Gevulde puntpaprika met tonijn

Gevulde puntpaprika met tonijn

Wat een woord, puntpaprika!  Deze langwerpige paprika’s zijn heerlijk zoet van smaak en perfect om te vullen. Eigenlijk kun je er van alles in doen; verschillende soorten kaas, quinoa, gehakt, ik noem maar wat. Ik vulde ze deze keer met tonijn, lekker! De laatste tijd kook ik anders valt mij op, meerdere kleine gerechtjes in plaats van één groot hoofdgerecht. Zo ook deze keer, ik maakte auberginerolletjes met ricotta, dat recept krijgen jullie nog van mij, een salade met peer en deze gevulde puntpaprika. Ik zet dan alles tegelijk op tafel en dan kun je pakken waar je zin in hebt. Ik hou ervan!

Ik denk dat het ook een beetje door de zomer komt. Dan eet ik toch een stuk lichter. Ik moet er wel bij zeggen dat deze manier van koken wel veel tijd kost. Ik kan mij zo voorstellen dat je daar na een dag werken geen zin in hebt. Het goede nieuws is dat deze paprika’s uit de oven, in no time klaar zijn. En als je er een salade en wat zoete aardappel bij eet, heb je heel snel een lekker maaltje op tafel. Ik ga dan uit van anderhalve paprika per persoon, dat is voldoende met een bijgerecht erbij.

gevulde puntpaprika

Ingrediënten voor 4 personen
3 grote puntpaprika’s
1 rode ui
2 blikjes tonijn
60 gr feta
Handje peterselie
Peper en zout

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden.

Was de puntpaprika’s en snijd ze doormidden. Verwijder de zaadlijsten.

Laat de tonijn uitlekken en doe deze in een kommetje.

Pel en snipper de rode ui, hak de peterselie fijn en verkruimel de feta. Voeg dit bij de tonijn en hussel door elkaar.

Breng de tonijnvulling op smaak met wat peper en zout.

Leg de paprikahelften in een ingevette ovenschaal. Verdeel de tonijnvulling erover.

gevulde puntpaprika

Rooster de gevulde puntpaprika in ongeveer 20 – 25 minuten zacht in de oven.

Garneer voor het serveren met nog wat verse peterselie.

gevulde puntpaprika

 

Pauline nieuwsbrief

Culinaire post ontvangen?

Wil je de nieuwste recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief bomvol met lekkere & makkelijke recepten. Al ruim 40.000 mensen gingen je voor.

Dat wil ik!

Wat vind jij van dit recept?

4.1 (9 stemmen)

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

Tags

Tonijn Gezonde recepten Vis recepten Hoofdgerecht

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in