Menu

Croissant broodpudding met blauwe bessen

Dit recept voor croissant broodpudding lijkt misschien een beetje lastminute, maar niets is minder waar. Een broodpudding maak je namelijk het beste van iets oud geworden brood of in dit geval croissantjes. Het is bedacht om restjes te verwerken. Dus heb je nog wat croissantjes (of ander brood) over van het paasontbijt dan kan je dit recept maken. Lange tijd heb ik gedacht dat een broodpudding niks voor mij was. Het leek me gewoon niet zo lekker. Totdat ik de oliebollen versie maakte en vanaf dat moment ben ik om. Zoals ik al zei kan je broodpudding dus van heel veel soorten brood maken, wit brood, stokbrood, krentenbrood of croissantjes. Vandaag maak ik hem extra lekker met lemoncurd en blauwe bessen. Yum!

Ik ben wel benieuwd of er vandaag recepten van ons bij jullie op de paastafel staan. Zo ja, deel ze dan vooral op social media met de #uitpaulineskeuken. Ik probeer altijd alles te bekijken want ik vind het ontzettend leuk om te zien. Vooral als het gelukt is natuurlijk. Wij gaan zelf ook brunchen vandaag, maar op het moment van schrijven weet ik nog niet wat ik ga maken. Daar moet ik nog even goed over nadenken. In ieder geval wil ik feeststol eten, dat is echt mijn lievelings. Ik verheug me er nu al op.

croissant broodpuddingingredient citroencroissant broodpudding

Ingrediënten voor 4 – 6 personen
6 afgebakken croissants
250 ml melk
125 ml slagroom
3 eieren
50 gr suiker
1 vanillestokje
100 gr lemoncurd (recept)
100 gr blauwe bessen
Rasp van 1 bio citroen
Poedersuiker om te garneren

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden (hete lucht).

Snijd de croissants in stukken en leg deze in een ovenschaal. Verdeel de lemoncurd en de blauwe bessen tussen de croissants. Verdeel ook vooral wat van beide over de bodem van de schaal.

broodpudding van croissants

Verwarm de melk met de slagroom, de suiker en het merg van 1 vanillestokje in een pannetje op een laag vuur.

Klop in een kom de eieren met de citroenrasp luchtig.  Ik gebruik altijd biologische citroenen omdat hier geen waslaag op zit.

Giet al roerende de warme melk bij de eieren. Blijf kloppen, anders krijg je roerei.

Giet het mengsel op de croissants.

Bak de croissant broodpudding in 30 minuten goudbruin. Dek de broodpudding tussentijds af met aluminiumfolie als hij te donker wordt.

Garneer de broodpudding met poedersuiker en serveer met extra lemoncurd.

Serveer meteen.

croissant broodpuddingcroissant broodpuddingcroissant broodpudding

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook  of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN  als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Behoort dit recept tot jouw favorieten? Klik op “Bewaar’ of vink het hartje aan, dan wordt dit recept aan jouw favorieten toegevoegd. En wist je dat je tegenwoordig ook je eigen weekmenu kan samenstellen? Dat doe je hier. Handig he?

Mijn 3e kookboek FEEL GOOD FOOD ligt nu in de (digitale) boekhandel  Boordevol lichte en makkelijke recepten. Bestellen kan  hier.

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

4 reacties

 • Pauline
  31 januari 2018 om 16:59

  Ja he? En dat kan zeker!

 • Fee
  30 januari 2018 om 15:42

  Dit was zoooooo lekker! Denk je dat je in dit recept de melk ook kan vervangen door een plantaardige variant (bijvoorbeeld havermelk)? Of gaat dit het indikken met de eieren tegen?

 • Pauline
  19 april 2017 om 15:17

  Yes dat kan zeker.

 • Els
  19 april 2017 om 14:21

  Kan ik deze ook een dag vantevoren bereiden?

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.

Bestel nu ons jubileummagazine FEEST