Zalm lasagne

Zalm lasagne

Van een lekkere schaal lasagne worden we heel gelukkig. Je kan ook zo lekker variëren met lasagne bladen. Deze zalm lasagne met spinazie en ricotta is onze nieuwe favoriet. Je maakt hem heel eenvoudig met spinazie, verse zalm en ricotta. Deze ingrediënten vormen een goed huwelijk, de smaken kloppen. En hij is lekker licht! Dus schep gerust een extra stuk op. Bij ons ging de schaal schoon leeg.

Zalm lasagne
Zalm lasagne

Ingrediënten voor 4 personen

  • 6 verse lasagnebladen
  • 300 gr verse zalm
  • 600 gr spinazie
  • 250 gr cherrytomaten
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 500 gr ricotta
  • 40 gr geraspte parmezaan
  • 100 ml slagroom
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht).

  2. Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn. Fruit dit in een grote pan aan in iets olijfolie. Voeg nu beetje bij beetje de spinazie toe en bak dit mee. Ga door totdat alle spinazie geslonken is. Breng de spinazie op smaak met peper en zout. Laat het goed uitlekken.

  3. Halveer de cherrytomaten. Snijd de verse zalm in dunne plakjes. Meng de ricotta met de slagroom, de geraspte parmezaan en breng dit op smaak met peper en zout.

  4. Verdeel een laagje spinazie over een ovenschaal. Verdeel hier een paar lepels ricotta overheen. Leg er een paar plakjes zalm op en wat gehalveerde cherrytomaten. Leg hier een vel lasagne overheen. Herhaal deze stappen. Eindig met een laagje ricotta. Garneer de zalm lasagne eventueel met extra parmezaan.

  5. Bak de lasagne met zalm in ongeveer 25 – 30 minuten goudbruin in de voorverwarmde oven.

Zalm lasagne
Zalm lasagne

Tags

Eenpansgerechten Lasagne recepten Makkelijke recepten Pasta recepten Spinazie Zalm Hollandse recepten Italiaanse recepten Oven Vis recepten Herfst recepten Lente recepten Winter recepten Zomer recepten Hoofdgerecht

Wat vind jij van dit recept?

3.3 (47 stemmen)

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in