Pastinaaksoep recept

Pastinaaksoep

Pastinaaksoep, weer eens een ander soepje dan we gewend zijn. Officieel valt pastinaak onder de vergeten groenten, maar wij vinden het een blijvertje! Dit pastinaaksoep recept is makkelijk om te maken en je hebt er weinig omkijken naar. Eventueel kun je de eenvoudige pastinaaksoep zelfs al een dag van tevoren maken. Vaak is die dan zelfs nog lekkerder!

Romige pastinaaksoep

Aan de soep hebben we wat room toegevoegd en we garneren hem met een eigengemaakte salieboter. Een echte romige pastinaaksoep dus! Lekker als voorgerecht tijdens een dinertje of eet hem als maaltijdsoep met wat knapperig stokbrood erbij. Nog wat pastinaak over? Maak dan ook eens zelf pastinaakpuree.

Pastinaaksoep recept
Nieuwsbrief icoon

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Ingrediënten voor 4 personen

  • 500 gr pastinaak
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 750 ml (kippen)bouillon
  • 100 ml kookroom
  • 1 takje rozemarijn
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Lekker met

  • 100 gr roomboter
  • 2 takjes verse salie
  • 60 gr amandelen

Materiaal

  • Staafmixer

Zo maak je het

  1. Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn. Fruit dit aan in wat olijfolie in een soeppan. Rits de blaadjes van de rozemarijn en bak deze mee.

  2. Verwijder met een dunschiller de buitenste laag van de pastinaak. Verwijder het kontje en snijd de pastinaak in stukken van ongeveer drie cm. Voeg het bij de pan en bak ze kort mee.

  3. Voeg vervolgens de bouillon toe en breng het mengsel aan de kook. Laat de soep zo’n 15 minuten koken, totdat de pastinaak gaar is. Pureer de soep glad met een staafmixer (deze) en voeg een scheutje room toe voor wat extra smaak. Breng de soep op smaak met peper en zout.

  4. Rooster de amandelen kort in een droge koekenpan en hak ze grof. Laat de boter in een steelpannetje zachtjes smelten. Voeg de salieblaadjes toe, deze worden zo lekker krokant. Zorg ervoor dat de boter niet bruin kleurt. De boter zal de smaak van de salie opnemen.

  5. Presenteer de soep in een mooie kom. Voeg wat gehakte amandelen toe en maak de pastinaaksoep af met een lepeltje salieboter.

Pastinaaksoep

Wat vind jij van dit recept?

3.5 (182 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Dit recept bewaren?

Klik op ‘bewaar’ en sla het recept op in je lijst met favorieten.

Tags

Eenpansgerechten Familie recepten Makkelijke recepten Snelle recepten Noten recepten Hollandse recepten Italiaanse recepten Gezonde recepten Glutenvrije recepten Koolhydraatarme recepten Kerst Pasen Vegetarische recepten Herfst recepten Winter recepten Lunch Soepen Voorgerecht

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in