Gehaktspiesjes met courgette salade
Gehaktspiesjes komen in veel verschillende keukens voor, zoals de Midden-Oosterse, Griekse en Mediterrane keuken. Van Marokkaanse kefta en Indiase seekh kebab tot Griekse souvlaki en Turkse köfte: elk land heeft zo zijn eigen speciale kruiden en specerijen die de gehaktspiesjes een unieke smaak geven. Onze variant met gemengd gehakt, chorizo en zongedroogde tomaat (geserveerd met een frisse courgette salade) is weer eens wat anders – supermakkelijk te maken en een graag geziene gast op je volgende tuinfeest of BBQ-partijtje.
Variatietip
Gebruik voor een vega variant van deze gehaktspiesjes eens plantaardig gehakt en vervang de chorizo voor fijngehakte olijven.
De nieuwste recepten in je inbox?
De nieuwste recepten in je inbox?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer.
Ingrediënten voor 4 personen
- 500 gr gemengd gehakt
- 75 gr chorizo
- naanbrood
- 2 courgette (geel en groen)
- 1 ui
- 6 takjes dille
- 2 citroenen
- 50 gr zongedroogde tomaat
- 6 el Griekse yoghurt
- 60 gr pecorino kaas (geraspt)
- 4 el olijfolie
- peper en zout
Materiaal
- 8 spiesjes, grillpan
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Haal de schil van de ui en hak fijn. Snijd de chorizo en zongedroogde tomaat in hele kleine stukjes. Meng de ui, chorizo, 0,5 theelepel zout en zongedroogde tomaat door het gehakt en kneed 2-3 minuten goed door.
Vorm 8 worstjes van het gehakt en steek ze op een spiesje. Druk ze goed tegen het spiesje aan zodat ze er niet vanaf vallen. Zet ze tot gebruik in de koelkast.
Tip: Kies je voor houten spiesjes? Laat ze dan eerst 30 minuten in water weken, zo verbranden ze niet in de grillpan of op de bbq.
Maak ondertussen de courgette salade. Snijd de courgette in hele dunne plakjes, bijvoorbeeld met een kaasschaaf of mandoline. Meng in een kommetje citroensap en olijfolie door elkaar. En breng op smaak met peper en zout. Schenk over de courgette plakjes. Hak de dille fijn, strooi over de salade en schaaf er flink wat pecorino over.
Grill de gehakt spiesjes, regelmatig omdraaien, 6-7 minuten in een grillpan of op de bbq. Serveer met een platbrood en een lekkere klodder Griekse yoghurt.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in