fbpx
Menu

Zoete aardappelsalade

Yes het barbecueseizoen is weer geopend. En wat is er lekkerder naast een stukjes vlees dan een fijne aardappelsalade? Ik maakte hem deze keer van zoete aardappelen, delish! Stiekem maakte ik deze zoete aardappelsalade vorig jaar al, maar het was te laat om hem met jullie te delen. Het was inmiddels al herfst geworden en dan is de behoefte naar soepen en stoofschotels groter. Maar nu de zon zich weer af en toe laat zien, sta ik te popelen om dit fijne recept met jullie te delen.

In mijn kookboek staat een lekkere variatie hierop. Hebben jullie mijn boek al? Het is echt een fijn boek voor de zomer, met veel lekkere en lichte recepten. Ik vind het zo cool om op Instagram jullie foto’s te zien van recepten van mijn blog of boek. Als je iets gemaakt hebt, tag mij dan ook vooral @uitpaulineskeuken. Ik probeer iedere foto te bekijken. Vind ik super leuk. Het recept is voor een bijgerecht voor 4 personen. Eet er een lekker visje bij of een geroosterd kippetjes van de BBQ. Dat wordt smullen.

zoete aardappelsalade

Ingrediënten voor 4 personen
3 – 4 zoete aardappelen
1 rode paprika
1 klein rood uitje
1 el mayonaise
1 el kwark
Handje dille
Handje bieslook
Peper en zout

Zo maak je het
Was de zoete aardappelen en verwijder eventuele oneffenheden. Je hoeft de aardappelen dus niet te schillen. Het mag wel, maar het is niet perse nodig. Snij ze in gelijke stukken van ongeveer 2 x 2 cm.

zoete aardappelsalade

Kook ze in een minuut of 10 beetgaar in water met zout. Laat ze iets uitlekken.

Pel en snipper de rode ui en voeg dit bij de zoete aardappelen. Snij de paprika in blokjes en voeg deze ook bij de salade.

Voeg een lepel mayonaise en een lepel kwark toe.

Breng de zoete aardappelsalade op smaak met peper en zout en wat gehakte dille en bieslook.

zoete aardappelsalade

Dit recept is Voedselzandloper proof.

Word MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

15 reacties

  • Joke Driessens Verberne
    21 augustus 2016 om 18:27

    Ik heb vandaag het recept gelezen en gemaakt. . Ik had geen kwark maar heb in plaats griekse yoghurt gebruikt. Verder heb ik gerookte spekjes uitgebakken, op keukenpapier laten afkoelen en uitlekken. Toen door elkaar gedaan. wat was dàt lekker. Ga het zeker vaker maken.

    Beantwoorden
  • Pauline
    22 augustus 2016 om 15:44

    Oh dat klinkt als een heerlijk toevoeging.

    Beantwoorden
  • Ankie Bakker
    18 juli 2016 om 18:10

    Net gemaakt en vond em erg lekker! Vooral met dit warme weer. Snel klaar ook.
    Heb de rode ui vervangen door lente ui en er nog wat extra kruiden doorheen gedaan zoals oregano en paprika. Een blijvertje!

    Beantwoorden
  • Salome de groot
    18 juli 2016 om 19:28

    Hey ja wij ook! Ik zag je reactie en dacht; hey die is vandaag nog gemaakt/geplaatst! Grappig en toevallig! Wij gaan er zomeren van eten want we zijn nu met de salade bezig! Ben benieuwd!

    Beantwoorden
  • Annika
    19 juli 2016 om 14:24

    Goed om te horen :)

    Beantwoorden
  • T.dc
    9 mei 2015 om 00:41

    Mealprep voor een lange dag werken, stiekem geproefd dat wordt smullen!

    Beantwoorden
  • Herman
    2 mei 2015 om 20:42

    Vandaag gemaakt volgns recept, de kinderen vonden het heerlijl, en wij trouwens ook. Echt goed voor bij de bbq.

    Beantwoorden
  • Ger
    28 april 2015 om 21:51

    Mmm klinkt super lekker. Komt dat kommetje van de Xenos? Ik vind het zo'n gaaf ding.

    Beantwoorden
  • Pauline
    29 april 2015 om 11:56

    Ik heb hem ooit gekocht bij Loods 5, maar volgens mij heeft Xenos net zoiets idd.

    Beantwoorden
  • Ger
    29 april 2015 om 23:38

    Oké. Mooi servies maakt dat het eten net wat lekkerder smaakt.

    Beantwoorden
  • nicole
    28 april 2015 om 09:14

    Het klinkt heerlijk, nu het weer nog

    Beantwoorden
  • Ellen
    28 april 2015 om 09:02

    Jum, ik vind zoete aardappel echt nog lekkerder dan gewone aardappelen!

    Beantwoorden
  • Margot
    28 april 2015 om 07:37

    Dat lijkt me erg lekker! En wat een leuk kommetje is dat!

    Beantwoorden
  • Emily van Kampen
    28 april 2015 om 06:56

    Zoete aardappel salade klinkt erg lekker. Vooral als je altijd al gek was van aardappel salade en van zoete aardappel. Volgens mij wordt het lekker fris in combinatie met de yoghurt en dille.

    Beantwoorden
  • Kelly caresse
    28 april 2015 om 06:33

    Mmm dat klinkt heerlijk! Ik vind zoete aardappel erg lekker, leuk om die in een salade te doen

    Beantwoorden

Reactie plaatsen