fbpx
Menu

Weekendbites: Mini abrikozen cakejes

Het is nu de perfecte tijd om deze mini abrikozen cakejes te maken. Nu het zomerfruit nog volop aanwezig is, moeten we daar natuurlijk gebruik van maken. Ik ben dol op fruit. Helemaal nu ik zwanger ben, kan ik er geen genoeg van krijgen. Gewoon lekker uit het vuistje is het al heerlijk. Maar deze abrikozen cakejes zijn helemaal te gek. Door de abrikozen worden de cakejes lekker fris. Ideaal voor een zomer verjaardag of een picknick.

Hou je niet van abrikozen? Dan kun je natuurlijk ook ander fruit toevoegen. Denk bijvoorbeeld aan perzik, kersen of frambozen. Allemaal even lekker als je het mij vraagt. Wij moesten ons in ieder geval inhouden om niet alle abrikozen cakejes in een keer op te eten. Gelukkig zijn onze ouders en buren altijd bereid om mee te helpen met het opeten van al het lekkers wat wij maken.

Abrikozen cakejes

Ingredient

 

Ingrediënten voor 12 st.
150 gr roomboter op kamertemperatuur
150 gr suiker
3 eieren
150 gr speltbloem
2 tl bakpoeder
Rasp van een halve citroen
6 abrikozen
Snuf zout
Poedersuiker

Materialen
Muffinvorm

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 170 graden Celsius (hetelucht).

Klop de boter en suiker zacht in de kom van je keukenmachine.

Voeg 1 voor 1 de eieren toe en klop het geheel door elkaar.

Voeg de bloem, bakpoeder, een snuf zout en de citroenrasp toe en mix het nog even kort.

Halveer de abrikozen en snijd deze in plakjes.

Vet een muffinvorm in met een bakspray.

Abrikozen cakejes

Verdeel het beslag met een ijslepel over de muffinvorm.

Leg de plakjes abrikoos over het beslag. Bak de abrikozen cakejes in 20-25 minuten gaar in de oven (170 graden).

Laat de cakejes afkoelen en bestrooi ze met wat poedersuiker.

Abrikozen cakejes Abrikozen cakejesAbrikozen cakejes

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook  of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN  als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Mijn 3e kookboek FEEL GOOD FOOD ligt nu in de (digitale) boekhandel  Boordevol lichte en makkelijke recepten. Bestellen kan hier.

Download nu onze app in de Google Play Store of de Apple store.

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Annika maakt alle foodfoto’s en verzorgt de styling. Maar eigenlijk is ze gewoon de rechterhand van Pauline. Ze denkt mee, werkt aan grote projecten, beheert de website en app en is in alles betrokken. Annika is dol op mooie plekken, houdt van reizen, lekker eten en hippe koffietentjes.

15 reacties

  • Bibi
    17 juni 2018 om 18:02

    Ze smaakten heerlijk, maar doordat de abrikoosplakjes direct naar beneden zakten in het beslag bleef het deeg iets te nat aan de binnenkant en viel het wat uit elkaar. Zal wel aan mijn bakkunsten liggen😅. Dit opgelost door de poging daarna de abrikozen er halverwege het bakken op te leggen. Erg lekker!

  • Annika
    28 juli 2017 om 09:42

    Wat goed om te horen! Thanks!

  • Irene
    27 juli 2017 om 19:12

    Heerlijk en goed gelukt. Deze week al twee keer gemaakt. De eerste met kristalsuiker en de tweede keer met kokosbloemsuiker. Een topper. Ga nu de clafloutis maken met bramen. Dank Pauline voor je heerlijke recepten.

  • Pauline
    25 juli 2017 om 14:37

    Ik heb je gemaild.

  • Marleen
    23 juli 2017 om 18:11

    Hi Pauline.......kan jij een objectief revieuw geven over je keuken? We staan op punt een KviK Mano te kopen zijn heel goed geholpen in Utrecht, lijnen, strak prachtig maar zie ook veel negatieve revieuws over deze keuken.... We willen er wel weer jaren mee doen zonder ergernissen! Dank voor je moeite......

  • Ellenp
    23 juli 2017 om 18:09

    Heerlijk waren ze! Ik heb ze gemaakt met wilde perziken die ik toevallig in huis had en iets te hard waren om zo te eten.

  • Pauline
    23 juli 2017 om 14:22

    Electrische oven is altijd 10% hoger, maar de baktijd blijft in dit geval gelijk.

  • Pauline
    23 juli 2017 om 14:19

    Buiten de koelkast (of in de vriezer) ongeveer een dag of 3. Ik heb ze verpakt in aluminiumfolie.

  • Mandy
    23 juli 2017 om 10:37

    Hoi, hoe lang blijven ze goed? In de koelkast of juist niet, en moet je ze afgedekt/afgesloten bewaren? Dank!

  • Wietske
    22 juli 2017 om 17:50

    Bedoel je een gas-oven? Als je 'm handmatig kunt instellen dan zou ik 'm op 175 graden instellen, gaat het met nummers dan kun je 'm op 3 zetten, dat is 180 graden, zelfde tijd aanhouden maar wel goed in de gaten houden en altijd controleren of ie goed gaar is.

  • Nicole
    22 juli 2017 om 09:47

    Jum, deze zien er heerlijk uit, lekker zomers :)

  • I. de Jonge
    22 juli 2017 om 07:08

    Hetelucht 170 graden.en 20, 25 minuten. Is dat dan ongeveer 200 graden gewone oven en iets langer bakken?

  • Malou | Blonde Blossom
    21 juli 2017 om 17:51

    Oeehhh wat een lekker idee! Ook fijn dat je het kan gebruiken met verschillende soorten fruit, kersen lijken mij ook echt goddelijk. Malou x

  • Annika
    21 juli 2017 om 09:31

    Ja hoor, dat kan zeker!

  • Linda Bussé
    21 juli 2017 om 07:44

    Kan dit receptje ook met appel? En wat gebruik ik dan voor de afwerking? Grtjs Linda

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.