fbpx
Menu

BBQ is on: Home Made Barbecuesaus

Ik had eigenlijk nog nooit eerder barbecuesaus gemaakt en dat terwijl het heel easy is. Ik zag dit lekkere recept voor bbq saus op de blog van Francesca Kookt staan. Het is een lekker en vooral makkelijk recept en daar hou ik van. Ik heb de uien niet te fijn gensipperd want ik vind het juist wel lekker, een beetje een bite in mijn saus.

De portie is voldoende voor een bbq feestje met 12 personen. Je kan de barbecue saus van te voren maken en in de koelkast bewaren. Ik ga deze zeker nog eens maken, want hij viel hier erg in de smaak. En bovendien zonder sausjes geen bbq.

Ingrediënten voor 200 ml
1 ui
100 ml water
Sap van een 1/2 citroen
1 el mosterd
2 el azijn
2 el donker bruine basterdsuiker
8 el ketchup
2 el worcestershiresaus
1,5 tl gerookt paprikapoeder
Peper en Zeezout

Zo maak je het
Snipper de ui fijn.

barbecuesaus

Zet deze samen met het water, de azijn, het citroensap, de mosterd en de bruine basterdsuiker in een steelpannetje op het vuur.

Breng dit op smaak met peper en zout en breng het mengsel aan de kook.

Laat het gedurende een half uurtje zachtjes koken.

Voeg vervolgens de ketchup, de worcestershiresaus en het gerookte paprikapoeder toe.

Breng het nog even kort aan de kook en zet dan het vuur uit.

Laat de barbecue saus afkoelen en bewaar deze in de koelkast.

barbecuesaus

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

38 reacties

  • Klaas Jan Smit
    25 juli 2019 om 09:34

    Dit smaakt veel beter dan alle bbq sauzen in de supermarkt! Heerlijk. Omdat de basterdsuiker op was heb ik een eetlepel gewone suiker en een eetlepel stroop gebruikt.

  • Annika
    23 juli 2019 om 12:09

    Dat zou ik er wel in laten idd.

  • Marjolein
    18 juli 2019 om 10:24

    Kan je de paprikapoeder er ook uit laten of is dat funest voor de smaak..?

  • Jan heesakkers
    24 maart 2019 om 11:34

    Ik heb laatst pulled pork gemaakt met deze saus. Was van beide behoorlijk wat over. Zowel de pork als de saus ingevroren en van de week op. Was niks mis mee. Dus invriezen gaat goed.

  • Monique Koch
    23 februari 2019 om 17:13

    Vraagje. Kun je de saus ook invriezen of beter in weckpotten bewaren

  • Claudette Verhoeven
    18 mei 2018 om 18:20

    Hoi Sandra, ik maak altijd een grote hoeveelheid en koop van die kleine weck potjes bij de Action. Ongeveer 200 ml. Ik heb ze bijna 9 maanden zo bewaard in de koelkast en hij was nog steeds goed en zeker niet verandert van smaak. Dus ja dat kan!

  • Pauline
    3 april 2018 om 12:52

    Ik vind het zuurtje erin altijd wel lekker. Maar je kan het ook weglaten eventueel.

  • Ineke
    2 april 2018 om 19:33

    Vraagje kun je de bbq saus ook zonder citroensap maken

  • Pauline
    26 maart 2018 om 15:23

    Ik zou het proberen met wat maizena inderdaad,dan komt het vast goed.

  • Karla
    22 maart 2018 om 17:55

    Hoi Pauline, Ik heb deze saus al een aantal keer gemaakt, zoo lekker! Maar nu heb ik het recept verviervoudigd, maar de saus dikt niet mooi in.. Heb je misschien een tip? Zoals wat maizena toevoeg of iets dergelijks? Ik durf de saus ook niet te lang te laten doorkoken..

  • Pauline
    10 december 2017 om 13:56

    Je kan altijd meer gebruiken. Maar ik vond het zelf voldoende.

  • Brigit
    7 december 2017 om 14:52

    Hallo Is 200 ml barbequesaus voor 1 kilo vlees niet erg weinig.Jij gebruikt 2 x 200 nl voor 2,5 kilo vlees

  • Nicole Waltmann-Heller
    18 oktober 2017 om 15:43

    Superlekker en heel gemakkelijk. Behoort tot de favorieten hier!

  • Sandra Kaag-Rietveld
    26 september 2017 om 09:35

    Hallo Pauline, Dat zou ik ook graag willen weten. Kan je dit conserveren zoals jam of wecken?

  • Henny van den Boogert
    10 februari 2017 om 14:37

    Net gemaakt, lekker pittig hmmm

  • Jaap
    16 januari 2017 om 18:33

    Heb je de saus soms niet geheel laten afkoelen buiten de koelkast? Als je een saus nog heet in de koelkast zet kan het voorkomen dat hij zuur wordt. Eerst dus altijd laten afkoelen!

  • harm van zon
    18 december 2016 om 14:14

    Mooie basissaus. Heb 'm ook een keer gemaakt met Cola ipv water. Lekker om bijvoorbeeld kip mee in te smeren.
    Wat ook fantastisch is, is de saus roken. Ik heb een klein fornuis rookbakje, maar het zou natuurlijk ook op een BBQ met deksel kunnen.. Daarin doe ik de saus in de platte schaal en rook dat voor +/- 10 min. Heerlijk.

  • pepin
    24 juli 2016 om 17:13

    eerste keer ging die goed, nu is die wat zurig, terwijl ik dezelfde maten heb aangehouden

  • Gerard
    8 juli 2016 om 13:52

    Net gemaakt, staat nog af te koelen maar kon het niet laten even te proeven. Heerlijk!

  • Pauline
    13 april 2016 om 15:41

    Er hoort wel iets zoets in, maar je kunt het eventueel vervangen voor honing, agavesiroop of maple syrup.

  • jennifer
    13 april 2016 om 13:43

    Is de suiker weg te laten? of te vervangen?

  • Kyra
    23 december 2015 om 21:43

    Let wel op welke paprikapoeder je hebt. Ik weet niet of er verschillende soorten zijn maar die van mij is best pittig.
    De saus is overigens erg lekker!

  • Pauline
    27 juni 2015 om 21:06

    Als ik een el schrijf bedoel ik volgens de maatlepels. Als ik een gewone eetlepel uit de keukenla pak, dan zorg ik er altijd voor dat het een volle lepel is.

  • Roos
    26 juni 2015 om 21:31

    Ik vraag me altijd af of in nederlandse recepten met een eetlepel bedoeld wordt: een gewone eetlepel uit de keukenla of een eetlepel zoals naar Engelse recepten, de echte maatlepels.

  • Sandra
    4 juni 2015 om 20:20

    Halve rode paprika toegevoegd, jummie!!

  • Nienke
    13 april 2015 om 17:06

    Ziet er goed uit! Zou je het ook op zo'n manier kunnen doen dat je meerdere potjes kunt maken die je langer kunt bewaren door bijv inmaken? (heb dat nog nooit gedaan maar lijkt me leuk om als cadeautje weg te geven :)

  • Anneke Moddejonge
    20 november 2014 om 16:59

    Superlekkere bbqsaus,heerlijk op een broodje pulled chicken!

  • Pauline
    29 augustus 2014 om 22:09

    Een paar dagen in de koelkast.

  • Silvia
    29 augustus 2014 om 15:24

    Hoi, vraagje, is de bbq saus enkele dagen houdbaar (en ook nog lekker) afgesloten in koelkast?
    Ziet er heeeerlijk uit

  • Marleen
    10 juni 2014 om 14:00

    Voor tweede maal gemaakt...... Super supper lekker! Beetje verse gember zeer fijn gesneden toegevoegd is aanrader.

  • Pauline
    4 december 2013 om 22:26

    Haha ja my fav!

  • Sylvia
    4 december 2013 om 18:53

    Super lekker.... Iedereen heeft genoten. Nu is t op en moet ik de saus voor de avond erna nog een keer maken want we gaan gourmetten met de left overs ..... -))

  • Paul
    12 oktober 2013 om 13:43

    Heerlijk, om je vlees bij op te eten !!!!!!

  • Farah
    24 juni 2013 om 16:57

    Ziet er heerlijk uit! Ga ik binnenkort zeker eens maken :)

  • MySimplySpecial
    23 juni 2013 om 12:31

    Klinkt goed!

  • Joyce
    23 juni 2013 om 12:06

    Lekker!

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.