spinazie curry

Spinazie curry

Weet je wat zo fijn is aan deze spinazie curry? Het is eigenlijk een soort opruimtruc voor je koel- en voorraadkast! Die pompoen die al een tijdje ligt te lonken op je aanrecht? Hop, erin. Die spinazie die je al een week aanstaart vanuit de koelkast? In deze curry komt-ie tot leven. En het beste? Het is zo makkelijk dat je ondertussen rustig je favoriete Netflix-serie kunt kijken (oké, misschien wel met één oog op de pan gericht…).

Zo lusten de kleintjes dit ook

Eten er kinderen mee, kies dan de meest milde currypasta die je in de supermarkt kunt vinden (vaak te herkennen aan 1 pepertje op de verpakking). Klein geheimpje: als je kinderen niet zo van spinazie houden – de kokosmelk en currypasta maken het zo lekker dat ze meestal niet eens doorhebben dat ze stiekem hun groenten eten. Noem het gewoon ‘jungle soep’, klinkt meteen een stuk spannender!

linzenstoofschotel
spinazie curry

De nieuwste recepten in je inbox?

Ja dat wil ik!

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 400 gr spinazie
  • 400 gr pompoen
  • 200 gr kikkererwten (uit blik)
  • 70 gr gele currypasta
  • 600 ml kokosmelk
  • 30 gr cashewnoten
  • 10 gr koriander
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Lekker met

Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Schil de pompoen en snijd deze in blokjes van ongeveer 2 x 2 cm.

  2. Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn. Fruit dit aan in een grote pan in wat olijfolie. Voeg de gele currypasta toe en bak dit kort mee.

  3. Voeg de pompoen en de kokosmelk toe en laat de curry op een zacht vuur in ongeveer 20 – 25 minuten gaar stoven.

  4. Voeg de kikkererwten en beetje bij beetje de spinazie toe. Roer om totdat alle spinazie geslonken is.

  5. Breng de curry op smaak met peper en zout. Garneer de curry met wat verse koriander en gehakte cashewnoten.

    Serveer met rijst of naan.

Variatietips

Geen pompoen in huis? Zoete aardappel doet het ook super in dit recept. Ben je gek op pittig eten? Gooi er dan een extra lepel currypasta bij, of wat verse chilipeper. De cashewnoten kun je ook vervangen door amandelen, en heb je geen verse spinazie? De diepvriesvariant werkt ook prima.

Bewaartip

Deze curry is de volgende dag misschien nog wel lekkerder, als alle smaken lekker zijn ingetrokken. Perfect voor meal prep dus! Bewaar hem in een vershoudbakje in de koelkast, dan kun je er nog zeker 2-3 dagen van smullen. Even opwarmen in een pannetje of de magnetron, verse koriander eroverheen, en je hebt weer een verse portie comfort food.

spinazie recept
spinazie curry

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

4.6 (5 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download het gratis ebook vol herfstrecepten
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in