
Oosterse salade met biefstuk
Ik had van Koop een Koe, daarover morgen meer, een heel pakket met biefstuk en entrecôtes gekregen. Nu ben ik zelf niet een enorme vleeseter, maar zo af en toe vind ik een stukje wel lekker. Van de biefstukken maakte ik een snelle Oosterse salade met hoisinsaus. En die was bijzonder goed gelukt, al zeg ik het zelf.
Omdat het een Fast & Freshje is maakte ik de hoisinsaus niet zelf. Deze kun je gewoon bij de Toko of bij de Appie halen. Dat doe ik ook. Zelf maken kan natuurlijk ook, maar dat kost net iets meer tijd. Ik wokte nog wat bimi mee, dat is een zusje van de broccoli, en een handje taugé. Super lekker en heel snel klaar. Geniet ervan.
Ingrediënten voor 4 personen
200 gr Romaine sla
3 wortelen
1 stukje komkommer van 10 cm
200 gr bimi
100 gr taugé
2 lente uitjes
4 biefstukken
2 el + 2 el hoisinsaus
Handje cashewnoten
Peper en zout
Olijfolie
Zo maak je het
Snij de biefstukken in repen van ongeveer 1 cm dik. Breng ze op smaak met peper en zout.
Verhit wat olijfolie in een koekenpan. Voeg de biefstuk toe en bak ze op een hoog vuur in ongeveer 2 tot 3 minuten rondom aan. Voeg 2 el van de hoisinsaus toe en bak dit mee. Het lekkerste is als de biefstuk nog een beetje rood-roze van binnen is en hij helemaal omringd is door de saus.
Haal de biefstukreepjes uit de pan en laat dit rusten onder aluminiumfolie.
Was de bimi en doe dit in de pan (waar net je vlees in zat), voeg ook de taugé toe en wok dit kort. Voeg nog 2 lepels extra hoisinsaus toe. Voeg eventueel nog een scheutje olijfolie toe als je pan te droog is.
Verdeel de Romaine sla over de borden. Snij de komkommer in partjes en maak linten van de wortel met een kaasschaaf. Voeg dit bij de sla.
Verdeel de biefstukreepjes en de gewokte groentes over de sla.
Snij de lente uit in ringetjes en verdeel deze over de Oosterse salade.
Garneer de salade met wat cashewnoten.
Serveer meteen.

De lekkerste gourmet recepten
Schrijf je in voor onze (ontzettend leuke) nieuwsbrief en ontvang ons (gratis!) e-book met de lekkerste gourmet-recepten + handige tips en tricks, sausjes & toetjes. Alles voor een onvergetelijke gourmet-avond.
We hebben de recepten en tips voor je op een rijtje gezet in een e-book. Perfect voor de feestdagen of andere gezellige avondjes met vrienden of familie.
ik wil het gratis e-bookWas het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan