
Zalm lasagne
Van een lekkere schaal lasagne worden we heel gelukkig. Je kan ook zo lekker variëren met lasagne bladen. Deze zalm lasagne met spinazie en ricotta is onze nieuwe favoriet. Je maakt hem heel eenvoudig met spinazie, verse zalm en ricotta. Deze ingrediënten vormen een goed huwelijk, de smaken kloppen. En hij is lekker licht! Dus schep gerust een extra stuk op. Bij ons ging de schaal schoon leeg. Zoek je nog meer lekkere lasagne recepten? Kijk hier dan eens.



Culinaire post ontvangen?
Wil je de nieuwste recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief bomvol met lekkere & makkelijke recepten. Al ruim 40.000 mensen gingen je voor.
Dat wil ik!Ingrediënten voor 4 personen
- 6 verse lasagnebladen
- 300 gr verse zalm
- 600 gr spinazie
- 250 gr cherrytomaten
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 500 gr ricotta
- 40 gr geraspte parmezaan
- 100 ml slagroom
- Peper en zout
- Olijfolie
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht).
Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn. Fruit dit in een grote pan aan in iets olijfolie. Voeg nu beetje bij beetje de spinazie toe en bak dit mee. Ga door totdat alle spinazie geslonken is. Breng de spinazie op smaak met peper en zout. Laat het goed uitlekken.
Halveer de cherrytomaten. Snijd de verse zalm in dunne plakjes. Meng de ricotta met de slagroom, de geraspte parmezaan en breng dit op smaak met peper en zout.
Verdeel een laagje spinazie over een ovenschaal. Verdeel hier een paar lepels ricotta overheen. Leg er een paar plakjes zalm op en wat gehalveerde cherrytomaten. Leg hier een vel lasagne overheen. Herhaal deze stappen. Eindig met een laagje ricotta. Garneer de zalm lasagne eventueel met extra parmezaan.
Bak de lasagne met zalm in ongeveer 25 – 30 minuten goudbruin in de voorverwarmde oven.


Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan