Pastinaaksoep met salieboter

Pastinaaksoep met salieboter

Pastinaaksoep maken is zo makkelijk. Je kunt de soep van pastinaak al een dag van te voren maken (of invriezen). De salieboter zou ik wel à la minute toevoegen. Maar dit is zo gemaakt. Zodra jij de soep aan het opwarmen bent, kun je dit heel gemakkelijk even klaarmaken. De pastinaak is weer helemaal terug van weggeweest, het is officieel een vergeten groente. Maar hij wordt nu zoveel gebruikt dat het omgetoverd is tot een hipster groentesoort. De smaak is zoetig, het doet mij altijd een beetje denken aan wortel. Super lekker en supermakkelijk dus. PS nog wat pastinaak over? Maak dan eens pastinaak puree. 

Bestel nu!

Lekker makkelijk! Is het antwoord op de vraag: wat eten we vandaag? Met heel veel inspiratie voor het avondeten. Het boek bevat meer dan 100 simpele en snelle recepten voor elke dag. Recepten met max. 10 ingrediënten die je gewoon in de supermarkt kan kopen.

Bekijk hier

Ingrediënten voor 4 personen

  • 500 gr pastinaak
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 750 ml (kippen)bouillon
  • 100 ml kookroom
  • 1 takje rozemarijn
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Lekker met

  • 100 gr roomboter
  • 2 takjes verse salie
  • 60 gr amandelen

Zo maak je het

  1. Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn. Fruit dit aan in wat olijfolie in een soeppan. Rits de blaadjes van de rozemarijn en bak deze mee.

  2. Verwijder met een dunschiller de buitenste laag van de pastinaak. Verwijder het kontje en snij de pastinaak in stukken van ongeveer 3 cm. Was ze en voeg het bij de pan en bak ze kort mee.

  3. Voeg de bouillon toe en breng het mengsel aan de kook. Laat de soep zo’n 15 minuten koken, totdat de pastinaak gaar is. Pureer de soep glad met een staafmixer en voeg een scheutje room toe voor wat extra smaak. Breng de soep op smaak met peper en zout.

  4. Rooster de amandelen kort in een droge koekenpan en hak ze grof. Laat de boter in een steelpannetje zachtjes smelten. Voeg de salieblaadjes toe, deze worden zo lekker krokant. Zorg ervoor dat de boter niet bruin kleurt. De boter zal de smaak van de salie opnemen.

  5. Presenteer de soep in een mooie kom. Voeg wat gehakte amandelen toe en maak de pastinaaksoep af met een lepeltje salieboter.

Pastinaaksoep met salieboter

Tags

Familie recepten Makkelijke recepten Snelle recepten Noten recepten Franse recepten Hollandse recepten Gezonde recepten Glutenvrije recepten Koolhydraatarme recepten Kerst Pasen Vegetarische recepten Herfst recepten Lente recepten Winter recepten Zomer recepten Lunch Soepen

Wat vind jij van dit recept?

3.6 (22 stemmen)

18 december 2014


Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in