Menu
zoete-aardappelsalade-4.jpg

Zoete aardappelsalade

Deze zoete aardappelsalade is een variant op de klassieke aardappelsalade. Een superlekker bijgerecht bij de BBQ, of bij het avondeten. Eet er gegrilde kip of vis bij en je hebt een heerlijke gezonde maaltijd. Maar deze salade van zoete aardappel is ook lekker tijdens de lunch. Het voordeel is dat je hem koud eet. Dus je kan hem ook gemakkelijk meenemen naar je werk of een picknick.

ngrediënten voor 4 personen
3 – 4 zoete aardappelen
1 rode paprika
1 klein rood uitje
1 el mayonaise
1 el kwark
Handje dille
Handje bieslook
Peper en zout

Zo maak je het
Was de zoete aardappelen en verwijder eventuele oneffenheden. Je hoeft de aardappelen dus niet te schillen. Het mag wel, maar het is niet perse nodig. Snij ze in gelijke stukken van ongeveer 2 x 2 cm.

Kook ze in een minuut of 10 beetgaar in water met zout. Laat ze iets uitlekken.

Pel en snipper de rode ui en voeg dit bij de zoete aardappelen. Snij de paprika in blokjes en voeg deze ook bij de salade.

Voeg een lepel mayonaise en een lepel kwark toe.

Breng de zoete aardappelsalade op smaak met peper en zout en wat gehakte dille en bieslook.

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan