lasagne met zalm

Zalm lasagne

Van een lekkere schaal lasagne worden we heel gelukkig. Je kan ook zo lekker variëren met lasagne bladen. Deze zalm lasagne met spinazie en ricotta is onze nieuwe favoriet. Je maakt hem heel eenvoudig met spinazie, verse zalm en ricotta. Deze ingrediënten vormen een goed huwelijk, de smaken kloppen. En hij is lekker licht! Dus schep gerust een extra stuk op. Bij ons ging de schaal schoon leeg. Zoek je nog meer lekkere lasagne recepten? Kijk hier dan eens.

spinazie recept
zalm lasagne
Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

De nieuwste recepten in je inbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 6 verse lasagnebladen
  • 300 gr verse zalm
  • 600 gr spinazie
  • 250 gr cherrytomaten
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 500 gr ricotta
  • 40 gr geraspte parmezaan
  • 100 ml slagroom
  • Peper en zout
  • Olijfolie
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht).

  2. Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn. Fruit dit in een grote pan aan in iets olijfolie. Voeg nu beetje bij beetje de spinazie toe en bak dit mee. Ga door totdat alle spinazie geslonken is. Breng de spinazie op smaak met peper en zout. Laat het goed uitlekken.

  3. Halveer de cherrytomaten. Snijd de verse zalm in dunne plakjes. Meng de ricotta met de slagroom, de geraspte parmezaan en breng dit op smaak met peper en zout.

  4. Verdeel een laagje spinazie over een ovenschaal. Verdeel hier een paar lepels ricotta overheen. Leg er een paar plakjes zalm op en wat gehalveerde cherrytomaten. Leg hier een vel lasagne overheen. Herhaal deze stappen. Eindig met een laagje ricotta. Garneer de zalm lasagne eventueel met extra parmezaan.

  5. Bak de lasagne met zalm in ongeveer 25 – 30 minuten goudbruin in de voorverwarmde oven.

lasagne met zalm
lasagne met spinazie en zalm

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

3.7 (52 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.