
Citroen bavarois
Soms kun je met weinig ingrediënten zoiets lekkers maken, zoals deze citroen bavarois. Wij houden echt van desserts! Als we uit eten gaan, kijken we vaak als eerste op de dessertkaart. Een bavarois is één van de nagerecht waar we echt dol op zijn. Zelf bavarois maken is echt heel gemakkelijk! Als je niet zo van zwarte toetjes houdt, dan is dit bavarois recept ideaal. De citroen bavarois is lekker fris en luchtig. Een fruitige afsluiting van een heerlijke maaltijd!


De lekkerste gourmet recepten
Schrijf je in voor onze (ontzettend leuke) nieuwsbrief en ontvang ons (gratis!) e-book met de lekkerste gourmet-recepten + handige tips en tricks, sausjes & toetjes. Alles voor een onvergetelijke gourmet-avond.
We hebben de recepten en tips voor je op een rijtje gezet in een e-book. Perfect voor de feestdagen of andere gezellige avondjes met vrienden of familie.
ik wil het gratis e-bookIngrediënten voor 4 personen
- 300 gr volle kwark
- 200 ml slagroom
- 75 gr kristalsuiker
- 4 amandelkoekjes
- 2 citroenen (biologisch)
- 2 blaadjes gelatine
Zo maak je het
Laat de gelatineblaadjes weken in koud water. Rasp en pers één van de citroenen uit.
Verwarm de citroenrasp en -sap samen met de kristalsuiker in een steelpannetje. Als de suiker opgelost is, haal je het pannetje van het vuur en voeg je de uitgeknepen gelatineblaadjes één voor één toe. Roer het mengsel goed door en laat dit een beetje afkoelen.
Klop in de tussentijd de slagroom stijf.
Doe de kwark in een kom en voeg het afgekoelde citroenmengsel toe. Meng dit goed door elkaar. Het lijkt eerst te gaan schiften, maar blijf roeren met een garde. Als het mengsel één glad geheel is geworden, spatel je voorzichtig de stijfgeklopte slagroom erdoor. Doe dit zo luchtig mogelijk.
Verdeel de citroen bavarois over vier glazen en laat minstens drie uur opstijven in de koelkast.
Snijd de overgebleven citroen door de helft. Maak van de ene kant met een zesteur sliertjes van de citroenrasp en snijd de andere helft in schijfjes. Garneer de citroen bavarois met de citroen en de amandelkoekjes.

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan