Bieten quiche
Oké, we geven toe: toen we voor het eerst een bieten quiche maakten, waren we een beetje sceptisch. Ehh, bieten in een hartige taart, is dat nou echt lekker? Maar oh, wat waren we blij verrast! Die zoete bieten met romige geitenkaas en knapperige walnoten… het is echt een match made in heaven. Enne, wist je dat deze quiche ook nog eens súper fotogeniek is? Perfect voor als je wil opscheppen op Instagram…
Serveer deze beauty van een bieten quiche lauwwarm, bijvoorbeeld met een frisse groene salade ernaast. Hij is ook lekker voor je lunchbox de volgende dag trouwens, want koud is -ie net zo smakelijk!
Baktips voor deze bieten quiche
- Gebruik het liefst een rol vers bladerdeeg. Diepvries bladerdeeg kan ook, laat deze dan op tijd ontdooien en laat de plakjes overlappen in de quichevorm.
- Als je bang bent voor een natte bodem, strooi dan wat paneermeel op de deegbodem voor je de vulling erin doet.
- Twijfel je of je quiche gaar is? Prik er met een satéprikker in; komt -ie er schoon uit, dan is je quiche klaar!
De nieuwste recepten in je inbox?
De nieuwste recepten in je inbox?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.
Ingrediënten voor 4 personen
- 1 rol vers bladerdeeg
- 250 gr gekookte rode bieten
- 1 rode ui
- 200 gr crème fraîche
- 6 eieren
- 100 gr zachte geitenkaas (liefst gerijpt)
- 40 gr walnoten
- 2 takjes verse tijm
- Peper en zout
Materiaal
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden (boven- en onderwarmte).
Bekleed de bodem van de vorm met bakpapier en vet de randen goed in. Verdeel het deeg over de vorm. Prik met een vork gaatjes in de bodem. Bestrijk de randjes met een losgeklopt eigeel.
Snijd de rode bieten in partjes en de rode ui in plakjes, leg deze op het deeg. Bestrooi met peper en zout.
Klop 5 eieren los met de crème fraîche. Breng dit op smaak met de blaadjes van de tijm en peper en zout. Giet dit op de bieten. Snijd de geitenkaas in plakjes en verdeel deze samen met de gehakte walnoten over de bietentaart.
Bak de rode bieten quiche in 40 minuten af in de voorverwarmde oven.
Variatietips
Gebruik kwark in plaats van crème fraîche voor een lichtere versie. Niet zo’n fan van geitenkaas? Probeer dan eens verse feta of zelfs blauwe kaas, zoals Roquefort. En die walnoten kun je ook vervangen door pecannoten of zelfs pompoenpitten. Heb je voorgekookte bieten over? Die kun je prima gebruiken voor een lekkere bietensalade.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in