Kippensoep

Kippensoep

Zelf kippensoep maken is helemaal niet moeilijk! Dit is een recept voor verse kippensoep zonder pakjes en zakjes. Je maakt de verse soep van een hele kip. Eerst begin je met het maken van een eigen kippenbouillon en vervolgens krijg je een overheerlijke kippensoep. Wij gebruikten hiervoor een speciale soepkip, waardoor de bouillon nog lekkerder is.

Smaken van vroeger

Kippensoep is heerlijk en het ideale medicijn voor als je een koutje hebt gevat. Ook doet het ons aan de smaken van vroeger denken. Door kippensoep te maken, breng je de ouderwetse geuren van oma terug in de keuken. Zin gekregen in nog meer recepten op grootmoeders wijze? Maak dan ook weer eens rijstepap, gehaktballen of deze appeltaart. Serveer bij deze kippensoep wat knapperige soepstengels, nog iets wat ons aan vroeger doet denken!

Kippensoep

De nieuwste recepten in je inbox?

Ja dat wil ik!

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 hele kip
  • 2 ltr water
  • 2 st prei
  • 2 wortelen
  • 2 stengels bleekselderij
  • 1 ui
  • 75 gr vermicelli
  • 1 blaadje laurier
  • 2 stukjes foelie
  • 1 cm gember
  • 3 peperkorrels (gekneusd)
  • 3 kruidnagels
  • 15 gr verse peterselie
  • Peper en zout

Lekker met

  • Soepstengels
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Begin met het maken van de kippenbouillon. Zet hiervoor een grote pan met 2 liter water op het vuur.

  2. Was de prei, wortel en bleekselderij en snijd deze in dunne plakjes. Doe de helft van de groenten in de pan. Bewaar de andere helft voor de kippensoep

  3. Verwijder de schil van de ui en steek de kruidnagels in de ui. Voeg dit bij het water.

  4. Voeg nu de laurier, de foelie, de gember, de gekneusde peperkorrels en een deel van de peterselie toe. Dit alles bij elkaar noemen ze ook wel een bouquet garni, de smaakmakers voor je bouillon.

  5. Doe nu de kip in de pan en breng het water tot net onder de kook. Pocheer de kip in een uur gaar. Door alle smaken ontstaat er een rijke bouillon.

  6. Haal de kip uit de pan en zeef de bouillon. Doe de gezeefde bouillon terug in de pan.

  7. Voeg nu de rest van de groenten toe. Verkruimel de vermicelli en voeg dit ook aan de kippensoep toe.

  8. Verwijder het vel van de kip (is niet lekker om toe te voegen) en pluk het vlees los. Dit gaat heel gemakkelijk met 2 vorken. Voeg de kipstukjes bij de kippensoep en kook de kippensoep nog 15 minuten.

  9. Breng de kippensoep op smaak met peper en zout en garneer de kippensoep met de overgebleven verse peterselie. Geniet ervan!

Kippensoep

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

4.1 (63 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in