Naanbrood van twee ingrediënten

Naanbrood van 2 ingrediënten

Hoe minder ingrediënten hoe beter! Voor dit zelfgemaakte naanbrood heb je maar 2 ingrediënten nodig! De basis bestaat uit zelfrijzend bakmeel en yoghurt, that’s it! Ok en zout en verdere smaakmakers. En extra leuk, dit staat binnen een half uur op tafel! Echt waar!

Wij vinden het super leuk om van niets, iets te maken. En het grootste rendement heb je dan met brood. In dit geval hebben we platbrood gemaakt en dat is het meest makkelijke broodje dat je kunt maken. Het hoeft niet te rijzen, je hoef niet te wachten en je bakt het gewoon in de pan. Easy does it!

Het basisrecept bestaat dus uit 2 ingrediënten en zout, maar om het extra smaak te geven heb ik het naanbrood op smaak gebracht met za’atar. Za’atar is een kruidenmengsel uit de Midden Oosterse keuken. Nadia en Merijn hebben 2 hele fijne soorten op de markt gebracht met hun lijn Souq. Deze kun je bij de betere delicatessenwinkels halen. Maar ook bij de Turk op de hoek kan je vaak za’atar halen! Een aanrader voor je kruidenstash.

Maar goed het recept dus, heel makkelijk, een kind kan de was doen. En qua toppings kan je zelf lekker variëren. Ook lekker met wat geroosterd karwijzaad of een beetje komijn. Smullen!

Hoe maak je naanbrood
Naanbrood van twee ingrediënten
Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

De nieuwste recepten in je inbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.

Ingrediënten voor 8 st.

  • 400 gr zelfrijzend bakmeel
  • 300 gr volle yoghurt
  • 7 gr zout

Kruidenolie

  • 100 ml olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • 2 tl za'atar
  • Peper en zout

Materiaal

Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Kneed een soepel deeg van het zelfrijzend bakmeel met de yoghurt en het zout. Kneed het deeg niet te lang, zodra het deeg samenkomt is het al klaar. Heb je geen zelfrijzend bakmeel dan kun je ook 400 gr bloem + 11 gr bakpoeder gebruiken. Het deeg is goed als het lekker elastisch en iets plakkerig aanvoelt.

  2. Verdeel het deeg in 8 gelijke stukken.

  3. Rol ieder stuk uit op een met olie ingevet keukenblad. Of leg er een velletje bakpapier onder, zo voorkom je dat het blijft plakken. Rol het lekker plat uit.

  4. Laat in de tussentijd een grillpan (deze hebben wij) goed heet worden. Hoe heter hoe beter. In een koekenpan kan trouwens ook.

  5. Maak een kruidenolie door de olijfolie te mengen met een geperst teentje knoflook en de za’atar. Breng het extra op smaak met wat peper en zout.

  6. Leg een lapje deeg in de hete grillpan en bestrijk het platbrood met de kruidenolie. Gebruik hiervoor een kwastje.

  7. Bak het naanbrood in ongeveer 2 tot 3 minuten per kant goudbruin en draai het dan om.

  8. Bestrijk ook de andere kant met de kruidenolie. Nadat je andere zijde ook een minuut of 2 gegrild hebt, is je naanbrood klaar.

  9. Het is wel het lekkkerste om het naanbrood meteen op te eten. Bijvoorbeeld met zelfgemaakte baba ganoush. Heb je wat over? Je kunt het heel goed invriezen. Voor gebruiken even toasten in je tosti-ijzer en je broodje is weer heerlijk vers.

Recept Naanbrood van twee ingrediënten
Recept Naanbrood van twee ingrediënten

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

4.0 (169 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.