Menu
pulled-chicken-6--710x380.jpg

Broodje BBQ Pulled Chicken

Hoe zeg je dat in het Nederlands? geplukte kip, uit elkaar getrokken kip, dat klinkt toch niet zo lekker als het Engelse Pulled Chicken? Pulled Porck staat al een tijd op mijn Food Bucketlist, echter dit is er nog steeds niet van gekomen omdat je er echt even de tijd voor moet nemen. Wat ik wel gemaakt heb, is bbq pulled chicken, lekkere malse kip in een smokey barbecuesaus. Veel sneller klaar en net zo lekker, een echt vrijdagavond maaltje dus.

In dit geval heb ik een hele kip gebruikt en daar kun je wel 8 broodjes pulled chicken van maken. Maar je kunt het ook van kipfilet of kippenpoten maken, deze zijn in 20 minuten wel klaar, ideaal bij acute trek. Een hele kip duurt wat langer, maar dan heb je ook meteen wat. Ook leuk om voor een feestje te maken…

Ingrediënten voor 8 st.
1 hele kip (bio of scharrel)
2 ltr kippenbouillon
1 x recept barbecuesaus
8 broodjes
75 gr rucola of een andere slasoort
100 gr wortel julienne
1 rode ui

Zo maak je het
Zet de bouillon op het vuur en leg de kip erin. hele kip koken Breng de bouillon aan de kook en zet het vuur vervolgens lager, tot het net tegen de kook aan is. Pocheer de kip in ongeveer 60 minuten gaar. De kip is gaar als deze helemaal wit van kleur is. bbq chicken Maak in de tussentijd de barbecuesaus volgens het recept. Van de bouillon die over is, kun je een waanzinnige kippensoep maken, gooi dit dus niet weg. pulled chicken Verwijder het vel van de kip, dit is glibberig en niet lekker. Je kunt ook een kip zonder vel kopen, vraag er naar bij je poelier. pulled chicken Trek nu met een vork de kip uit elkaar. Dit gaat heel gemakkelijk. pulled chicken 5 Leg de kipstukken in de pan met barbecuesaus en verwarm het nog even kort. Snij de broodjes doormidden en verdeel wat sla en worteljulienne over de broodjes. Leg op ieder broodje een flinke lepel van de bbq pulled chicken. Pel de ui en snij deze in ringen. Garneer de broodjes met de rode ui. bbq pulled chicken

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan