Indiase curry met bloemkool
Vandaag een Indiase curry recept vol met groenten en helemaal vegetarisch. Lekker vol en romig van smaak door de kokosmelk en curry madras kruiden. In dit curry recept rooster je de linzen en kikkererwten in de oven voordat je ze door de curry heen mengt zodat ze een beetje knapperig worden. In deze Indiase curry gebruiken wij diepvries bloemkool, heel gemakkelijk wanneer je een week van te voren je eten plant en niet zoveel ruimte in de koelkast hebt voor een verse bloemkool. Natuurlijk kun je ook verse bloemkool gebruiken en zelf de roosjes er van snijden. Bak er een lekker naanbrood bij en garneer met verse koriander blaadjes.
De nieuwste recepten in je inbox?
De nieuwste recepten in je inbox?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer.
Ingrediënten voor 4 pers.
- 300 gr zilvervlies rijst
- 1 kg bloemkoolroosjes (diepvries )
- 4 rode uien
- 15 gr koriander
- 400 gr kikkererwten (blik )
- 200 gr linzen (blik )
- 200 ml kokosmelk
- 100 ml groentebouillon
- 3 el curry madras kruiden
- zonnebloemolie
- peper en zout
Lekker met
- naanbrood
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden (electrisch), 180 graden (hetelucht). Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking.
Pel de rode uien, hak er 2 fijn en de andere 2 in parten. Spoel de linzen en kikkererwten af en laat ze goed uitlekken. Verdeel ze samen met de rode ui parten over de bakplaat, besprenkel ze met wat olie en zet ze 15 minuten in de voorverwarmde oven.
Verhit wat zonnebloemolie in een ruime koekenpan, roer de curry madras specerijen er door en voeg de fijngesneden rode ui toe. Bak 2-3 minuten op laag vuur tot de specerijen en rode ui lekker gaan ruiken. Voeg de bloemkoolroosjes toe en schep 1-2 minuten door. Schenk de bouillon en kokosmelk toe en laat 15 minuten zachtjes op laag vuur koken. Breng de curry verder op smaak met peper en zout.
Hak de koriander grof. Meng de kikkererwten, linzen en rode ui parten door de curry. Verdeel de rijst en curry over de borden, garneer met grof gesneden koriander. Lekker met een vers afgebakken naanbrood.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in