Mini cakes met abrikozen
Zin in een lekker en makkelijk bakrecept? Maak dan deze mini cakes met abrikozen. Echt een verwennerij zo’n klein taartje en heel eenvoudig om te maken. Hou je niet van abrikozen? Dan kun je natuurlijk ook ander fruit toevoegen. Denk bijvoorbeeld aan perzik, kersen of frambozen. Allemaal even lekker als je het mij vraagt. Wij moesten ons in ieder geval inhouden om niet alle abrikozen cakejes in een keer op te eten. Gelukkig zijn onze ouders en buren altijd bereid om mee te helpen met het opeten van al het lekkers wat wij maken.
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja, dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ingrediënten voor 12 st.
150 gr roomboter op kamertemperatuur
150 gr suiker
3 eieren
150 gr bloem
2 tl bakpoeder
Rasp van een halve citroen
6 abrikozen
Snuf zout
Poedersuiker
Materialen
Muffinvorm
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 170 graden Celsius (hetelucht).
Klop de boter en suiker zacht in de kom van je keukenmachine.
Voeg 1 voor 1 de eieren toe en klop het geheel door elkaar.
Voeg de bloem, bakpoeder, een snuf zout en de citroenrasp toe en mix het nog even kort.
Halveer de abrikozen en snijd deze in plakjes.
Vet een muffinvorm in met een bakspray.
Verdeel het beslag met een ijslepel over de muffinvorm.
Leg de plakjes abrikoos over het beslag. Bak de abrikozen cakejes in 20-25 minuten gaar in de oven (170 graden).
Laat de cakejes afkoelen en bestrooi ze met wat poedersuiker.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in