar is wel lastig aangezien ze zo lekker zijn.
Makkelijke koekjes
De kaneelsterren zijn absoluut niet moeilijk om te maken. Je hebt maar een paar ingrediënten nodig en klaar ben je. Je kunt natuurlijk ook andere leuke vormpjes maken, passend in het kerstthema. Superleuk om met de kids te doen op een donkere winterse dag. En het allerleukste is natuurlijk om tussentijds van het deeg te snoepen. Vind iedereen lekker toch?
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja, dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ingrediënten voor 30 st.
Koekjes
- 125 gr koude boter
- 100 gr witte basterdsuiker
- 200 gr bloem
- 2 tl kaneel
- Snuf zout
Icing
- 30 gr eiwit (liefst gepasteuriseerd)
- 100 gr poedersuiker
- Drupje citroensap
Materiaal
- Uitsteker ster
- Spuitzak
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius (electrisch).
Meng de boter met de basterdsuiker in een beslagkom (of keukenmachine). Voeg de bloem en kaneel toe aan het deeg. Voeg een snuf zout toe en kneed het geheel nog even kort. Is het deeg te droog, voeg dan een lepel ijskoud water toe. Wikkel het deeg in folie en laat het een half uurtje rusten in de koelkast.
Rol het deeg uit en steek met een uitsteker in de vorm van een ster, de sterren uit het deeg. Leg de kaneelsterren op een bakplaat bekleed met bakpapier.
Bak de koekjes in 17 minuten gaar op 175 graden Celsius. Laat de koekjes afkoelen op een rooster terwijl je aan de slag gaat met de icing.
Meng het eiwit met de poedersuiker en een drupje citroensap. De icing moet een lopende substantie hebben, maar mag niet te dun zijn. Doe de icing in een spuitzakje of diepvrieszakje waar je het puntje van afknipt.
Omlijn met de icing de buitenste randen van de kaneelsterren. Vul vervolgens de binnenkant op met de icing. Laat dit uitharden.
Bewaar de koekjes in een afgesloten koektrommel.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in