Menu

Easy: Indiase curry

Ik heb best lang getwijfeld of ik dit recept voor Indiase curry met jullie zal delen. Waarom? Met het recept is niets mis, integendeel het is hartstikke lekker, maar dan de foto, daar was ik niet tevreden over. Een curry is gewoon heel lastig om op de foto te zetten en dit geldt eigenlijk voor alle stoofschotels. Een plukje koriander of peterselie had niet misstaan. Maar om dat er nu later in te photoshoppen is ook zo wat. Perfectionistisch als ik ben, besloot ik de curry opnieuw te maken. Alleen voor de foto en om zelf op te eten natuurlijk, want te zonde om niet te delen.

Om de typische Indiase smaak aan deze curry te geven heb ik Garam Masala gebruikt, dat is een Indiaas specerijenmengsel dat o.a. bestaat uit gember, kardemom, komijn, koriander en en kaneel. Je kunt het kopen bij de Albert Heijn, Jonnie Boer heeft een mix in zijn kruidenlijn zitten. Maar wat je ook kunt doen is een el tandooripasta gebruiken van bijvoorbeeld Patak’s. Ook te koop bij de Ap. Dan krijg je ook die typische Indiase smaak.

Ik heb persoonlijk niets tegen kruidenpasta’s en specerijenmengsels. Natuurlijk heb ik alles in huis om zelf een currypasta te maken, maar heel eerlijk, dat doe ik ook niet altijd. En daarom zijn dit soort producten handig. Ik ben eigenlijk wel benieuwd hoe jullie dat doen? Maken jullie gebruik van currypasta’s, woksauzen en producten als hoisinsaus of teriyakisaus? Of maken jullie dat dan echt helemaal zelf? Let me know, want daar ben ik erg benieuwd naar.

indiase curry

Ingrediënten voor 4 personen
1 kleine bloemkool (of de helft van een grote)
2 uien
1 teentje knoflook
8 kipdrumsticks (of meer)
1 blik tomatenblokjes (400gr)
200 ml kokosmelk
1 el garam masala
Peper en zout
Olijfolie

Zo maak je het
Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn. Fruit dit aan in een grote stoofpan in wat olijfolie.

Voeg de drumsticks toe en bak deze rondom aan.

Voeg nu de garam masala bij de kip en bak dit mee. Door verhitting komen de smaken extra vrij. Gebruik je een currypasta, dan is dit ook het moment om de pasta toe te voegen.

Voeg de tomatenblokjes en de kokosmelk bij de kip en meng het even door elkaar.

Snij de bloemkool in kleine roosjes en was ze. Voeg de bloemkool bij de curry.

Leg een deksel op de pan en laat de Indiase curry nu ongeveer een half uurtje stoven. Het mag ook langer, dat is stiekem nog lekkerder, maar dan is het geen Fast & Fresh meer.

Als de saus te dik wordt, voeg je eventueel wat water toe.

Breng de curry op smaak met peper en zout en garneer met een plukje peterselie of koriander.

Serveer de Indiase curry met rijst of quinoa.

indiase curry indiase curry

Dit recept is m.u.v. de rijst Voedselzandloper proof. Gebruik in plaats van rijst quinoa.

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk!

Heb je mijn kookboek al? Bestellen kan hier.

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

20 reacties

 • Loes
  9 mei 2019 om 18:47

  Smaakte goed! Ik heb er doperwten bij gedaan voor nog wat extra groente en de groene kleur knalt er zo mooi uit.

 • Peter Bottelier
  2 december 2018 om 18:41

  Eten is moeilijk smakelijk te fotograferen. Vooral eenpansgerechten zien er vaak niet appetijtelijk uit. Weleens Snert gekiekt? ;-)

 • Anne-Jolijn de Roo
  13 september 2018 om 17:19

  Superlekkere curry! Curry is 1 van mijn favo gerechten. Als ik er tijd voor heb maak zelf de currypasta. Dit verdeel ik dan in 2 porties en de 2de kan je tot 2 wk bewaren in afgesloten bakje in de koelkast. Anders volstaat de currypasta van Fair Trade ook;)

 • Pauline
  13 juli 2017 om 14:41

  Bedoel je currypasta? Dan zou ik 2 el doen en de massala weglaten.

 • lizzy
  12 juli 2017 om 11:25

  Hoeveel gele curry kan ik hier toevoegen? En moet dit in plaats van de masala, of allebei?

 • Vinz
  20 augustus 2016 om 19:45

  Hoi, lekker recept. Ik heb de blokjes tomaat uit blik vervangen door tomaten van de markt die ik zelf sneed. In blik zit er altijd nog voedingszuur bij.
  De curry pasta maak ik zelf, met een scheutje natuurazijn. Dat bind de pasta een beetje, ik heb daar ook een stukje rode peper bijgesneden, dan wordt het wat pittiger.

 • Wendy Klijn
  18 april 2016 om 19:52

  Heerlijk gerecht! Heb de tomatenblokjes achterwege gelaten en extra vissaus en verse munt en het sap van 1 limoen toegevoegd.
  Evt tip voor de saus: Klein beetje allesbinder doet wonderen om de saus wat dikker te krijgen.

 • Brenda
  16 oktober 2015 om 18:08

  Hi Pauline, ik heb het recept ook gemaakt maar bij mij werd de saus niet echt dik. Kan het zijn dat ik een verkeerde pan gebruik? Alvast bedankt, Brenda

 • Astrid
  28 juli 2015 om 22:02

  Gebruik je voor dit recept een blik cocosmelk, ( ik heb die van pit&pit of de cocosmelk uit een pak?

 • Corien
  16 juli 2015 om 09:21

  Hallo Pauline, ja ik gebruik ook kant en klare pasta's en boemboes, maar dat is vooral omdat ik in Zwitserland woon en er hier niet zo'n grote keus is in exotische specerijen. Wel gebruik ik altijd verse groentes, dat vind ik belangrijk. Lekker en makkelijk recept hierboven.

 • Annika
  15 juli 2015 om 17:44

  Je kan ook kookroom gebruiken als alternatief.

 • Annika
  15 juli 2015 om 17:43

  Als vervanger voor kokosmelk kan je ook kookroom gebruiken.

 • Nancy
  15 juli 2015 om 16:17

  Ik zou ook graag alternatief voor kokosmelk willen....misschien soja??

 • Jessie
  15 juli 2015 om 15:55

  Ik ben zelf niet zo'n fan van Indiaas eten omdat ik geen kokosmelk mag maar het ziet er alvast lekker uit. Ken je soms een alternatief om toch een curry te maken maar dan zonder kokosmelk? Of met een vervanger? Het lijkt me net zo'n essentieel onderdeel dus ik vrees ervoor maar vragen staat vrij :-) zelf gebruik ik wel kant-en-klaar sauzen indien het om zaken gaat waarbij smaakbalans moeilijk te vinden is. Salsa, guacamole, dipsausjes, ... die maak ik vaak zelf maar dan vooral de meer Aziatische of "exotische" toevoegingen, die koop ik kant-en-klaar.

 • hafida
  15 juli 2015 om 10:18

  Ja, dat is lastig om een curry mooi op de foto te krijgen. Ik maak mijn curry's en sauzen en cutneys zelfs. Niet omdat ik het niet wil kopen maar omdat als ik op het potje kijk allemaal dingen lees die ik niet ken en geen fan ben van E nummers, laatst heb ik zelf mango chutney gemaakt. Zo lekkerder dan uit een potje en bamboes maken is een heerlijk rustgevend takje. Ik was ook een verbaasd dat ik bij een kook programma Jamie gewoon currypasta zag gebruiken en een keer een programma met Poh, zij ging een noedelsoep maken met thaise vrouwen en gebruikten gewoon een potje en ik maar moeite doen om het zelf te maken haha

 • Anne-Ruth Dekker
  15 juli 2015 om 10:09

  Herkenbaar van die gerechten die moeilijk op de foto gaan, maar ik vind je foto's prachtig geworden :)

 • Kim
  15 juli 2015 om 09:35

  De foto is nu in ieder geval goed gelukt, Ik krijg er trek van!
  Ik gebruik voor mijn curry's vrijwel altijd een pasta. Voor mijn kleine man van 2, zijn die vaak pittig. Gelukkig heb ik nu een milde gevonden. Helemaal goed. Ik ben bezig mijn kruidenmengsels met veel toegevoegd zout te vervangen door die van Jonnie Boer. De garam massala staat ook op m'n lijstje!

 • Dita
  15 juli 2015 om 09:21

  Het lijkt me heerlijk! Zelf kom ik uit India maar ik kook eigenlijk nooit Indiaas.

 • Rena
  15 juli 2015 om 08:10

  What I really like is that this is such a fast recipe as I love it to spend not too much time for cooking :)
  xx Rena
  www.dressedwithsoul.com

 • Margot
  15 juli 2015 om 07:36

  Dit lijkt me inderdaad niet makkelijk om mooi op de foto te krijgen, maar het is je goed gelukt!

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.

Bestel nu ons jubileummagazine FEEST