
Pastinaaksoep
Pastinaaksoep, weer eens een ander soepje dan we gewend zijn. Officieel valt pastinaak onder de vergeten groenten, maar wij vinden het een blijvertje! Dit pastinaaksoep recept is makkelijk om te maken en je hebt er weinig omkijken naar. Eventueel kun je de eenvoudige pastinaaksoep zelfs al een dag van tevoren maken. Vaak is die dan zelfs nog lekkerder!
Romige pastinaaksoep
Aan de soep hebben we wat room toegevoegd en we garneren hem met een eigengemaakte salieboter. Een echte romige pastinaaksoep dus! Lekker als voorgerecht tijdens een dinertje of eet hem als maaltijdsoep met wat knapperig stokbrood erbij. Nog wat pastinaak over? Maak dan ook eens zelf pastinaakpuree.



Culinaire post ontvangen?
Wil je de nieuwste recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief bomvol met lekkere & makkelijke recepten. Al ruim 40.000 mensen gingen je voor.
Dat wil ik!Ingrediënten voor 4 personen
- 500 gr pastinaak
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 750 ml (kippen)bouillon
- 100 ml kookroom
- 1 takje rozemarijn
- Peper en zout
- Olijfolie
Lekker met
- 100 gr roomboter
- 2 takjes verse salie
- 60 gr amandelen
Zo maak je het
Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn. Fruit dit aan in wat olijfolie in een soeppan. Rits de blaadjes van de rozemarijn en bak deze mee.
Verwijder met een dunschiller de buitenste laag van de pastinaak. Verwijder het kontje en snijd de pastinaak in stukken van ongeveer drie cm. Voeg het bij de pan en bak ze kort mee.
Voeg vervolgens de bouillon toe en breng het mengsel aan de kook. Laat de soep zo’n 15 minuten koken, totdat de pastinaak gaar is. Pureer de soep glad met een staafmixer en voeg een scheutje room toe voor wat extra smaak. Breng de soep op smaak met peper en zout.
Rooster de amandelen kort in een droge koekenpan en hak ze grof. Laat de boter in een steelpannetje zachtjes smelten. Voeg de salieblaadjes toe, deze worden zo lekker krokant. Zorg ervoor dat de boter niet bruin kleurt. De boter zal de smaak van de salie opnemen.
Presenteer de soep in een mooie kom. Voeg wat gehakte amandelen toe en maak de pastinaaksoep af met een lepeltje salieboter.

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan