
Zelfgemaakte huzarensalade
Als ik aan huzarensalade denk, moet ik meteen denken aan mijn oma. Zij at dit regelmatig en maakte voor feestjes en partijen homemade huzarensalade. Op een grote schaal, compleet met plakjes augurk en ei. Huzarensalade vind ik een typisch gerecht van de jaren ’90. Je ziet het nu niet heel vaak meer. Terwijl in de jaren ’90 het bijna op elk feestje op tafel stond. Gek dat dit soort trends toch weer verdwijnen. Maar wij gaan de oldscool huzarensalade herintroduceren. Het is helemaal niet moeilijk om zelf te maken en bovendien erg lekker. De basis bestaat uit aardappel. Wij hebben de salade wat grover gelaten, maar je kunt de aardappels ook wat meer fijnstampen. Dan wordt het iets meer een puree. De salade is superlekker op brood, stokbrood, of gewoon los als sidedish, bijvoorbeeld bij de barbecue. Kortom kan altijd!


Bestel nu!
Lekker makkelijk! Is het antwoord op de vraag: wat eten we vandaag? Met heel veel inspiratie voor het avondeten. Het boek bevat meer dan 100 simpele en snelle recepten voor elke dag. Recepten met max. 10 ingrediënten die je gewoon in de supermarkt kan kopen.
Bekijk hierIngrediënten voor 4 personen
- 400 gr kruimige aardappelen
- 125 gr zilveruitjes
- 100 gr doperwten
- 1 appel
- 80 gr augurken
- 1 sjalot
- 100 gr ham
- 2 el mayonaise
- 1 el yoghurt
- 4 takjes verse peterselie
- Peper en zout
Zo maak je het
Schil de aardappelen en snijd deze in kleine blokjes van 0,5 x 0,5 cm. Kook de aardappelen in ongeveer 8 minuten gaar in water met een snuf zout. Giet ze daarna af. Doe de aardappelblokjes in een kom.
Blancheer de doperwten kort en voeg deze bij de aardappel. Voeg vervolgens de zilveruitjes toe. Snijd de appel, ham en augurk in blokjes en voeg dit toe aan de aardappelblokjes. Snipper een sjalotje en doe dit erbij.
Voeg de mayonaise en yoghurt toe en meng alles goed door elkaar.
Breng de huzarensalade tot slot op smaak met peper, zout en fijngehakte peterselie.

19 juli 2017
Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan