Kabeljauw en papillotte
Kabeljauw en papillotte klinkt moeilijk, maar het is eigenlijk een heel simpel vispakketje. Het leuke van dit recept? Je vouwt alle ingrediënten in een papieren ‘zakje’, zet het in de oven, en tadaa: je hebt binnen no-time supermalse vis in een goddelijke saus met knapperige groenten. Echt een cadeautje om te maken én te eten!
Zo serveer je de kabeljauw en papillotte
Zet elk pakketje kabeljauw en papillotte gewoon zó op een bordje – zo kan iedereen zijn eigen “surprise” openmaken! Zet er een kom dampende rijst of gebakken noedels bij. O, en vergeet niet om er een extra schijfje limoen bij te leggen voor wie van een extra fris zuurtje houdt.
En papillotte vouwen doe je zo
Even over het vouwen van die pakketjes: je vindt hier een goede video om te zien hoe je dat doet. Denk gewoon aan het inpakken van een verjaardagscadeautje! Zorg dat alle randjes goed dicht zitten, dan blijft alle stoom netjes in het pakket. Als je het spannend vindt, oefen dan eerst even met een leeg velletje papier. En kies visfilets die ongeveer even dik zijn, dan is alles tegelijk klaar en hoef je niet bang te zijn voor rauwe of te gare stukjes.
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ingrediënten voor 4 personen
- 4 st. kabeljauwfilet (à 150 gr)
- 100 gr bimi
- 1 wortel
- 2 st. lente ui
- 1 chilipeper
- 15 gr verse koriander
Marinade
- 4 el sojasaus
- Sap van een halve limoen
- 1 cm verse gember
- 1 teen knoflook
- 1 el sesamolie
- Chilivlokken
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden (hetelucht).
Hak de knoflook en de gember fijn. Meng alle ingrediënten voor de marinade door elkaar.
Neem een vel bakpapier of aluminiumfolie en leg daar een stukje kabeljauw op. Kwast deze rijkelijk in met de marinade.
Snijd de wortel en de lente ui in reepjes en de chilipeper in ringen. Leg dit samen met de bimi bij de vis. Garneer met verse koriander.
Vouw de pakketjes dicht. Haal beide flappen van het bakpapier omhoog en rol het als het ware dicht. Doe dit ook met de zijkanten, het pakketje moet helemaal gesloten zijn.
Plaats de en papillotte pakketjes in de oven en stoom ze in ongeveer 15 minuten gaar. De stoomtijd is afhankelijk van de grootte van je vis. De vis is klaar als deze wit, maar glazig is.
Variatietips
Niet zo’n kabeljauw-fan? Geen probleem! Dit recept is ook super met zalm of een andere stevige vis. En die bimi (van die mini broccoli’tjes) kun je makkelijk vervangen door gewone broccoli of peultjes. Niet zo van de pittig? Skip dan gewoon die chilipeper of gebruik een rode paprika voor de kleur. En wil je het nóg voedzamer maken? Doe er wat champignons bij, die maken het vispakketje nog beter!
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in