
Kippensoep
Zelf kippensoep maken is helemaal niet moeilijk! Dit is een recept voor verse kippensoep zonder pakjes en zakjes. Je maakt de verse soep van een hele kip. Eerst begin je met het maken van een eigen kippenbouillon en vervolgens krijg je een overheerlijke kippensoep. Wij gebruikten hiervoor een speciale soepkip, waardoor de bouillon nog lekkerder is.
Smaken van vroeger
Kippensoep is heerlijk en het ideale medicijn voor als je een koutje hebt gevat. Ook doet het ons aan de smaken van vroeger denken. Door kippensoep te maken, breng je de ouderwetse geuren van oma terug in de keuken. Zin gekregen in nog meer recepten op grootmoeders wijze? Maak dan ook weer eens rijstepap, gehaktballen of deze appeltaart. Serveer bij deze kippensoep wat knapperige soepstengels, nog iets wat ons aan vroeger doet denken!


We zijn genomineerd!
We zijn genomineerd voor website van het jaar 2023! Help jij ons deze mooie titel binnen te slepen? Stem op ons en maak kans op mooie prijzen.
StemmenIngrediënten voor 4 personen
- 1 hele kip
- 2 ltr water
- 2 st prei
- 2 wortelen
- 2 stengels bleekselderij
- 1 ui
- 75 gr vermicelli
- 1 blaadje laurier
- 2 stukjes foelie
- 1 cm gember
- 3 peperkorrels (gekneusd)
- 3 kruidnagels
- 15 gr verse peterselie
- Peper en zout
Lekker met
- Soepstengels
Zo maak je het
Begin met het maken van de kippenbouillon. Zet hiervoor een grote pan met 2 liter water op het vuur.
Was de prei, wortel en bleekselderij en snijd deze in dunne plakjes. Doe de helft van de groenten. Bewaar de andere helft voor de kippensoep
Verwijder de schil van de ui en steek de kruidnagels in de ui. Voeg dit bij het water.
Voeg nu de laurier, de foelie, de gember, de gekneusde peperkorrels en een deel van de peterselie toe. Dit alles bij elkaar noemen ze ook wel een bouquet garni, de smaakmakers voor je bouillon.
Doe nu de kip in de pan en breng het water tot net onder de kook. Pocheer de kip in een uur gaar. Door alle smaken ontstaat er een rijke bouillon.
Haal de kip uit de pan en zeef de bouillon. Doe de gezeefde bouillon terug in de pan.
Voeg nu de rest van de groenten toe. Verkruimel de vermicelli en voeg dit ook aan de kippensoep toe.
Verwijder het vel van de kip (is niet lekker om toe te voegen) en pluk het vlees los. Dit gaat heel gemakkelijk met 2 vorken. Voeg de kipstukjes bij de kippensoep en kook de kippensoep nog vijf minuten.
Breng de kippensoep op smaak met peper en zout en garneer de kippensoep met de overgebleven verse peterselie. Geniet ervan!

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan