Menu

Giant Cinnamon roll

Als ik er één neem, wil ik altijd meer! En dan heb ik het over de razend populaire uit Amerika overgewaaide cinnamon rolls Kaneelbroodjes dus! Die zijn super lekker zoet en boterig, ik hou er van! Omdat ik er van mijzelf altijd één mag, heb ik nu een giant cinnamon roll gemaakt. Een mega kaneelbroodje. Dat ik bijna helemaal alleen op at. Don’t blame me!

En omdat het bijna Pasen is, deel ik het recept met jullie. Want hier ga je punten mee scoren tijdens de Paasbrunch. Onthou dat dus alvast. Het is niet ingewikkeld, maar het is een broodrecept, dus het kost even wat tijd. Het belangrijkste is dat je het deeg goed kneed. Ik heb dit in mijn Magimix Patissier gedaan, daarmee is het in een paar minuten gepiept. Kneed jij met de hand? trek er dan zeker een minuut of 10 voor uit. En een ding scheelt, je hoeft je arm workout niet meer te doen die avond. Loopt het water je al in de mond? Vast wel, daarom hier het recept.

cinnamon roll

Ingrediënten voor 6 personen (of voor jou alleen)
350 gr tarwebloem
100 gr lauw water
100 gr lauwe melk
5 gr gedroogde gist
7 gr zout
50 gr roomboter op kamertemperatuur

Vulling
60 gr roomboter op kamertemperatuur
25 gr amandelmeel
3 tl kaneel
40 gr suiker

Zo maak je het het
Even een trucje vooraf. Als je 100 gr warm water, mengt met 100 gr koude melk, zijn beide meteen lauw.

Doe de bloem met het water, de melk, de gist en het zout in de kom van je keukenmachine. Kneed er een egale bal van.

Voeg nu de roomboter in blokjes toe en kneed er een soepel deeg van. Het deeg is klaar als je het als een kauwgombal uit elkaar kunt trekken.

Leg het deeg in een met zonnebloemolie ingevette kom en draai het even om. Op deze manier zijn alle zijdes bedekt met de olie en droogt het deeg niet uit. Dek de kom af met een natte theedoek en laat het deeg op een warme plek een uurtje rijzen.

Maak in de tussentijd de vulling. Meng alle ingrediënten door elkaar en zet apart.

Druk de lucht voorzicht uit het deeg en rol het deeg uit tot een rechthoek.

Verdeel de kaneelvulling met een mes over de deegplak.

Snij het deeg met een pizzasnijder in repen van zo’n 2 cm breed.

Verwarm de oven alvast voor op 200 graden (hetelucht)

Neem een bakplaat en bekleed deze met bakpapier.

cinnamon roll

Maak van 1 reepje deeg een slakkenhuis, door hem op te rollen. Leg deze in het midden van de bakplaat. Nu drapeer je de rest van de repen eromheen. Op deze manier ontstaat een heel groot wiel.

Dek de cinnamon roll af met een natte theedoek en laat het nogmaals een uurtje rijzen op een warme plek.

Bak de giant cinnamon roll in ongeveer 25 tot 30 minuten goudbruin in de voorverwarmde oven.

Extra lekker met een lik roomboter!

De cinnamon roll is vers het aller lekkerste. Na een dagje wordt het al iets ouder. Piep hem voor het serveren nog even kort op in de voorverwarmde oven op 180 graden.

cinnamon roll

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

39 reacties

 • Pauline
  6 februari 2017 om 10:50

  Langer kneden helpt wel. En anders nog een klein beetje bloem toevoegen.

 • Jinte
  5 februari 2017 om 15:37

  Hoi Pauline, Mijn deeg blijft ontzettend nat, wat doe ik fout?

 • Laura
  29 augustus 2016 om 20:17

  Hoi Pauline,
  Dat was weer lekker, ik ga alleen de volgende keer i.p.v. gewone suiker, bruine basterd suiker gebruiken.
  Ik denk dat het dan wat smeuïger wordt.
  Had er trouwens mini buns van gemaakt, was ook echt een succes :)
  Bedankt voor het delen!
  Groetjes Laura

 • elly punselie
  28 maart 2016 om 20:45

  Weet je met welk meel we hem het beste glutenvrij kunnen maken?

 • Pauline
  14 december 2015 om 15:11

  Je kunt de eerste rijs in de koelkast doen. Dan rijst hij als het ware heel langzaam. Maar nog makkelijker is om hem de dag van te voren te maken en op de dag zelf nog even kort (iets van 10 minuten) te verwarmen op 180 graden.

 • kim beekhuizen
  14 december 2015 om 10:23

  hoi pauline!

  ik had een vraagje, ik ben alvast ideetjes aan het opdoen voor het kerst ontbijt! ik zou deze heelgraag willen maken, is het mogelijk om deze een avond van te voren te maken en dan te laten rijzen in de nacht? of is dit niet verstandig!? hopelijk kun je me helpen, anders moet ik opzoek naar een ander idee!

 • Eva Overbeeke
  22 september 2015 om 23:51

  Ik wil dit heel graag proberen maar mijn moeder kan niet tegen amandelen. Kan het ook met gewoon meel?

 • Nets
  11 april 2015 om 18:33

  Heb deze vorige week gemaakt ( 2x om mijn zus er ook 1 te geven) en hij was echt heerlijk. Mijn dochter was er helemaal gek op.
  Nu wil ik de kleine rolletjes maken, maar ik kom alleen recepten tegen met heel veel suiker er in. Aangezien ik er bij de kleine rolletjes ook de lekkere icing van de cinnabons overheen wil doen, wil ik het brood niet zo zoet hebben. Zou ik dit deeg ook voor kleine rolletjes kunnen gebruiken?

 • Debbie Bodewes
  6 april 2015 om 06:55

  Hij staat te rijzen! Straks de oven in en dan lekker smullen! Het ziet er in ieder geval heerlijk uit!

 • Ger
  4 april 2015 om 23:31

  Oh dit is gewoon TE lekker. Het water loopt me nu al in de mond. Ik koop deze broodjes wel eens, maar ik had ze nog nooit zelf gemaakt. Met dit recept zie ik het zitten! Thanks!

 • Milene
  4 april 2015 om 20:26

  Wow dat ziet er echt heel goed uit. Nou zijn mijn kookkunsten niet om over naar huis, of waar dan ook, te schrijven maar ik ga het zeker proberen. Zal niet met Pasen zijn maar ach het is altijd tijd voor zo'n lekkere cinnamon roll toch? Milene

 • isa
  4 april 2015 om 18:45

  Het ziet er zo goed uit! Ik ben nu bezig met hem aan het maken, hopelijk wordt hij net zo mooi

 • Pauline
  4 april 2015 om 15:18

  Jahoor dat gaat prima!

 • Pauline
  4 april 2015 om 15:12

  Ohh brioche met kaneel, wat een briljant plan!

 • Baktherapie.nl
  4 april 2015 om 13:45

  Heerlijk! Ziet er super lekker uit! Bij mij staat vandaag brioche op het bakmenu, ik ga een variatie maken met chocolade chunks en een variatie met kaneel! :-) Zo komen we de Paasdagen wel door!

 • charlotte
  4 april 2015 om 10:00

  Heerlijk! Ik maak wel eens een gevlochten kaneel brood, zo te zien is dat praktisch hetzelfde op de vorm na. Met kerst had ik hem opgepimpt door en met een lepel gesmolten chocola overheen te "slingeren", dat je van die strepen krijgt zeg maar. Vervolgens wat zilveren sterretjes (gewoon van die Cupcake versiering) op de chocola geplakt en even laten drogen. Zag er super leuk uit en met de chocola erop was het nog lekkerder dan anders!
  Ohja wel eerst je brood helemaal laten afkoelen anders lukt het natuurlijk niet met de chocola; )

 • Samantha
  3 april 2015 om 21:08

  Ziet er heerlijk uit en wil het dan ook zondag gaan maken, maar ik vroeg mij af of het klopt dat het water en de melk in grammen moeten ipv ml?

 • jildou
  3 april 2015 om 18:55

  Zou je dit ook met broodmix van koopmans kunnen maken?

 • mia
  3 april 2015 om 18:46

  met spelt lukt het ook

 • mia
  3 april 2015 om 18:43

  pudding en rozijnen als vulling..... is dan wel geen kaneelbroodje meer maar wel een lekkere "bun"....

 • Laura
  3 april 2015 om 16:50

  Hi Pauline, vraagje: Wil het graag met pasen maken, maar omdat je zeg dat het dezelfde dag het lekkerste is, vroeg ik mij af of ik het deeg een avond van te voren kan maken en dan zondagochtend het verder kan afmaken en in de oven kan doen... Dankje wel alvast!

 • Annelies
  3 april 2015 om 13:46

  Ik heb een notenallergie dus wil ik de amandelmeel vervangen.
  Wat kan ik het beste gebruiken?

 • Marjan
  3 april 2015 om 12:02

  Oeh, lekker! Die ga ik zondagochtend maken.

 • Laura
  3 april 2015 om 10:45

  Ohhh men! Dat ziet er echt goed uit. Ik zou dat ding helemaal in m'n eentje opeten waarschijnlijk :')

 • Jaimy en Laura
  3 april 2015 om 10:10

  My favourite! Dit hebben mijn vriend en ik in Amerika ook zoveel gegeten! Love it!

 • Tianda Snijder
  3 april 2015 om 09:59

  Ik was al van plan om cinnabons te bakken voor de paasdagen. Maar deze ziet er ook fantastisch uit! Jammmmiee

 • Renske
  3 april 2015 om 09:36

  Ooo, heerlijk! Het water loopt me in de mond. Ik ben gek op kaneelrolletjes. Yummy!

 • Kim
  3 april 2015 om 09:06

  Wauw! Ziet er echt super goed uit! Jam!

 • Sofieke
  3 april 2015 om 08:52

  Jummie!
  Let er wel op dat je de gist en het zout aan verschillende kanten in de kom doet. De werking van de gist is anders een stuk minder.
  Het beste resultaat is zelfs als je het zout pas tijdens het kneden toevoegt, als de bloem, water, melk en gist al een bal vormen en voordat je de boter erdoor gaat kneden..

 • Emma
  3 april 2015 om 08:48

  Wauw, ziet er verrukkelijk uit!

 • Miranda
  3 april 2015 om 08:45

  Wow! Dit ziet er echt gruwelijk lekker uit:) moet ik ook eens proberen. Bedankt voor t recept!

 • Maud
  3 april 2015 om 08:31

  Heerlijk! Maar volgens mij komen ze uit Zweden...

 • Ellen
  3 april 2015 om 08:28

  Oooh, zo lekker! Ik maakte deze week toevallig ook kaneelbollen voor mijn blog, maar dan wel met voorgemaakt deeg. Ik heb daar echt te weinig geduld, tijd en zin voor om het zelf te maken! :P

 • Emily
  3 april 2015 om 08:03

  Ziet er heerlijk uit!! Maar ik mag geen gluten (wel pure spelt overigens), waarmee kan ik tarwebloem het beste vervangen?

 • Emily van Kampen
  3 april 2015 om 07:41

  Cinnamon rolls zijn echt zalig! En een hele grote staat wel ontzettend feestelijk :)

 • Caroline
  3 april 2015 om 07:33

  Oeh lekker kaneelbrood! Ga ik zeker eens maken! :)

 • Margot
  3 april 2015 om 07:27

  Het water loopt me zeker in de mond! Wat ziet dat er goed uit!

 • Anita
  3 april 2015 om 06:33

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.

Bestel nu ons jubileummagazine FEEST