Huzarensalade

Zelfgemaakte huzarensalade

Als ik aan huzarensalade denk, moet ik meteen denken aan mijn oma. Zij at dit regelmatig en maakte voor feestjes en partijen homemade huzarensalade. Op een grote schaal, compleet met plakjes augurk en ei. Huzarensalade vind ik een typisch gerecht van de jaren ’90. Je ziet het nu niet heel vaak meer. Terwijl in de jaren ’90 het bijna op elk feestje op tafel stond. Gek dat dit soort trends toch weer verdwijnen. Maar wij gaan de oldscool huzarensalade herintroduceren. Het is helemaal niet moeilijk om zelf te maken en bovendien erg lekker. De basis bestaat uit aardappel. Wij hebben de salade wat grover gelaten, maar je kunt de aardappels ook wat meer fijnstampen. Dan wordt het iets meer een puree. De salade is superlekker op brood, stokbrood, of gewoon los als sidedish, bijvoorbeeld bij de barbecue. Kortom kan altijd!

Huzarensalade
Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Ingrediënten voor 4 personen

  • 400 gr kruimige aardappelen
  • 125 gr zilveruitjes
  • 100 gr doperwten
  • 1 appel
  • 80 gr augurken
  • 1 sjalot
  • 100 gr ham
  • 2 el mayonaise
  • 1 el yoghurt
  • 4 takjes verse peterselie
  • Peper en zout

Zo maak je het

  1. Schil de aardappelen en snijd deze in kleine blokjes van 0,5 x 0,5 cm. Kook de aardappelen in ongeveer 8 minuten gaar in water met een snuf zout. Giet ze daarna af. Doe de aardappelblokjes in een kom.

  2. Blancheer de doperwten kort en voeg deze bij de aardappel. Voeg vervolgens de zilveruitjes toe. Snijd de appel, ham en augurk in blokjes en voeg dit toe aan de aardappelblokjes. Snipper een sjalotje en doe dit erbij.

  3. Voeg de mayonaise en yoghurt toe en meng alles goed door elkaar.

    Breng de huzarensalade tot slot op smaak met peper, zout en fijngehakte peterselie.

Huzarensalade

Wat vind jij van dit recept?

3.5 (53 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

More About Us

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!

Tags

Eenpansgerechten Familie recepten Makkelijke recepten Snelle recepten Aardappel Appel Hollandse recepten Gezonde recepten Glutenvrije recepten Notenvrije recepten Slanke recepten Pasen Vegetarische recepten Herfst recepten Lente recepten Winter recepten Zomer recepten Bijgerecht Lunch Salades

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in