Menu

Weekendbites: Aardbeienbavarois met yoghurt

Ik houd van frisse smaken. Deze aardbeienbavarois met yoghurt is er zo eentje. Het perfecte toetje na een zwaar diner. Licht, fris en vooral heel lekker. Extra lekker omdat de aardbeien nu volop in het seizoen zijn. Ze zijn zoeter dan ooit en daarom heb je niet heel veel suiker nodig. In plaats van suiker heb ik agavesiroop gebruikt. Je zou ook honing kunnen toevoegen. Ik ben zelf niet zo van het extreme zoete. Houd je wel van zoet, voeg dan gerust een scheutje extra toe. Proef het vooral voordat het de vorm ingaat, koken is toch vooral proeven. Yes, daarom vind ik het zo leuk.

Terwijl ik dit schrijf heb ik een beetje een dubbel gevoel. De zomer nadert haar einde, iedereen is weer terug van vakantie en de scholen beginnen weer. Ik heb het idee dat ik wat gemist heb. Een zwaar FOMO gevoel overheerst… Voorgaande jaren was ik iedere week wel op het strand te vinden. Voor een lekker hapje, een koffietje terwijl de zon in de zee zakt of een middagje chillen op het terras. Nu ben ik niet één keer geweest… (los van die ene keer bij Tijn, toen het zo koud was en we binnen moesten zitten). Dus dat telt niet. De weekjes dat het hier mooi weer was, waren wij net op vakantie en bij thuiskomst regende het weer pijpenstelen. Best wel droevig he? Ik heb het ook zo te doen met de strandtenthouders. Dat is vast geen vetpot nu. Dus laten we hopen op een intens mooie nazomer. Ik heb namelijk sterk het gevoel dat ik nog wat in moet halen. Deze aardbeienbavarois is in ieder geval het zonnetje in huis. Probeer het zelf maar.aardbeienbavarois

ingrediënten aardbeien

Ingrediënten voor 6 – 8 personen
500 gr (Griekse) yoghurt
200 ml slagroom
15 gr gelatine
2 el agavesiroop (of meer naar wens)
300 gr aardbeien + extra om te garneren

Zo maak je het
Laat de gelatine weken in koud water.

Pureer de aardbeien glad met een staafmixer. Verwarm de aardbeienpuree kort in een steelpannetje. Voeg de uitgeknepen gelatine toe en meng dit snel met een garde totdat alle gelatine opgelost is. Laat het mengsel afkoelen.

Klop de slagroom met de agavesiroop stijf. Houd je van zoet, voeg dan een extra lepel toe. Spatel de opgeklopte slagroom door de Griekse yoghurt. Je kunt ook een andere yoghurt of kwark gebruiken. Spatel de aardbeienpuree door de vulling. Doe dit snel zodat er geen klontjes ontstaan.

Giet de aardbeienbavarois in een puddingvorm of kom van ongeveer 18 cm. Je kunt het ook in verschillende eenpersoons glaasjes gieten. Staat ook heel gezellig.

Laat de yoghurtbavarois minimaal 4 uur opstijven in de koelkast.

Los de aardbeienpudding op een bord en garneer deze met verse aardbeien.
aardbeienbavarois aardbeienbavarois aardbeienbavarois


Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook  of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN  als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Heb je mijn tweede kookboek al? Bestellen kan hier. De derde is onderweg en ligt dit najaar in stores.

 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

21 reacties

 • Carola s
  22 december 2017 om 18:44

  Kan het ook met aardbeien uit blik?

 • Annika
  5 oktober 2017 om 11:13

  Je kunt gewoon blaadjes gelatine gebruiken inderdaad.

 • l
  4 oktober 2017 om 20:30

  Beste Pauline, Is de 15 gram gelatine te vervangen voor 15 gram taartina? Of is taartina iets anders dan gelatine? En waar kan ik anders 15 gram gelatine veranderen in blaadjes gelatine of kan dit ook niet? Met vriendelijke groet,

 • Pauline
  8 mei 2017 om 09:37

  Ik denk dat het met iets minder ook wel lukt inderdaad.

 • Laura
  6 mei 2017 om 20:43

  Ik heb maar 2 blaadjes gelatine gebruikt en een zakje klopfix voor de helft van het recept. Hij was prima opgesteven. Mij lijkt 20 gram gelatine ook erg veel! Verder super lekker.. dankjewel voor het delen. Groetjes Laura

 • Jolie06
  6 april 2017 om 20:10

  Dank!!!

 • Annika
  4 april 2017 om 10:38

  Als ik bij de gelatine van Dr Oetker kijk is 1 blaadje gelatine 1,5 gram.

 • Jolie
  31 maart 2017 om 13:28

  Hoeveel plakjes gelatine is 20 gram ongeveer?

 • Pauline
  6 maart 2017 om 20:04

  Ik zou het op laten stijven en dan verdelen over de taart. Dan kan je het niet 'spuiten" maar wel gewoon met een lepel verdelen. Als je het niet op laat stijven, loopt het er zo van af, ben ik bang.

 • Sanne Hartog
  4 maart 2017 om 08:32

  Hai, Ik wil deze baverois ipv botercreme gebruiken als vulling voor een verjaardagstaart voor mijn zoontje. Zal ik de baverois eerst op laten stijven en dan pas op het biscuit spuiten? ( zakt t dan niet in?) Of zal ik meteen na de bereiding de bavarois opspuiten? Ik ben bang dat ie dan van de taart "loopt". Wat is wijsheid? Wie weer heb jij er een idee over, Pauline. Groetjes Sanne

 • Anique van Ravenzwaaij
  31 augustus 2016 om 11:57

  Thx! Ik heb het met 20 gram gedaan uiteindelijk.

  Hij was heerlijk :)

 • Pauline
  29 augustus 2016 om 14:52

  Hi Anique het kan eventueel ook met minder, dan wordt de mousse wat luchtiger. Omdat ik een puddingvorm gebruikt hebt, heb ik voor de extra stevigheid wat extra gelatine toegevoegd.

 • Candy
  28 augustus 2016 om 16:21

  Dit ziet er lekker uit gaat zeker op mijn lijstje!
  Liefs ,
  Candy

 • Anique van Ravenzwaaij
  27 augustus 2016 om 10:10

  Hi Pauline en Annika,

  Lijkt me superlekker! Ik ga hem maken voor een etentje vanavond. Heb ik alleen echt twee pakjes (Dr. Oetker) gelatine nodig?

  Groet,

  Anique

 • Annika
  26 augustus 2016 om 12:12

  Oh ja, dat lijkt me ook heerlijk!

 • Annika
  26 augustus 2016 om 12:12

  Ja, gelukkig is het nu heerlijk weer ;)

 • Annika
  26 augustus 2016 om 12:12

  Leuk! :)

 • [email protected]
  26 augustus 2016 om 12:03

  Super lekker!! Heb een flinke lading aardbeien bij de boer gekocht, dus ik ga dit zeker maken!

 • karlien
  26 augustus 2016 om 09:20

  Wat een lekker recept! JAa hopen op nog heel wat mooie dagen :)

 • Demi | DE KOOKFABRIEK
  26 augustus 2016 om 08:30

  Een lekker zomers nagerecht!

 • Anne
  26 augustus 2016 om 08:00

  Wat een top recept, helemaal niet moeilijk. Ik zeg een bodem van dadels en noten er onder en je hebt een super lekkere taart!

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.