Menu

Easy: Zelfgemaakte huzarensalade

Als ik aan huzarensalade denk, moet ik meteen denken aan mijn oma. Zij at dit regelmatig en maakte voor feestjes en partijen homemade huzarensalade. Op een grote schaal, compleet met plakjes augurk en ei. Huzarensalade vind ik een typisch gerecht van de jaren ’90. Je ziet het nu niet heel vaak meer. Terwijl in de jaren ’90 het bijna op elk feestje op tafel stond. Gek dat dit soort trends toch weer verdwijnen. Maar wij gaan de oldscool huzarensalade herintroduceren. Het is helemaal niet moeilijk om zelf te maken en bovendien erg lekker.

De basis bestaat uit aardappel. Wij hebben de salade wat grover gelaten, maar je kunt de aardappels ook wat meer fijnstampen. Dan wordt het iets meer een puree. De salade is superlekker op brood, stokbrood, of gewoon los als sidedish. Bijvoorbeeld bij de barbecue. Heb jij wel eens huzarensalade gegeten? En zo ja, hoe lang is dat geleden? Ik ben benieuwd!

Huzarensalade

Ingrediënten voor 4 personen
400 gr aardappelen
125 gr zilveruitjes
100 gr doperwten
1 appel
100 gr ham
75 gr augurk
1 sjalot
2 el mayonaise
1 el yoghurt
Peper en zout
Peterselie

Zo maak je het
Schil de aardappelen en snijd deze in kleine blokjes van 0,5 x 0,5 cm. Kook de aardappelen in ongeveer 8 minuten gaar in water met een snuf zout. Giet ze daarna af.

Doe de aardappelblokjes in een kom. Blancheer de doperwten kort en voeg deze bij de aardappel. Voeg vervolgens de zilveruitjes toe.

Snijd de appel, ham en augurk in blokjes en voeg dit toe aan de aardappelblokjes. Snipper een sjalotje en doe dit erbij.

Doe de mayonaise en yoghurt erbij en meng alles goed door elkaar.

Breng de huzarensalade tot slot op smaak met peper, zout en fijngehakte peterselie.

Huzarensalade

Huzarensalade

Huzarensalade

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook  of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN  als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Behoort dit recept tot jouw favorieten? Klik op “Bewaar’ of vink het hartje aan, dan wordt dit recept aan jouw favorieten toegevoegd. En wist je dat je tegenwoordig ook je eigen weekmenu kan samenstellen? Dat doe je hier. Handig he? 

Mijn 3e kookboek FEEL GOOD FOOD ligt nu in de (digitale) boekhandel  Boordevol lichte en makkelijke recepten. Bestellen kan hier.

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

17 reacties

 • Pauline
  16 september 2019 om 13:24

  Voor 4 personen :) stom dat ik het er niet bijgezet had.

 • Angeniet hokse
  15 september 2019 om 13:44

  Hi Pauline, ik raadpleeg je recepten vaak, lekker en handig Nu even een vraag voor hoeveel personen is jouw recept? Ik ga de salade voor een koud buffet en veel personen maken...Gr angeniet

 • Rachel
  25 juli 2019 om 13:21

  Heerlijk! Zojuist voor de 2e keer gemaakt! Ideaal voor bij dit hete weer. Ik voeg er ook een worteltje aan toe voor nog meer groente. Even kort meekoken met de aardappel.

 • Annika
  9 juli 2019 om 11:44

  Goed om te horen!

 • elskookt
  1 juli 2019 om 19:48

  Supermakkelijk en superlekker, echt heerlijk!!!

 • Annika
  10 oktober 2018 om 16:11

  Ja dat kan ook!

 • Megan
  9 oktober 2018 om 08:13

  Ik wil deze binnenkort gaan maken. Kan ik ook in plaats van ham, corned beef uit blik gebruiken? Dat kan ik beter fijnstampen met de aardappelen.

 • Pauline
  27 juni 2018 om 15:17

  Een beetje kruimige vind ik zelf het lekkerste.

 • Kathleen Mosman
  25 juni 2018 om 08:19

  Ik ben heel benieuwd welke aardappelen het beste zijn voor huzarensalade. Ik wil het voor een lunch buffet voor heel veel mensen maken.

 • T Visser
  29 juli 2017 om 18:57

  Heerlijk hoor! Ik heb het gemaakt. Heb alleen de doperwten vervangen door sperziebonen , in kleine stukjes gesneden. Gewoon omdat ik die overhad.

 • Corien
  23 juli 2017 om 16:31

  Zonder yoghurt natuurlijk (zo gezond was het toen nog niet ?) en idd met toevoeging van appel en een klein beetje ketchup. Als puber maakte ik het met metworst koude aardappel (stond altijd in de koelkast) augurk zilveruitje appel ketchup mayo en een beetje mosterd. Peper zout en paprika poeder. Ik had altijd honger en het was zo gemaakt ? Jeugdnostalgie .....

 • Wil de Brave
  19 juli 2017 om 21:39

  Mooie salade. Ik gebruik geen ham, maar rundersalami omdat ik geen varkensvlees eet, en ik doe er ook nog klein gesneden stukjes zacht zure appel in niet te veel.

 • anja scholma
  19 juli 2017 om 18:11

  Jaaaaa, de beroemde salade van Oma, heel wat mensen hebben meegenoten,,,, leuk dat je dit ons meegeeft,,,,, ze zou trots zijn op jullie,,,.... Liefs Anja

 • Joyce - LemonyLifeNL
  19 juli 2017 om 11:54

  Hm dit ziet er veel aantrekkelijker uit dan die kant en klare salades van de supermarkt!

 • Pauline
  19 juli 2017 om 11:11

  Ik begreep net al dat dit al heel wat langer meegaat dan mijn leven. Leuk om te horen :)

 • Ina Rebel
  19 juli 2017 om 11:07

  In de jaren '70 mocht ik het steevast op 2e kerstdag en oudejaarsdag maken in mijn moeders keuken. Het waren mijn eerste ervaringen op culinair gebied...

 • Lucia
  19 juli 2017 om 10:47

  Enkele weken geleden nog zelf gemaakt en gegeten ik vind het heerlijk en ook lekker passen bij warm weer. Hoe ik het maak verschilt niet veel van jouw recept. Alleen kook ik de aardappels in bouillon geeft nog wat meer smaak maar dat is persoonlijk natuurlijk. Verder gebruik ik nagenoeg dezelfde ingrediënten.

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.