Kersencakejes met chocola
Met de mooie, volle en zoete kersen die ik plukte bij de Fruittuinen van West moest ik natuurlijk wel iets lekkers maken. De ene helft ging zo in mijn mond en met de andere helft maakte ik deze kleine kersencakejes met chocola. Wat een verwennerij. Kersen en chocola gaan heel goed samen, denk maar aan de Schwarzalde kirschtorte. Vroeger één van mijn favorieten. Deze mini cakejes zijn gelukkig een stuk makkelijker om te maken en de smaak is net zo lekker.
Ik vond achterin mijn kast met bakblikken nog een paar kleine bakvormpjes. Ik kocht ze ooit eens voor het maken van mini parfait. Dat was ruim voor mijn blogperiode. Mijn bakkast puilt inmiddels uit van de vormen. Ronde, vierkante, hoge, lage, mini, het opendoen is met gevaar voor eigen leven, want er valt altijd wel iets uit. Herken je dat? Heb je deze vormpjes niet, dan kan je deze kersencakejes ook goed in een muffinvorm maken. Het voordeel is dat je er dan 12 uithaalt. Extra veel om van te genieten.
Als je geluk hebt zijn er nog verse kersen te vinden. Begin september is net op de grens. Maar zo niet, dan kan je ook heel goed diepvrieskersen voor dit recept gebruiken. Of kersen uit een pot. Ik heb zelf pure chocolade gebruikt omdat ik dat het lekkerste vind in combinatie met de zoete cake en de frisse kersen. Maar gebruik gerust melkchocolade als je niet van puur houdt. Ik ben benieuwd wat je ervan vindt. Voor mij is het in ieder geval een blijvertje.
Ingrediënten voor 8 st
150 gr roomboter op kamertemperatuur
150 gr suiker
3 eieren
150 gr speltbloem
2 tl bakpoeder
150 gr kersen
100 gr pure chocolade
Snuf zout
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 170 graden hetelucht.
Klop de boter met de suiker romig en luchtig in je keukenmachine (of met een handmixer).
Voeg een voor een de eieren toe terwijl je blijft mixen. Het lijkt soms alsof het beslag zich splitst, dat is niet erg want dat komt helemaal goed als je de bloem toevoegt.
Voeg de bloem, het bakpoeder en een snuf zout toe en mix het nog even kort. Zodra alles gemengd is, is je beslag klaar.
Ontpit de kersen en halveer ze. Hak 60 gram van de chocolade in stukjes. Voeg dit bij het beslag.
Vet de mini vormpjes in met een bakspray of wat boter en giet het beslag in de vorm.
Bak de kersencakejes in 20 tot 25 minuten af. De mini cakejes zijn klaar als een satéprikker er schoon en droog uitkomt.
Haal ze uit de vorm en laat ze afkoelen op een rooster.
Smelt de overige 40 gr chocolade in de magnetron of au bain marie.
Drizzle de chocolade over de kersencakejes.
Tip: Je kunt dit ook in een grotere bakvorm (tot max. 20 cm) maken, verleng dan de baktijd met 20 minuten.
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download het gratis ebook vol herfstrecepten
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in