fbpx
Menu

Gevulde puntpaprika met tonijn

Wat een woord, puntpaprika!  Deze langwerpige paprika’s zijn heerlijk zoet van smaak en perfect om te vullen. Eigenlijk kun je er van alles in doen; verschillende soorten kaas, quinoa, gehakt, ik noem maar wat. Ik vulde ze deze keer met tonijn, lekker! De laatste tijd kook ik anders valt mij op, meerdere kleine gerechtjes in plaats van één groot hoofdgerecht. Zo ook deze keer, ik maakte auberginerolletjes met ricotta, dat recept krijgen jullie nog van mij, een salade met peer en deze gevulde puntpaprika. Ik zet dan alles tegelijk op tafel en dan kun je pakken waar je zin in hebt. Ik hou ervan!

Ik denk dat het ook een beetje door de zomer komt. Dan eet ik toch een stuk lichter. Ik moet er wel bij zeggen dat deze manier van koken wel veel tijd kost. Ik kan mij zo voorstellen dat je daar na een dag werken geen zin in hebt. Het goede nieuws is dat deze paprika’s uit de oven, in no time klaar zijn. En als je er een salade en wat zoete aardappel bij eet, heb je heel snel een lekker maaltje op tafel. Ik ga dan uit van anderhalve paprika per persoon, dat is voldoende met een bijgerecht erbij.

gevulde puntpaprika

Ingrediënten voor 4 personen
3 grote puntpaprika’s
1 rode ui
2 blikjes tonijn
60 gr feta
Handje peterselie
Peper en zout

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden.

Was de puntpaprika’s en snijd ze doormidden. Verwijder de zaadlijsten.

Laat de tonijn uitlekken en doe deze in een kommetje.

Pel en snipper de rode ui, hak de peterselie fijn en verkruimel de feta. Voeg dit bij de tonijn en hussel door elkaar.

Breng de tonijnvulling op smaak met wat peper en zout.

Leg de paprikahelften in een ingevette ovenschaal. Verdeel de tonijnvulling erover.

gevulde puntpaprika

Rooster de gevulde puntpaprika in ongeveer 20 – 25 minuten zacht in de oven.

Garneer voor het serveren met nog wat verse peterselie.

gevulde puntpaprika

Dit recept is Voedselzandloper proof.

Heb je mijn kookboek al? Bestellen kan hier. 

Laat het mij vooral weten via InstagramFacebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Word MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

16 reacties

  • Tess Cornelissen
    14 januari 2019 om 13:43

    Echt heerlijk! Zelf had ik gewokte spinazie ui en tomaatje en champignons er overheen gedaan. Kaas erover en in de oven!!

    Beantwoorden
  • Annika
    13 januari 2016 om 19:36

    Erg lekker en makkelijk! Zoek nog wel naar een klein bijgerecht. Heb je tips?

    Beantwoorden
  • Annika
    14 januari 2016 om 09:08

    Je zou er wat zoete aardappel en een salade bij kunnen maken. Of aardappeltjes uit de oven. Op het blog staat een categorie met allemaal Bijgerechten. Misschien vind je daar iets tussen!

    Beantwoorden
  • Danique
    29 september 2015 om 18:19

    Net gegeten. Was heerlijk. Heb er zelf nog champignons bijgelegd in de oven. Geserveerd met tomaten en ijsbergsla. Lekker en gezond.

    Beantwoorden
  • Margreet Prins
    9 augustus 2015 om 14:50

    Erg lekker! Ik heb naast bliktonijn ook een zakje tonijn met zongedroogde tomaatjes erdoor gedaan. Lekker lunchhapje met een glas rosé ?.

    Beantwoorden
  • Maureen
    16 juli 2015 om 01:27

    Lijkt me erg lekker, ziet er ook goed uit. Tonijn op olie of op water?

    Beantwoorden
  • Anne
    12 juli 2015 om 18:43

    We hebben deze vanavond gegeten. Echt een aanrader! Heb er zelf nog wat geraspte kaas overheen gestrooid :-)

    Beantwoorden
  • Annika
    13 juli 2015 om 18:48

    Hmm lekker, kaas is overal lekker op ;)

    Beantwoorden
  • Ger
    7 juli 2015 om 19:28

    Dit wordt smullen! Echt zo'n Pauline recept; eenvoudig te maken, niet teveel ingrediënten en het valt bij iedereen in de smaak. Thanks

    Beantwoorden
  • Pauline
    7 juli 2015 om 21:40

    wat leuk om te horen! Thanks!

    Beantwoorden
  • Chantal
    9 juli 2015 om 23:17

    Kan deze ook de bbq? Ziet er heerlijk uit!

    Beantwoorden
  • Melissa
    7 juli 2015 om 16:51

    Ohh ik krijg er gelijk trek van! Ziet er heerlijk uit.

    Beantwoorden
  • Karlijn
    7 juli 2015 om 16:07

    Lijkt me heel lekker! Ik vul ze ook vaak met geitenkaas, of met de pikante hummus van AH. Ook echt een heeele grote aanrader!

    Beantwoorden
  • Anne-Ruth Dekker
    7 juli 2015 om 08:45

    Ik hou dus niet van paprika, terwijl dit me echt heerlijk lijkt!

    Beantwoorden
  • Getvices
    7 juli 2015 om 07:59

    Dit ziet er heerlijk uit! Een lekker zomers gerechtje!

    Beantwoorden
  • Margot
    7 juli 2015 om 07:41

    Deze paprika's vul ik meestal met geitenkaas, maar dit ziet er ook wel erg goed uit!

    Beantwoorden

Reactie plaatsen