Menu

Broodje BBQ Pulled Chicken

Hoe zeg je dat in het Nederlands? geplukte kip, uit elkaar getrokken kip, dat klinkt toch niet zo lekker als het Engelse Pulled Chicken? Pulled Porck staat al een tijd op mijn Food Bucketlist, echter dit is er nog steeds niet van gekomen omdat je er echt even de tijd voor moet nemen. Wat ik wel gemaakt heb, is bbq pulled chicken, lekkere malse kip in een smokey barbecuesaus. Veel sneller klaar en net zo lekker, een echt vrijdagavond maaltje dus.

In dit geval heb ik een hele kip gebruikt en daar kun je wel 8 broodjes pulled chicken van maken. Maar je kunt het ook van kipfilet of kippenpoten maken, deze zijn in 20 minuten wel klaar, ideaal bij acute trek. Een hele kip duurt wat langer, maar dan heb je ook meteen wat. Ook leuk om voor een feestje te maken…

Ingrediënten voor 8 st.
1 hele kip (bio of scharrel)
2 ltr kippenbouillon
1 x recept barbecuesaus
8 broodjes
75 gr rucola of een andere slasoort
100 gr wortel julienne
1 rode ui

Zo maak je het
Zet de bouillon op het vuur en leg de kip erin. hele kip koken Breng de bouillon aan de kook en zet het vuur vervolgens lager, tot het net tegen de kook aan is. Pocheer de kip in ongeveer 60 minuten gaar. De kip is gaar als deze helemaal wit van kleur is. bbq chicken Maak in de tussentijd de barbecuesaus volgens het recept. Van de bouillon die over is, kun je een waanzinnige kippensoep maken, gooi dit dus niet weg. pulled chicken Verwijder het vel van de kip, dit is glibberig en niet lekker. Je kunt ook een kip zonder vel kopen, vraag er naar bij je poelier. pulled chicken Trek nu met een vork de kip uit elkaar. Dit gaat heel gemakkelijk. pulled chicken 5 Leg de kipstukken in de pan met barbecuesaus en verwarm het nog even kort. Snij de broodjes doormidden en verdeel wat sla en worteljulienne over de broodjes. Leg op ieder broodje een flinke lepel van de bbq pulled chicken. Pel de ui en snij deze in ringen. Garneer de broodjes met de rode ui. bbq pulled chicken

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

31 reacties

  • Pauline
    3 oktober 2019 om 13:53

    Yes dat kan zeker. En ik zou het idd helemaal maken en dan opwarmen in de saus. Misschien iets meer saus toevoegen, zodat het niet droog wordt.

  • Marlou
    1 oktober 2019 om 22:10

    Klinkt heerlijk. Zou je het ook voor kunnen bereiden voor een feestje en op het laatste moment opwarmen? Zo ja het hele recept maken en dan opwarmen of bij de stap waar je de BBQ saus toevoegt?

  • [email protected]
    4 januari 2019 om 11:25

    Hoe maak ik die bouillon verder af?

  • Pauline
    5 maart 2018 om 15:48

    Ga uit van een halve kipfilet per persoon. Dus ik denk dat je aan 10 st genoeg hebt. Maar om iets extra's te nemen zou ik 2 kilo gebruiken.

  • Jo Lyn
    5 maart 2018 om 12:30

    Ik wil dit gaan maken voor zo’n 20 personen. Hoeveel kg kip(filet) heb ik hiervoor nodig?

  • Annika
    1 november 2016 om 13:57

    Thanks voor de tip!

  • Alex Van Herk
    31 oktober 2016 om 06:52

    Lekker recept! Maar...... Zonde om de huid weg te gooien. Drogen in de oven tussen laagjes bakpapier en een ovenschaal, of....eventjes frituren.

  • Ellen
    14 september 2016 om 11:36

    Was heerlijk! Een groot succes alles ging op!
    Ik vond de barbecue saus iets te wrang en heb wat honing toegevoegd!

  • Mylene Verweij
    29 december 2015 om 19:43

    Deze was heerlijk, nog lekkerder dan een broodje hamburger

  • Charlotte
    20 december 2015 om 20:02

    Ik heb het recept vandaag gemaakt. En het was super lekker! Dit ga ik zeker nog een keer maken

  • Pauline
    26 november 2015 om 13:33

    Oh dat klinkt heerlijk, ga ik even onthouden. Dankjewel voor het delen.

  • jac. v. d. Velden
    26 november 2015 om 11:52

    recept pulled chicken met de bbq saus is bizonder lekker.. maar hebt u ook het recept van pulled chicken salade..een slager hier in de buurt heeft daar op de slagersvaktentoonstelling een prijs mee gewonnen

  • Pauline
    18 september 2015 om 22:57

    Ik denk wel dat dat heel anders gemarineerd is. Maar je kunt het proberen :)

  • bbq vlees
    18 september 2015 om 15:40

    Ja! dat ga ik vanavond maken. Bij happyhappyjojoy had ik een broodje (wel bapao) met eend, dat leek een beetje op pulled eend. Zou dit recept ook lekker zijn bij eend?

  • Suzanne
    30 maart 2015 om 13:02

    Ik heb dit gister gemaakt en het was heerlijk:)!

  • Malou
    20 maart 2015 om 08:08

    Gelukkig is het vrijdagavond en ga ik dit vanavond maken! Jummm.

  • Tanja
    15 november 2014 om 18:55

    Erg lekker! Ik heb de helft gebruikt op broodjes en de andere helft voor een zelfgemaakte bbq chicken pizza :) tanja

  • Lianda
    24 september 2014 om 23:28

    Dit recept was echt zo ontzettend lekker!
    Ik was er erg benieuwd naar.
    Maar het heeft mij, mijn vriend en mijn moeder erg goed gesmaakt vorig weekend! Yum.
    Voor een herhaling, dat is een ding wat zeker is! ^-^

  • Jessie
    29 augustus 2014 om 15:09

    Ziet er lekker uit.. Maar niet helemaal voedselzandloperproof of heb ik het mis??

  • Melanie Maria
    23 augustus 2014 om 16:02

    "Geplozen kip" ! Zo noem ik dat ;)
    Voor bijvoorbeeld lekkere verse kippensoep of een Durumrol met kip "pluis ik de kip" ook altijd na het koken.

    Wat een prachtige foto's en het ziet er echt heerlijk uit. Ga ik zeker eens proberen.

  • Pauline
    23 augustus 2014 om 00:11

    Oh als het van Nombelina is dan moet het goed zijn.

  • Pauline
    23 augustus 2014 om 00:10

    Daar lijkt dit denk ik wel een beetje op ;)

  • Pauline
    23 augustus 2014 om 00:10

    Rafel? Dan denk ik aan afgescheurde spijkerbroeken. Is dat raar?

  • Es
    22 augustus 2014 om 13:39

    Ja, ik hou het ook gewoon op 'pulled'. Wild vleesch noemt het ook wel 'rafel'. Mwah. Gaat nog net.
    Wel leuk en sneller met kip.
    :)

  • Eline
    22 augustus 2014 om 12:00

    Ohh dat zier er echt onwijs lekker uit!

  • Annette
    22 augustus 2014 om 11:38

    Ziet er heerlijk uit, deze ga ik zeker een keer maken binnenkort.

  • Sarah
    22 augustus 2014 om 10:56

    Yummy heerlijk, ben zo gek op BBQ chicken pizza, dus dit ga ik zeker een keertje maken!

  • Farah - Food and other Friends
    22 augustus 2014 om 10:21

    Lekker!

    Ik ga binnenkort sowieso een kipfilet pocheren, dus dan maak ik er gelijk maar zoiets lekkers van :).

  • Lian
    22 augustus 2014 om 10:07

    Jammie! Wilde ik ook nog eens proberen. Recept voor broodje pulled pork toevallig vandaag gepubliceerd op m'n blog naar Nombelina's recept. Echt lekker! Niet meer wachten Pauline, gewoon doen!

  • Susanne
    22 augustus 2014 om 09:22

    Whaaa wat lekker! Deze ga ik zeker aan mijn moeder laten zien. Die is helemaal gek van brood(jes) met kip+saus en allerlei ander beleg. We hebben ook alle ingrediënten in huis dus rara wat wij gaan eten deze week :D

  • MySimplySpecial
    22 augustus 2014 om 08:09

    Oh dat ziet er wel erg lekker uit! Grappig zo die hele kip in de pan.

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.