Kidsproof: BBQ spiezen met gehaktballetjes
En hebben jullie hem al aangehad? Ik heb het natuurlijk over de barbecue. Zodra de zon zich ook maar even laat zien, krijg ik meteen zin om te barbecuen. De fik erin! De geur van houtskool en geroosterd vlees, I love it! En het is ook super leuk om met kids te doen natuurlijk. Daarom vandaag een kidsproof barbecue receptje, spiezen met gehaktballetjes. Geloof mij, die gaan in de smaak vallen. En het is heel makkelijk, echt waar!
Deze zomer kun je nog een hele rits aan barbecue recepten van mij verwachten. Ik heb natuurlijk ook al een flink aantal online staan, maar er kan altijd meer bij. Ik heb zelfs 2 barbecues, een tafelmodel voor als we met zijn tweeën zijn en een grote voor als er vrienden aanhaken. Ik vind het altijd zo gezellig, met een groep vrienden lekker eten en drinken. Maar ik vind het ook heerlijk om alleen een visje te roosteren met een lekkere salade on the side. Zonnetje erbij en ik ben in mijn element. Maar nu eerst deze spiezen met ballen en een beetje groente. Want dat laatste is ook zo lekker op de barbecue. Geniet ervan.
Ingrediënten voor 6 spiesen
Voor de ballen
350 gr rundergehakt
1 teentje knoflook
1 tl komijn
0,5 tl chilivlokken
1 tl oregano
1 ei
Handjevol paneermeel
Zout
En verder
0,5 rode paprika
0,5 groene paprika
0,5 oranje paprika
6 cherrytomaatjes
6 satéprikkers
Zo maak je het
Laat de prikkers even weken in water. Dit hoeft niet perse, maar zo weet je zeker dat ze niet verbranden.
Hak de knoflook fijn en meng dit door het gehakt.
Voeg alle specerijen toe en breng het gehakt verder op smaak met wat zout. Als je de smaak wilt testen, kan je een klein beetje gehakt voor bakken in een pannetje. Voeg waar nodig nog wat zout of peper toe.
Voeg het eitje en het paneermeel toe en kneed het gehakt goed door elkaar.
Als het gehakt nog te nat is, voeg je wat extra paneermeel toe. Het moet licht plakkerig aanvoelen.
Vorm 12 balletjes er grootte van een grote bitterbal (je weet wel formaatje Van Dobben). Laat ze iets opstijven in de koelkast.
Was de paprika’s en snijd ze in stukken van 3 x 3 cm. Je kunt natuurlijk ook gewoon 1 kleur paprika gebruiken, of een stukje ui, courgette of een champignon toevoegen. Dat maakt niet zoveel uit.
Rijg de balletjes en de paprika nu op de satéprikkers. Doe het om en om. Gebruik 2 balletjes per prikker.
Eindig de spiezen met een tomaatje.
Rooster de spiezen met gehaktballetjes in ongeveer 5 tot 6 minuten goudbruin op de barbecue.
Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk!
Heb je mijn kookboek al? Bestellen kan hier.
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja, dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in