bbq saus

BBQ is on: Home Made Barbecuesaus

Ik had eigenlijk nog nooit eerder barbecuesaus gemaakt en dat terwijl het heel easy is. Ik zag dit lekkere recept voor bbq saus op de blog van Francesca Kookt staan. Het is een lekker en vooral makkelijk recept en daar hou ik van. Ik heb de uien niet te fijn gensipperd want ik vind het juist wel lekker, een beetje een bite in mijn saus.

De portie is voldoende voor een bbq feestje met 12 personen. Je kan de barbecue saus van te voren maken en in de koelkast bewaren. Ik ga deze zeker nog eens maken, want hij viel hier erg in de smaak. En bovendien zonder sausjes geen bbq.

Ingrediënten voor 200 ml
1 ui
100 ml water
Sap van een 1/2 citroen
1 el mosterd
2 el azijn
2 el donker bruine basterdsuiker
8 el ketchup
2 el worcestershiresaus
1,5 tl gerookt paprikapoeder
Peper en Zeezout

Zo maak je het
Snipper de ui fijn.

barbecuesaus

Zet deze samen met het water, de azijn, het citroensap, de mosterd en de bruine basterdsuiker in een steelpannetje op het vuur.

Breng dit op smaak met peper en zout en breng het mengsel aan de kook.

Laat het gedurende een half uurtje zachtjes koken.

Voeg vervolgens de ketchup, de worcestershiresaus en het gerookte paprikapoeder toe.

Breng het nog even kort aan de kook en zet dan het vuur uit.

Laat de barbecue saus afkoelen en bewaar deze in de koelkast.

barbecuesaus

Behind the scenes
Pita's met zelfgemaakte falafel
Bewaar
23 Comments
  • Henny van den Boogert

    10 februari 2017 at 14:37 Beantwoorden

    Net gemaakt, lekker pittig hmmm

  • harm van zon

    18 december 2016 at 14:14 Beantwoorden

    Mooie basissaus. Heb ‘m ook een keer gemaakt met Cola ipv water. Lekker om bijvoorbeeld kip mee in te smeren.\r\nWat ook fantastisch is, is de saus roken. Ik heb een klein fornuis rookbakje, maar het zou natuurlijk ook op een BBQ met deksel kunnen.. Daarin doe ik de saus in de platte schaal en rook dat voor +/- 10 min. Heerlijk.

  • pepin

    24 juli 2016 at 17:13 Beantwoorden

    eerste keer ging die goed, nu is die wat zurig, terwijl ik dezelfde maten heb aangehouden

    • Jaap

      16 januari 2017 at 18:33 Beantwoorden

      Heb je de saus soms niet geheel laten afkoelen buiten de koelkast? Als je een saus nog heet in de koelkast zet kan het voorkomen dat hij zuur wordt. Eerst dus altijd laten afkoelen!

  • Gerard

    8 juli 2016 at 13:52 Beantwoorden

    Net gemaakt, staat nog af te koelen maar kon het niet laten even te proeven. Heerlijk!

  • jennifer

    13 april 2016 at 13:43 Beantwoorden

    Is de suiker weg te laten? of te vervangen?

    • Pauline

      13 april 2016 at 15:41 Beantwoorden

      Er hoort wel iets zoets in, maar je kunt het eventueel vervangen voor honing, agavesiroop of maple syrup.

  • Kyra

    23 december 2015 at 21:43 Beantwoorden

    Let wel op welke paprikapoeder je hebt. Ik weet niet of er verschillende soorten zijn maar die van mij is best pittig. \r\nDe saus is overigens erg lekker!

  • Roos

    26 juni 2015 at 21:31 Beantwoorden

    Ik vraag me altijd af of in nederlandse recepten met een eetlepel bedoeld wordt: een gewone eetlepel uit de keukenla of een eetlepel zoals naar Engelse recepten, de echte maatlepels.

    • Pauline

      27 juni 2015 at 21:06 Beantwoorden

      Als ik een el schrijf bedoel ik volgens de maatlepels. Als ik een gewone eetlepel uit de keukenla pak, dan zorg ik er altijd voor dat het een volle lepel is.

  • Sandra

    4 juni 2015 at 20:20 Beantwoorden

    Halve rode paprika toegevoegd, jummie!!

  • Nienke

    13 april 2015 at 17:06 Beantwoorden

    Ziet er goed uit! Zou je het ook op zo’n manier kunnen doen dat je meerdere potjes kunt maken die je langer kunt bewaren door bijv inmaken? (heb dat nog nooit gedaan maar lijkt me leuk om als cadeautje weg te geven 🙂

  • Anneke Moddejonge

    20 november 2014 at 16:59 Beantwoorden

    Superlekkere bbqsaus,heerlijk op een broodje pulled chicken!

  • Silvia

    29 augustus 2014 at 15:24 Beantwoorden

    Hoi, vraagje, is de bbq saus enkele dagen houdbaar (en ook nog lekker) afgesloten in koelkast?\r\nZiet er heeeerlijk uit

  • Marleen

    10 juni 2014 at 14:00 Beantwoorden

    Voor tweede maal gemaakt…… Super supper lekker! Beetje verse gember zeer fijn gesneden toegevoegd is aanrader.

  • Sylvia

    4 december 2013 at 18:53 Beantwoorden

    Super lekker…. Iedereen heeft genoten. Nu is t op en moet ik de saus voor de avond erna nog een keer maken want we gaan gourmetten met de left overs ….. -))

  • Paul

    12 oktober 2013 at 13:43 Beantwoorden

    Heerlijk, om je vlees bij op te eten !!!!!!

  • Farah

    24 juni 2013 at 16:57 Beantwoorden

    Ziet er heerlijk uit! Ga ik binnenkort zeker eens maken 🙂

  • MySimplySpecial

    23 juni 2013 at 12:31 Beantwoorden

    Klinkt goed!

  • Joyce

    23 juni 2013 at 12:06 Beantwoorden

    Lekker!

Plaats een reactie