Frisse citroen bavarois

Frisse citroen bavarois

Ik ben echt een toetjesmens. Als ik uit eten ga, werp ik vaak meteen een blik op de dessertkaart. Meestal kan ik niet kiezen uit alle heerlijkheden. Daar heb ik nu een slim trucje voor bedacht, ik zorg dat vriendlief een ander dessert kiest, zodat ik daar ook nog een hapje van kan proeven. Ik ben echt gek op ijs, taarten en mousses. Vooral ijs, daar kan je me ‘s nachts voor wakker maken. Als je niet heel erg van zware toetjes houdt, dan is dit een lekker recept. De bavarois is lekker fris en luchtig. Een fruitige afsluiting van een heerlijke maaltijd.

Ingrediënten voor 4 personen
sap van 1 citroen (ongeveer 0,8 dl)
50 gram suiker
1 zakje vanillesuiker
3 blaadjes gelatine
300 gram kwark
125 ml slagroom

Bereidingswijze
Laat de gelatine weken in koud water. Pers de citroen uit en verwarm het sap samen met de suiker en de vanillesuiker. Als de suiker opgelost is, haal je de pan van het vuur en voeg je de uitgeknepen gelatineblaadjes één voor één toe. Roer het mengsel goed door en laat dit een beetje afkoelen.
Klop in de tussentijd de slagroom stijf met een mixer.
Doe de kwark in een kom en voeg de afgekoelde citroensap toe. Meng dit goed door elkaar. Het lijkt eerst te gaan schiften, maar blijf roeren. Als het mengsel één glad geheel is geworden, spatel je voorzichtig de stijfgeklopte slagroom erdoor. Doe dit zo luchtig mogelijk.
Laat de bavarois opstijven in de koelkast.

citroen bavarois

Pauline nieuwsbrief

Culinaire post ontvangen?

Wil je de nieuwste recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief bomvol met lekkere & makkelijke recepten. Al ruim 40.000 mensen gingen je voor.

Dat wil ik!

Wat vind jij van dit recept?

3.3 (40 stemmen)

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

Tags

Kerst Pasen Lente recepten Zomer recepten Nagerecht

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in